CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Rico Rinaldi Sentap Pelakon Kekwat, Neelofa Pun Sokong Jenama Tempatan

4-8-2020 03:12 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 32890| Komen: 164

Description: Wah, artis mana sombong sangat tak sokong jenama tempatan ni?
Wah, artis mana sombong sangat tak sokong jenama tempatan ni?

Dengar cerita daripada Gempak, ada seorang pelakon wanita dengan angkuh menolakp pelawaan pereka fesyen Rico Rinaldi untuk menjadi wajah rasminya sempena kempen Hari Raya Aidilfitri 2021.



Kredit foto: IG Rico

"Setiap tahun saya akan mencari wajah untuk koleksi Hari Raya Aidilfitri dan saya ada berkenan dengan seorang pelakon ini.

"Memang sekarang banyak pereka antarabangsa mengambil dia untuk reviu barangan tetapi tidak pula melantiknya sebagai duta atau wajah rasmi.

"Sembang punya sembang dia acah-acah tak kenal siapa muse saya sebelum ini dan dia tolak pelawaan saya dengan menegaskan hanya menerima tawaran daripada jenama antarabangsa sahaja," katanya kepada Gempak.

Rico yang pernah berkerjasama dengan Neelofa, Daiyan Trisha, Ameera Khan, Syafiq Kyle dan Mira Filzah akui terkilan dengan sikap sombong ditunjukkan aktres itu, apatah lagi merendah-rendahkan jenama tempatan.



Kredit foto: IG Rico

"Mungkin dia nak jaga branding dan nama, jadi hanya pilih jenama antarabangsa saja walaupun sebelum ini ada berkerjasama dengan pereka tempatan.

"Benda boleh bincang dan tolak secara baik. Artis sehebat Lofa (Neelofa) pun masih sokong jenama tempatan dan tak kekwat," ujarnya.

Terdahulu, dalam kemas kini Instagram Rico yang sudah dipadam, pelakon itu menyatakan 'Sorry I tak buat job untuk local designer, I selalu buat oversea'. - CARI

2

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bulanbulat 4-8-2020 03:19 PM
Sapa?

Quote kiah_mai_pulak 4-8-2020 03:21 PM
neelofaa je punnnnnnnnn
Quote Bujat 4-8-2020 03:25 PM
Siapa sundel tu nyah?
Quote Aunty_Acid 4-8-2020 03:28 PM
Edited by Aunty_Acid at 4-8-2020 07:47 AM

Eeeeuuuwww, dulu ade retis tu pernah koyakkan baju 2 pereka fesyen terkenal tempatan, gi la cari siapa retis, ada benang psl retis tu dulu

Skrg je baru nak jd merendah diri, igt org dah lupa ke?
Quote annadonna 4-8-2020 03:28 PM
Kalau memang dia muka antarabangsa ko nak suruh endorse engko yg whoareyouss maka selayaknyalah. Takkan kakafaz?
Quote shernazz 4-8-2020 03:29 PM
Tak mu gkin liyana jasmay
Quote shaiy 4-8-2020 03:30 PM
see my level,rico rinaldi who?
Quote kiah_mai_pulak 4-8-2020 03:31 PM
shernazz replied at 4-8-2020 03:29 PM
Tak mu gkin liyana jasmay

ohh so desa tu ke?? eeee tolonglaaaaaa oversea brand kalau sheols pakai sgt lah vibe petaling street tu
Quote Kpoplovers 4-8-2020 03:33 PM
Alhamdulillah..mmg bagus neelofa tu,w/pun dah bertaraf model antarabangsa, masih tetap merendah diri...tu buat ramai makin kagum dgn neelofa..
Quote mizruncing 4-8-2020 03:41 PM
amboiiiii sgt retis itu
Quote cruz2 4-8-2020 03:44 PM
Mula2 nk teka nama daiyan, tp bukan sbb dh pernah bekerjasama
Quote irvene 4-8-2020 03:48 PM
nanti dah ada jawapan check in balik
Quote inspektoremos21 4-8-2020 03:48 PM
Artis sehebat neelofa? Kui kuih puihh
Quote gadget 4-8-2020 03:49 PM
nama melayu punya sedap taknak guna....rupa kalau semengah takpe gak, ni senget sebelah mcm si wartawan maknyah budiy ke apa tu...
Quote lil_honey 4-8-2020 03:51 PM
rico ni dengan sume orang dia nak sentap ke? ngn customer pun dia perli2 kat tiktok. menyampah aku.

baju ko lawa mana pun, butik ko kat klcc pun takkan aku jejak kalau owner butik/designer perangai macam ni.
yang kayakan ko pun customer gak. ko perli2 kat tiktok mcm bagus sgt je kedai ko ni.

padan la muka ko artis tanak jadi model tuk design ko.
Quote lil_honey 4-8-2020 03:52 PM
scha al-yahya ke?

Quote gadget 4-8-2020 03:52 PM
rico rinaldi konon...muka mcm indon lahanat,ada hati guna nama ala2 europe..eloklah artis yg reject jenama tak sedar diri rupa jawa tu..
Quote gadget 4-8-2020 03:53 PM
aku sokong artis yg reject tu...yahooooo
Quote shernazz 4-8-2020 04:00 PM
kiah_mai_pulak replied at 4-8-2020 03:31 PM
ohh so desa tu ke?? eeee tolonglaaaaaa oversea brand kalau sheols pakai sgt lah vibe petaling stre ...

Dia elok jadi duta jus kordial besta saja

Lihat semua komen(164)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 07:43 PM GMT+8 , Processed in 0.068909 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top