CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Aku Pun Jantan Juga Tapi..." - Erry Putra Kecam Pengguna TikTok Bangga Tayang 'Aset'

7-9-2020 01:10 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 15344| Komen: 78

Description: Ery Putra mengutuk keras tindakan segelintir pengguna TikTok terutama di kalangan wanita yang berkelakuan tidak senonoh di platform hiburan itu.
Erry Putra mengutuk keras tindakan segelintir pengguna TikTok terutama di kalangan wanita yang berkelakuan tidak senonoh di platform hiburan itu.



Mengakui dirinya juga sebaga ipengguna TikTok, Erry bagaimanapun mendakwa benda-benda (tidak senonoh) seumpama inilah menyebabkan orang memandang rendah pada pengguna TikTok lain.

"Kenapa sampai jadi macam ni? Maaflah, aku jantan juga tapi kalau sampai macam ni kan, baik tak payahlah gais. Kesian muslimah lain.

"Orang bukan muslim tengok depa, cakap apa pula pada orang muslim," tulisnya.



Memuat naik video TikTok daripada seorang pengguna wanita yang duduk terkangkang, Erry menegaskan dia tidak menyukai pengguna berkenaan kerana kelakuan melampaunya itu.


Bagaimanapun, dalam kemas kini terbarunya Ery memberi bayangan seolah-olah pihak terbabit teruja apabila ditularkannya.


Kredit foto: IG Ery

"Aku tak faham korang boleh suka aku viralkan korg emmm.. Siap terima kasih lagi kat aku," ujarnya terkilan.

Erry dalam pada itu menjelaskan dia menggunakan TikTok untuk menjana pendapatan, justeru meminta orang ramai memberi kerjasama supaya tidak 'merosakkan' aplikasi berkenaan. - CARI
2

Bagus
4

Marah
3

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (17 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • DayangKirana

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote husna_amal 7-9-2020 01:19 PM
Tunggu masa kerajaan haramkan apps tiktok ni je.
Quote Kurex 7-9-2020 01:19 PM
Aku lupa kewujudan dia ni...
Quote Nurul8001 7-9-2020 01:39 PM
husna_amal replied at 7-9-2020 01:19 PM
Tunggu masa kerajaan haramkan apps tiktok ni je.

Janganlah haram kan.
Byk benda bagus kat tiktok ni, gajet2 terbaru, deko2 rumah, tips bersenam
Quote kroit92 7-9-2020 01:43 PM
terbaca satu ayat haritu,
terjemahannya lebih kurang bunyi gini..

"Bukan TikTok buat orang jadi bodoh,
TikTok dedah siapa yang bodoh."

something like that laa

bak kata Will Smith,
dulu dia bodoh jugak. tapi masa tu takde social media, so dia bodoh dalam privasi.
sekarang, sebab social media, orang boleh tunjuk dan berkongsi kebodohan mereka.

bak kata pujangga lain pula,
Jangan pandang rendah bila orang bodoh berkumpul,
Benda yang salah, mereka boleh tukarnya menjadi betul.
(aka: also known as, SOCIAL CONFORMITY)

banyak betul membebel.. abaikan.. carry on
Quote kroit92 7-9-2020 01:48 PM
btw, tak tahu Tiktok boleh buat duit.
macam mana sistem dia? ada iklan ke? pencerahan pliss

(tak pernah guna Tiktok)
Quote YomiuriLandMae 7-9-2020 01:49 PM
dah tu yg kau pegi post balik benda alah tu dah kenapa???
Quote missyL 7-9-2020 02:07 PM
Hmmm. In the closet kan heshe nie
Quote missyL 7-9-2020 02:09 PM
Yg die pg repost tu knp? Mengundang btol.
Nk jgk limelight.
At least letak la emoji ke.
Budusss nye
Quote kirana_22 7-9-2020 02:10 PM
Vavi la jadah tiktok ni..  Aku serabut tengok
Quote BicaraHatiku 7-9-2020 02:11 PM
I ols suka tengok dia berlakon....mimik muka cover line sangat tp tetap barai pecah lobang habis sis.
Quote shernazz 7-9-2020 02:15 PM
Nurul8001 replied at 7-9-2020 01:39 PM
Janganlah haram kan.
Byk benda bagus kat tiktok ni, gajet2 terbaru, deko2 rumah, tips bersenam

Laa ye ke
Iols.ingat video menari menari je..hahah
Quote crazybeach 7-9-2020 02:16 PM
jantan ke kau babi putra? gi cucuk sana sini sampai jadi pelik muka kau serupo babi namun tetap sendu di kandang babi jah?
Quote Nurul8001 7-9-2020 02:20 PM
shernazz replied at 7-9-2020 02:15 PM
Laa ye ke
Iols.ingat video menari menari je..hahah

Iye. Download lah. Tapi, jangan lah berjoget. Paling best ada tips2 dari doktor jugak. Ada satu doktor gigu tu, dia bgtau, by age 4, gap antara gigi susu anak2 kena boleh golekkan syiling 5 sen. Barulah gigi kekal keluar lawa. Kalo umur 4, gigi anak masih rapat, ada rawatan kat klinik gigi utk kasi renggangkan. Kalo tak de tiktok, mana tau benda2 gini. Jumpa dentist pun seratus tahun sekali.
Quote shahirakay 7-9-2020 02:21 PM
kroit92 replied at 7-9-2020 01:43 PM
terbaca satu ayat haritu,
terjemahannya lebih kurang bunyi gini..

tapi ai olls suka bebelan ini. very insightful yach
Quote TomyamPuteh 7-9-2020 02:25 PM
Ye la hang pon jantan, tp hang bkn jantan straight x gitu@kurex?
Quote hyie 7-9-2020 02:26 PM
iols suka layan tiktok tengok video2 yang bagi tips pasal computer, software, maths...yang lawak2 bodo dan pasal kehidupan pon suka jugak...
Quote supernaturalee 7-9-2020 02:54 PM
kroit92 replied at 7-9-2020 01:43 PM
terbaca satu ayat haritu,
terjemahannya lebih kurang bunyi gini..


Berilmiah post ni ttg kedengkelan manusia ms kini

Quote supernaturalee 7-9-2020 02:55 PM
kroit92 replied at 7-9-2020 01:48 PM
btw, tak tahu Tiktok boleh buat duit.
macam mana sistem dia? ada iklan ke? pencerahan pliss


Pls jgn mengangkang dek

Quote kroit92 7-9-2020 03:07 PM

2020 ni, buat 3 kerja pun tak tentu mampu tanggung diri.. kalau ngangkang kat tiktok dapat berapa

Lihat semua komen(78)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 10:30 AM GMT+8 , Processed in 0.086598 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top