CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Sila Meninggal? Amerul Affendi Bengang Masalah Air Tak Selesai

10-8-2020 01:18 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 4345| Komen: 22

Description: Kecewa sungguh pelakon Amerul Affendi apabila isu masalah tekanan air rendah masih berlanjutan di kawasan perumahannya di Kuala Pilah, Negeri Sembilan.
Kecewa sungguh pelakon Amerul Affendi apabila isu masalah tekanan air rendah masih berlanjutan di kawasan perumahannya di Kuala Pilah, Negeri Sembilan.


Kredit foto: IG Amerul


Menerusi hantaran di Twitternya, Amerul mendakwa masalah sama berterusan walaupun kakitangan Syarikat Air Negeri Sembilan (Sains) datang menukar paip di hadapan rumahnya.



Katanya, mereka beredar begitu sahaja tanpa memaklumkan apa-apa kepadanya. Malah, dakwanya hingga kini tiada tindakan lanjutan daripada pihak SAINS Pilah.


"Memanglah paip rumah orang sebelah okey sebab dia pakai water pump. Jadi, kalau orang yang tak berkemampuan memang kena terima sajalah keadaan ni.

"Kalau beginilah keadaanya, memang negara ini untuk orang yang berkemampuan sajalah. Yang tidak, sila meninggal?! Begitu?" luahnya kesal.


Kredit foto: Twitter

Justeru, Amerul memohon Anggota Parlimen Lembah Pantai, Fahmi Fadzil mengambil perhatian mengenai isu itu. - CARI
1

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • T541

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sharlenetexas 10-8-2020 01:22 PM
Tengok gambar lembu kerbau tu, kalau nak menanam atau menternak, lebih baik buat sistem pengairan sendiri. Guna pam air. Jangan harapkan bekalan air kerajaan. Satu hal sebab mahal. Dua hal sebab tekanan rendah aka takde air.
Quote monreyes 10-8-2020 01:25 PM
water pump 300 pun dah ok..
pasang sendiri je....
jantan kalau x reti bab2 camni...
sila humban telor kau tu...
gituuuu
Quote lipans 10-8-2020 01:44 PM
Tanya budak SAINS... cuba tanya budak SASTERA pula.
Quote dodolpandai 10-8-2020 01:55 PM
lipans replied at 10-8-2020 01:44 PM
Tanya budak SAINS... cuba tanya budak SASTERA pula.

barbie

hahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahaha


Quote dodolpandai 10-8-2020 01:57 PM
fahmi fadzil parti peliwat kenapa x tweet dekat menteri besar negeri sembilan

tu kan tanggungjawab kerajaan negeri juga?

tapi fahmi fadzil ni aku tengok macam bodoh2 ja

maklumlah dalam parti peliwat mana ada yang pandai

acah2 pandai sahaja macam rafizi romli

Quote elzy 10-8-2020 02:11 PM
Masalah air pergilah ikhtiar macam jiran sebelah beli booster pump.
Keluar modal sikit, jangan harap air tu mengalir deras kalau lokasi rumah tekanan air rendah.
Ni tidak asyik mengharap YB, sejenis malas berusaha tapi rajin complaint.
Quote supernaturalee 10-8-2020 02:13 PM
lipans replied at 10-8-2020 01:44 PM
Tanya budak SAINS... cuba tanya budak SASTERA pula.

hahaha

xpun budak AKAUN

Quote prettyuglybabe 10-8-2020 02:31 PM
masalah air kat selangor lagi kritikal..
kelantan pun air ok dari selangor..
inikan pulak pilah

kalau dah rumah sendiri, beli je la water pump..
nak buat cam mana..
fikir nak senang or nak suffer..
Quote MadameOnion 10-8-2020 02:48 PM
dah tengok rumah sebelah ok sbb pakai waterpump apa kata cuba usahakan utk beli waterpump jugak..cadangan je..aku tau kalau bg cadangan kat golongan retis gred A ni akan dikecam sehingga aku mati
Quote pearl.silver 10-8-2020 03:10 PM
Kt phg ni ada satu daerah memanjang xde air kt bandor. Padahalnye daerah tu byk sungai. Xtau nape teruk sgt syarikat air xleh improve perkhidmatan air kt situ.
Sapa berhajat nk beli umh kt daerah tu mmg memikir panjang..
Quote husna_amal 10-8-2020 03:52 PM
Masalah air ni selagi berlarutan boleh buat gaduh. Harap pihak berwajib dapat selesaikan masalah penduduk.
Quote sharlenetexas 10-8-2020 05:56 PM
Kat Kelantan dah biasa satu rumah satu pam air.
Kalau yg kecik brand National jgn wat lasak sangat. Cepat rosak. Yang lasak macam Hitachi.
Quote syamzana 10-8-2020 06:05 PM
kalau dah gitu halnya wajib beli water pump dah tu. sakit hati weii kalau air keluar lagi haluih dr air kencing. berlengas rasa
Quote dodolpandai 10-8-2020 06:06 PM
semua nak gomen nolong

eh apa khabar sy8 sotong pkr tu?

apa khabar dia sejak parti peliwat x jadi kerajaan pusat?

Quote namieamuro 10-8-2020 06:10 PM
usahkan N9..selangor ni dh mcm upacara wajib masalah bekalan air..asek la alasan yg same..
Quote alesandra 10-8-2020 07:37 PM
duduk kat pilah tapi meroyan dekat mp lembah pantai.bangang ke  hapa?dah la tu dekat dewan pun isu tu bukan bidang dia utuk usulkan,soal
Quote salamon 10-8-2020 07:41 PM
Sape mp kole pilah? Baik ko buat aduan dkt kj or tokmat jer
Quote monreyes 10-8-2020 09:25 PM
umah mak aku kat Pilah air besar..
tapi boleh bukak 1 tempat je..
kalau on kat sinki dapur kat tempat lain haluih...
kalau tgh membuang..tetiba org lain buka tmpt lain...
mulalah terpekik2...
SAINS ni mmg bangang sikit...
aritu umah emak bil air 3 bulan tinggi hampir RM100 setiap bulan..
xde lah effort nak tny knp byk sebegitu...biasa belas2 ringek je
rupanya bocor...
Quote palmolive 10-8-2020 09:38 PM
aku igtkan serambi

Lihat semua komen(22)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:27 AM GMT+8 , Processed in 0.087659 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top