CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Boleh Mati Sebab Nak Tunaikan Amanah Tuhan' - Pasukan Keselamatan Bidas Asri Janggut

13-8-2020 11:21 AM| Diterbitkan: natrahn| Dilihat: 3859| Komen: 18|Original author: Oleh: natrahn

Description: Pendedahan Asri Janggut kepada umum mengenai aktiviti perjudiaan dan penjualan rokok haram yang berlaku berdekatan dengan kedainya iaitu Hot Burger Malaysia di Sungai Buloh menjadi tular.


Pendedahan Asri Janggut kepada umum mengenai aktiviti perjudiaan dan penjualan rokok haram yang berlaku berdekatan dengan kedainya iaitu Hot Burger Malaysia di Sungai Buloh menjadi tular.

Tindakan berani Asri Janggut yang mendedahkan perbuatan haram berkenaan mendapat pujian rakyat Malaysia serta menyebabkan beberapa pegawai kerajaan ditahan pihak berkuasa atas tuduhan rasuah.

Namun, kenyataan Asri baru-baru ini yang mendakwa kebanyakan anggota  polis dan tentera tidak menjaga solat mendapat kecaman ramai. 

Menerusi Twitter, seorang anggota keselamatan menyelar kenyataan Asri Janggut tersebut yang dilihat satu fitnah dan tidak berasas.



Tweet anggota berkenaan turut mendapat sokongan pengguna Twitter lain.






Kredit foto: Twitter @alfaruq313

Setelah mendapat kecaman orang ramai, Asri menerusi laman Facebooknya memohon maaf atas keterlanjurannya itu.


Kredit foto: Sinar Harian

Walaupun sudah memohon maaf, yang pasti, tindakan Asri merupakan satu penghinaan kepada pasukan keselamatan.

Kenyataan tersebut membawa sangkaan buruk kepada pasukan keselamatan yang sanggup berkorban siang malam dan bertarung nyawa mempertahankan negara.

Islam amat menganjurkan umatnya untuk sentiasa mengucapkan perkataan-perkataan yang baik kepada saudaranya sama ada muslim atau bukan Islam. Tiada siapa yang sempurna, kawan! - CARI
1

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 13-8-2020 11:36 AM
Kurex bersama2 dgn abg askarrrr
Quote kucingitam 13-8-2020 11:48 AM
penduduk asal? ahahah...

dulu masa ada kes kat ipoh, dia kata dia penduduk asal kawasan tu..

la ni penduduk asal sg buloh pulak..


janggut...janggut..
Quote Belibis 13-8-2020 12:14 PM
Cubaan twist isu pokok dah berjaya.
Quote krustykrab 13-8-2020 12:45 PM
Pak janggut ni dr elok2 org sokong ko, tiberrr mulut celupar terlebih2 hina org, nasib la ko
Quote RatuDunia94 13-8-2020 01:03 PM
Masing2 pun nk jaga tengkuk masing2..
Quote shysari 13-8-2020 02:38 PM
From HERO to ZERO
Quote NekNgah 13-8-2020 02:56 PM
Siapalah kita untuk menghitung dosa pahala orang.  Benda tak nampak, tak payah sebut.
Quote husna_amal 13-8-2020 03:03 PM
Sentap sebab betul2 terasa lah tu. Malah yang lebih teruk pun ada.
Quote limans 13-8-2020 04:00 PM
jahil.....
Quote BoongaKertas 13-8-2020 04:04 PM
bab ibadah ni, iols rasa maybe tak perlu kot nak sentuh, benda yg kita x pasti. tp tulah, iols sokong asri bab rasuah tu tp now over the line lah plak kome bang oiii
Quote arm_band 13-8-2020 06:55 PM
wow terus boleh judge orang yer
Quote elzy 14-8-2020 09:02 AM
Kalau berani buat pendedahan kegiatan haram sekalipun, tak perlulah sampai menghina atau melemparkan tuduhan.
Kita faham mungkin masa tu dia sedang beremosi. Apa pun AJ kena ingat, jasa dia x setimpal dengan pengorbanan anggota tentera dan polis yang dia kecam.

Quote T541 14-8-2020 03:18 PM
Susah juga. Baru viral dah nak judge orang gitu
Quote TomyamPuteh 14-8-2020 10:21 PM
Thn dpn blh lah srh pak Janggut join PU
Quote Scheherazade 15-8-2020 08:33 AM
Sbb tu sblm berckp, fikir dulu. Apatah lg benda yg kita sendiri x pasti iya @ tdk. Sblm kita menilai org, nilai diri sendiri dulu
Quote Daftpunk_shine 15-8-2020 09:18 AM
Pernah tengok cara tentera solat dlm hutan. Im impressed. Mmg lain cara diorg..aku tertengok masa dokumentari apa nth..baru la tau..mcmana diorg solat.
Quote MontanaHannah 17-8-2020 07:33 AM
Kurex replied at 13-8-2020 11:36 AM
Kurex bersama2 dgn abg askarrrr

Amboiiiiii kurexx


bersama abang askar


tp bila abang askar ajak berperang kurexx lariiiiiiiiiiiii pula
Quote MontanaHannah 17-8-2020 07:34 AM
solat ketika perang berbeza ...ada tatacaranya yg Islan ajar.

kpd asri janggut ,jika xde perkara baik utk ko katakan baiklah ko diam.


abang burger lagi bersepah xsolat ,daging burger pun beli kat cina halal haram xde cerita, subhah semata.


mulut ko  laju bila jumpa wartawan.Ko termakan muslihat wartawan.

Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 02:40 AM GMT+8 , Processed in 0.069713 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top