CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Baca Komen Mak Jah Buat Darah Saya Naik Turun" - Lufya Omar

28-8-2020 12:29 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 19709| Komen: 75

Description: Niat penyanyi dan pelakon Lufya Omar berkongsi detik anaknya menindik telinga mendapat reaksi negatif netizen.
Niat penyanyi dan pelakon Lufya Omar berkongsi detik anaknya menindik telinga mendapat reaksi negatif netizen.



Ramai mengecam Lufya selepas melihat Laana Haura, 2, meraung kesakitan.

Tidak berdiam diri, Lufya tampil menjelaskan situasi sebenar. Jelasnya, Haura yang beriya mahu menindik telinga selepas melihat kawannya memakai anting-anting.


Kredit foto: IG Lufya

"Baca komen Mak Jah kadang-kadang buat darah saya naik turun. Zikir jap," tulisnya.




Haura merupakan anak hasil perkahwinan dengan bekas suami, Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum.  - CARI

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KIM.K 28-8-2020 12:35 PM
Tindik ni lama2 tak pakai subang, tertutup balik tisu telinga

Pernah tindik dulu tak serasi or tak reti jaga sampai bernanah2
Quote Themilo 28-8-2020 12:39 PM
Meols tak pernah setuju budak ditindikkan telinga ni. Anak-anak sedara meols, semua meols larang. Bukannya culture kita
Quote merrissa 28-8-2020 12:45 PM
cmne dia tindik yg atas tu? ke just sangkut je?
Quote babynina30 28-8-2020 12:47 PM
I pon tak berkenan tindik budak2 kecik.
Mil i bezikir suruh tindik anak dulu.
Ooo tanak. I pon takde piercing i said
Quote prettyuglybabe 28-8-2020 12:53 PM
pergi la tempat yang specialist/ professional untuk tindik..
mahal pun tapi selamat and elok..
dah la macam noob gila yang buat tindik tu..
biasa kedai emas pun kalau budak-budak dorang akan guna dua gun dua orang tindik sekaligus..
takde la budak tu trauma kena kiri pastu kanan..
yang maknya pun bodo..
dah tau nak tindik, pegang la kepala anak tu kuat-kuat tak bagi dia gerak..
buatnya masa orang tu tembak dia pusing, dah lari lubangnya..
Quote MFR_IN 28-8-2020 12:55 PM
KIM.K replied at 28-8-2020 12:35 PM
Tindik ni lama2 tak pakai subang, tertutup balik tisu telinga

Pernah tindik dulu tak serasi or ta ...

iols pun lama gak xpakai subang dari kecik sampai sek men.then masa dekat asrama kawan iols rajin mengorek balik lubang boleh la pakai subang sampai sekarang. masa korek tu xrasa sakit pun.

lama tak pakai tu sebb iols alah dengan emas.
Quote sarah82 28-8-2020 01:04 PM
Acik yg tua pun.. X sanggup tindik telinga.. Aku sanggup kena jahit luka hidup3 dari tindik telinga.
Quote haruslah 28-8-2020 01:06 PM
Terkejut tu tba2 sakit...mesti la trauma sket
Yg atas telinga tu tindik gak ke?

Anak i dah remaja pon x tindik
Sama mcm mak dia la dah darjah 6 baru tindik sbb tomboi masa tu
Quote TomyamPuteh 28-8-2020 01:20 PM
Aku mmg anti org melayu bersubang ni. Nmpk mcm kluster yg pkai saree tu
Quote bintangterang 28-8-2020 01:21 PM
dah tau netz akan mengutuk knp nk post video tu..haihh
Quote Nenolen 28-8-2020 01:24 PM
Hehehe...kaka mmg tindik kedua2 telinga dr kecik lagi...pastu masa sekolah menengah kaka tindik sebelah kat cuping atas...hehehe...so pakai 3 subang laaa...pi sekolah...cikgu marah...pengawas amik nama...buat bodo ja...hehehe
Quote KIM.K 28-8-2020 01:24 PM
MFR_IN replied at 28-8-2020 12:55 PM
iols pun lama gak xpakai subang dari kecik sampai sek men.then masa dekat asrama kawan iols rajin  ...

