CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Abby Abadi Buat Pembedahan Ikat Perut, Dah Turun 5kg!

13-8-2020 01:55 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 44719| Komen: 257

Description: Selepas menjalani pembedahan bariatric atau 'ikat' perut, Abby Abadi dah turun 5 kg!
Foto: IG

Selepas menjalani pembedahan bariatric atau 'ikat' perut, Abby Abadi dah turun 5 kg!

Katanya selepas dua minggu menjalani pembedahan, berat badannya mula turun.


"Walaupun dah dua minggu, baru turun 5 kilogram, tapi nak posing juga sebab badan rasa kurang lemak-lemak degil.
 
"Pembedahan bariatric memang bantu menceriakan hari-hari saya. Semoga yang diluar sana yang berat atas 80kg, 100kg terutamanya dengan berbagai-bagai penyakit, buatlah, usahakan," tulisnya di Instagram.



Abby memuat naik gambarnya yang terkini, menyatakan dia sudah boleh memakai baju-baju lama.

"Nak cerita juga yang baju ni beli di Singapura masa sibuk dengan acara hujung tahun lepas, tapi masa itu beli tak cuba dulu, balik KL, bila nak pakai tak boleh butang.
 
"Sekarang dah boleh dah. Jeans tu pun sama, beli tak cubam, maing agak-agak, hari ini baru boleh pakai."



Abby terpaksa menjalani pembedahan ikat perut untuk mengelakkan berat badannya yang sudah mencecah 92kg naik lagi.

Tambahan pula suami sudah menyuruhnya supaya menjaga kesihatan. -CARI

4

Bagus
5

Marah
5

Terkejut
4

Sedih
5

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (27 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote gujiwa 13-8-2020 01:59 PM
yang tak berwang boleh je suku suku separuh...


insha-Allah boleh turun
Quote shernazz 13-8-2020 01:59 PM
Bila hang kurus kajg
Mula la iols teringat uols terkinja kinja menari

Aku bukanlah selemah yang kau sangka
Akubtak rela dipijak aaaaa
Quote Kurex 13-8-2020 02:06 PM
Mudahkan nak turunkan berat tanpa senaman
Quote mamapea 13-8-2020 02:08 PM
umur masih muda pi la jogging...slow2 nanti berat turun la...jgn la ambik  jln pintas...
Quote MeghanK 13-8-2020 02:09 PM
pemalas nak jaga makan dan bersenam
Quote md_nana 13-8-2020 02:12 PM
Zulin pun katanya buat operation jugak kan? Yg jual supplements yg konon zulin mkn tu terpaksa tegakkan benang yg basah.
Quote woven11 13-8-2020 02:14 PM
teringat dulu sheols ni keding je...
Quote umbut 13-8-2020 02:15 PM
Cun ler bakyah x lama lagi.. wow...
Quote Suchi 13-8-2020 02:23 PM
Turun berat ni tak susah yg seksa nk buang hat melebeh tu.
Macam lengan , perut dan tek mengelambir tu.Ramai badan dah kurus tp kulit plak berlebihan takde pilihan lain kenala pi operet buang kan.

Org pompuan plak ramai alami perut mengelambir lepas beranak. Walau badan kembali kurus tp lower abs tu mmg susah degil nak mampus nak flat bila dah penah membesar gara2 mengandung.
Semuanya gara2 setitis air mani yg menjahanamkan keseluruhan tubuh wanita
Quote mizruncing 13-8-2020 02:24 PM
x guna buat operate bagai kalau makan pn tak jaga
Quote umbut 13-8-2020 02:27 PM
Kos bs dlm 30k kan... ada duit semua jalan.. yg xda tu kena ler diet
Quote nanasno 13-8-2020 02:30 PM
sheols gemuk sangat ke. tahap2 mikael ang je yang buat. aishah camtu iols paham la dok buat surgery tu. tapi sheols besar ke. bytheway cantik sungguh anak sheols dania tu. crossbreed terbaik abby dan norman.
Quote KIM.K 13-8-2020 02:35 PM
Abby dulu cantik. Kawin dgn suami2 hensem akhirnya dia yg tak lawa. Mengapa zis. Taknak ke jadi taitai
Quote misz_sanggul 13-8-2020 02:37 PM
nanasno replied at 13-8-2020 02:30 PM
sheols gemuk sangat ke. tahap2 mikael ang je yang buat. aishah camtu iols paham la dok buat surgery  ...

last berat die sblm buat 95kg..lgpun die kan mmg truk darah tinggi..
untungla pas ni jd bdn cam zulin nk tgk mampu lgkah beristiqamah baju besar2


Quote Nana_Man 13-8-2020 03:01 PM
Jgn jd mcm anak Nora sudah...
Quote Incanto 13-8-2020 03:08 PM
tak sabar nak tgk abby slim dan cantik mcm zaman Elite
Quote dejure 13-8-2020 03:08 PM
Takutlah tu jai cari yg lain..xnk kes yg sama berulang kembali agknya.
Quote jargon 13-8-2020 03:10 PM
Leh lawan kemek nanti..
Quote makton 13-8-2020 03:27 PM
sebelum ni berat dia 95kg ke? so baru turun 5kg mmg tak nampak hasil laa..
tggu la dlm 10-15kg baru nampak sikit perubahan

Lihat semua komen(257)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 02:03 AM GMT+8 , Processed in 0.078642 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top