CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Sorry, Kucing Hilang" - Owner Bengang Hotel Haiwan Cuai, Bagi Kucing Lain Sebagai Ganti

4-8-2020 02:44 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9178| Komen: 87

Description: Seorang pemilik kucing meluahkan rasa kesal terhadap sebuah hotel kucing apabila kucingnya hilang ketika berada di bawah penjagaan mereka.
Seorang pemilik kucing meluahkan rasa kesal terhadap sebuah hotel haiwan apabila kucingnya hilang ketika berada di bawah penjagaan mereka.



Pengguna Twitter dengan nama @shearer_alan_ menerusi hantaran di laman sosial itu mendedahkan pihak hotel tidak memaklumkan kepadanya bahawa kucingnya, Justin sudah seminggu hilang.

Sudahlah tidak bertanggungjawab, malah pihak hotel menawarkan pula untuk memberi kucing lain sebagai ganti.



"Ingat haiwan tu barang ke boleh diganti semula? Tiada pampasan dapat menggantikan seeokr kucing yang sudah dianggap seperti keluarga," ujarnya yang sudah enam tahun memelihara kucing kesayangannya itu.


@shearer_alan_ kemudian dengan gembira memaklumkan Justin sudah ditemui orang awam dan pulang ke pangkuannya dengan selamat.



Kredit foto: Twitter

Ekoran itu, dia memutuskan untuk tidak meneruskan tindakan undang-undang terhadap pihak hotel haiwan terbabit. - CARI

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • orkidorkido

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Adeakukesah11 4-8-2020 02:48 PM
Syukur la dah jumpa si justin
Quote noor2 4-8-2020 02:50 PM
Allah. ...sayangnya. ...tu lah ingat kucing boleh ditukar ganti ke apa. ...nasib jumpa balik....kucing aku yg mati ni pun tiada galang ganti dgn mana2 kucing yg lain....
Quote hasniey 4-8-2020 02:51 PM
Kenapa xterus kan?saman je.kalau xkene saman owner xserik.esok lusa kucing org lain plk hilang
Quote Eliadaisy83 4-8-2020 02:52 PM
Sepatutnya teruskan saja legal axtion, biar jadi pengajaran buat owner kedai tu supaya kes cuai tak berulang lg.
Quote gelas_pelastik 4-8-2020 02:54 PM
nasib baik jumpa balik
Quote dua_chzy 4-8-2020 02:56 PM
Umpama pengasuh hilangkan anak ko pehtu bagi anak dia jadik ganti. Choi.
Quote pumpkingirl 4-8-2020 02:56 PM
La ciann..ape tak bertanggungjawab nyer owner cat hotel tu..viral je bagi lingkup hotel tu..
Kucing aku baru balik dr hotel semalam..gemuk elok seronok mkn lalu agaknya sbb ramai kwn dekat hotel..
boleh berkomunikasi sesama kucing..dekat rumah duduk sensorang je kdg mkn pun tak habis..
Syukur cat hotel aku ok..last minute dpt upgrade dr pakej classic ke deluxe..cage besar 2tingkat boleh regang2 badan sambil eksesais naik turun tangga..
Quote R2D2 4-8-2020 02:57 PM
kalaupun hotel haiwan
pintu masuk dia berkunci
haiwan dilepas dlm bangunan shj sebelum dimasukkan dlm sangkar
ni mcm terlepas terus ke luar
Quote genUmi 4-8-2020 02:58 PM
lepas baca thread ni terus aku dapatkan si bulus aku yg sedang nyenyak tido
Quote Aerhys 4-8-2020 03:00 PM
Tak boleh bayangkan kalau my cat hilang, mungkin boleh depress terus macam hilang anak. Syukur kucing dia dah selamat dijumpai.
Quote azimodin 4-8-2020 03:00 PM
Saspen pulak jadi gini sebab aku kalau terpaksa travel jauh mmg hantar ke pets hotel.
Quote Nes3in1 4-8-2020 03:02 PM
Kucing nakal ni. Tgk raut wajah pun dah boleh agak sekilas ikan di air.
Quote ladybugz 4-8-2020 03:06 PM
Sebak. Faham perasaan hilang kucing atau kucing peliharaan x balik2 rumah. Hanya mampu berkongsi rasa dgn org yg betul2 memahami kehilangan haiwan peliharaan ni. I plak lebih suka bela kucing yg injured atau dibuang yg kebetulan dtg berteduh kat rumah. Perasaan sayu lagi la teruk bila dah bela from sakit kotor busuk jadi cantik sihat dan tetiba hilang atau diambil org. Sedihnya hanya Allah je yg tahu.
Quote mamapea 4-8-2020 03:07 PM
nk menangis aku baca...aku faham sgt perasaan org ni....hilang kucing atau kucing mati lg sakit dr segalanya...hanya pencinta kucing je yg faham...kucing mati nk move on berbulan2...
Quote Atata 4-8-2020 03:08 PM
Haritu kucing kena banjir. Ehhh bodoh.. kita bayar utk kau duduk jaga dia 24 jam lah. Tak berbaloi kalu, takyah bisnes tu
Quote allshares 4-8-2020 03:11 PM
noor2 replied at 4-8-2020 02:50 PM
Allah. ...sayangnya. ...tu lah ingat kucing boleh ditukar ganti ke apa. ...nasib jumpa balik....kuci ...

Kan kak noor. Kucing tu mcm anak. Setiap seko ade own individual character. Takkan sama one another.
Quote allshares 4-8-2020 03:16 PM
Kucing iols mati pun berbulan iols menangis. Ni dah msk thn ke 5 dia tinggalkan iols, sedih tu masih terasa kdg2 sayu je hati. Mmg sgt rapat sbb jumpe dia seko2 je dok menangis, kecik sgt bawa blk bagi minum susu botol sampai besar dah 5bln pun nk tido masih nk berbotol susu baru nyenyak dia tido. Mlm2 dtg mkn rambut. Kalau lincah sampai kepala kt dia panjat dari sofa. Rindunya
Quote Artemesiaa 4-8-2020 03:16 PM
Syukur dapat juga jumpa semula.  Kucing yang dah lama dibela dah macam ahli keluarga kalau hilang macam hilang ahli keluarga sendiri.  Ada eloknya lepas2 ni siasat dulu hotel kucing yang kita bercadang nak hantar kucing kita tu.  Tengok review mereka yang dah selalu hantar kesana dan juga tahap keselamatan kucing2 dalam jagaan mereka tu macam mana.
Quote zehra2 4-8-2020 03:21 PM
boarding ke warded ke.. mesti isi borang maaa

Lihat semua komen(87)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 07:40 AM GMT+8 , Processed in 2.287538 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top