Oh boleh korek ya..maaf iols taktahu org kata kambus

Entah kenapa bernanah nampak la tak bersihnya. Nak kata malas mandi, dah besaq. Pakai cincin kaki pun bernanah


Quote She-Ra 28-8-2020 01:29 PM
KIM.K replied at 28-8-2020 12:35 PM
Tindik ni lama2 tak pakai subang, tertutup balik tisu telinga

Pernah tindik dulu tak serasi or ta ...

tak jgk kot
iols on off pakai subang
pernah berzaman (lebih 6-8tahun) tak pakai (tindik dua di jaman terkinja, kekonon ikut trend la ), igtkan dh terkambus la lobang tu, rupanya TIDAK yek anak2
masih ada lobang cuma kena pelan2 masuk la, jgn tonjol terus, kang ko yg menjerit sakit
yg sedia ada dr kecik pun ok, lobang boleh nampak walaupun jarang jgk pakai subang


Quote adelea 28-8-2020 01:41 PM
ok je tindik kat kedai biasa pon
sulu iols kecik2 tindik kat salon jah
mak iols ckp hari hari merengek nak pakai subang
sakit la sikit 2-3 hari tu
i was about 4-5 years old je
but i remember clearly pergi kedai salon , tindik
and subang tu bunga2 batu hijau ...
Quote Acikgomen 28-8-2020 01:47 PM
prettyuglybabe replied at 28-8-2020 12:53 PM
pergi la tempat yang specialist/ professional untuk tindik..
mahal pun tapi selamat and elok..
dah ...

Tahnye kenape tak dan2 nak tindik sebelah lagi tu
Dia dah sakit yg sebelah sana, ambik masa la nak pujuk tindik sebelah sini

Lagi satu tukang tindik tu tak kids friendly langsung
Ko borak2 la dgn budak tu
Yiiihhhh
Quote Meiizu 28-8-2020 01:52 PM
Edited by Meiizu at 28-8-2020 01:54 PM

i tindik masa sek rendah...maybe 8-9 thn. ingat2 lupa lagi mak abah bawak kami 3 beradik terus dapat subang emas masing2 seronok.
lubang telinga tak penah terkambus..penah takpakai sethn.maybe sebab 20thn sentiasa pakai takat penah sethn takpakai- tak kambus pun.

sek rendah pakai on off ...masuk sek men pakai tudung cikgu kata takpe sebab tak nampak tu dlm scarf.
i pakai emas shj tak pakai pelik2..lubang tindik 1 je
Quote buapakperut 28-8-2020 01:59 PM
iols mase kecik abg2 tipu katenye tindik tu org tu tembak aim dari jauh,dah iols cuak takut tersalah tembak. choii. tak sakit langsung sebab kebas,tapi pastu iols mngalami alergik teruk. bila pakai subang gatal. pakai brape bulan je.tapi sampai tua ni masih berlubang lg. sian anak lufya terperanjat,sakit kot agaknya tak kebas. anak2 iols iols tak bagi tindik2 ni ,takde keperluan
Quote MFR_IN 28-8-2020 02:01 PM
KIM.K replied at 28-8-2020 01:24 PM
Oh boleh korek ya..maaf iols taktahu org kata kambus

Entah kenapa bernanah nampak la tak bersih ...

alah emas kot..iols pun kecik2 alah..dah besar ok..tapi tak biasa pkai kan.jadi mls nk pakai.
Quote Aiskrimasamboi 28-8-2020 02:04 PM
Biase la tu btw comel la anak dia

Lihat semua komen(75)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 10:18 AM GMT+8 , Processed in 0.071084 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top