CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Amirul Affendi Buntu Stesen TV Letak Syarat 500k Pengikut IG, Takkan Nak Beli?

28-7-2020 11:20 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 12639| Komen: 113|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: "IG baru ada 100k followers. Maknanya lambat lagi lah station tv nak ambik berlakon."




"IG baru ada 100k followers. Maknanya lambat lagi lah station tv nak ambik berlakon."

Berbakat besar, tetapi tidak memiliki ciri-ciri yang diperlukan oleh industri hiburan tanah air membuatkan pelakon berkarektor, Amerul Affendi mengajukan persoalan buat para pengikutnya di Twitter.


Mendakwa pengikut di Instagramnya 100,000 sahaja, Amerul bingung kerana stesen televisyen menetapkan jumlah pengikut perlulah 500 ribu ke atas barulah dipertimbangkan untuk berlakon. Dalam masa sama, dia tidak mahu menipu dengan membeli 'follower'.


Kredit foto: Twitter

Status Amerul itu sebenarnya turut mengajak kawan-kawan lain bersama memikirkan keadaan semasa jika mahu meneruskan kerjaya sebagai seorang pelakon di Malaysia. Jadi, bakat bagus bukanlah jaminan untuk terus ada kerja, kata mereka.

Bagi netizen, mereka tidak percaya dengan syarat yang dikenakan kerana ianya melampau untuk industri kecil ini. Jadi, ada yang
mencadangkan supaya Amerul menembusi pasaran Indonesia.




Malah, rakan artis turut memberikan pandangan masing-masing.


Kredit foto : Twitter

Kredit foto : IG

Setakat tinjauan Cari di Instagram Amerul, jumlah pengikutnya bertambah sebanyak 11,000 sejak status itu dimuat naik.

Aduhai. Memang itulah trend di Malaysia, pelakon kontroversi diperlukan untuk melariskan hasil karya kerana ramai peminat akan menonton. Tetapi, sejauh mana kenyataan ini, jika mereka yang berbakat tidak pernah diberika peluang? - CARI
1

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (10 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Earkix94

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lasagna 28-7-2020 11:29 AM
serious ar demand camtu? steven tv mana lah ni yaa?
tak pe bang.. iols dah lama folo twitter & ig abang. keep up a good work!
Quote Kurex 28-7-2020 11:33 AM
dulu ig best sebab boleh tengok seni orang lain.. sekarang ni ig jadi sampah, tempat jual diri, luah perasaan, nota, meratib hiba
Quote miss_strangers 28-7-2020 11:34 AM
Mmg Pon...same gak dgn nasib penyanyi..sape followers ig bawah 500k, mmg jangan harap la nak kuar tv selalu..semua ttg business..skrg bakat kena dtg sekali dgn fofular..tapi nampak trend tv skrg, fofular lagi diutamakan dari bakat..tibaiunta kalau polowers ig ramai Pon, confirm selalu kuar tv.
Quote Earkix94 28-7-2020 11:35 AM
Syarat nak followers 500k kalau bagi watak utama okay gak. Tapi konfirm produksi tu saja letak nak syarat camtu sebab nak reject cara halus. Pastu camne dunia hiburan Malaysia nak maju?
Quote LuvAurora 28-7-2020 11:41 AM
Iols paling suka dia berlakon mmg best.. pelik lahhh nak kata xhensem helokkk ja
Quote chinta89 28-7-2020 11:47 AM
kebodohan apekah industri ni??

nak ambik yg ramai followers blm tentua da bakat n blm tentu lakonan mantap!

aku suka start tgklaonna dia dlm Tolong! Awek aku Pontianak

walaupun sbg pembantu je dlm filem tutpi percayalah sape ygtgk pasti terkesan lakonannya yg skema bersahaja. fuhhhh. tp yelah lakonan byk as gengster je, bila nk berkembang bakat dia...
Quote KIM.K 28-7-2020 11:51 AM
Lama tak tengok tv rasa best pulak drama semilan ni
Quote miss_strangers 28-7-2020 11:55 AM
Paling best Amirul ni berlakon watak fonen Kat polis evoo
Quote matbad 28-7-2020 12:01 PM
Benda ni biznes nak yg kontroversi dgn fofular sbb tau dah acik2 tu yg akan hadap depan tv..nak trending kat twitter bagai..biznes biznes biznes
Quote biJOU.la 28-7-2020 12:06 PM
Pe lagiii.. clout chase la brada.. nasib dia letak 500k. Kalo juta juta polower lagi meratib hiba.

Quote fcl29 28-7-2020 12:06 PM
azhan rani belum cecah 500k pon.. tp ok je keluar tv, berlmbak citer dia.. maknanya amirul ni belum cukup bagus lah?
Quote nazzse 28-7-2020 12:10 PM
Seriouslah? Kesian Mirul..
Sampai bila2 lah drama Malagsia mcm sampah klu gini, stesen tv tu confirm lah MP kan..

Dkt RTM banyak gak drama ada dia ni. Dari watak gangster, bdak terencat smpai budak baik.. Pelakon yg bagus
Quote rotijohanz 28-7-2020 12:18 PM
dh tu yg berkobar kobar dk minat heols ni pi la follow ig dia..............
stkt dk gebang sn sni support pelakon berbakat tapi nk follow ig heols pn mls?.............
so how?
lagi best follow ig si alya iman tu ye dak?
kjp lg minah tu ntah ntah jd heroin akasia...........
Quote Missfadh 28-7-2020 12:19 PM
Siannya. Takpelah. RTM ada juga muka nya kan.
Quote MissyMolly 28-7-2020 12:25 PM
biJOU.la: Pe lagiii.. clout chase la brada.. nasib dia letak 500k. Kalo juta juta polower lagi meratib hiba.


Baru tau term clout chase kohkoh..
Quote bakingsoda 28-7-2020 12:32 PM
muka dia tak mencapai piawaian hensem tapi ada charm
Quote Miss_LoveLeen 28-7-2020 12:32 PM
Meolss suka sgt dia ni berlakon. Serba jadi watak dia bwak. Start minat sjak dia berlakon telefilem warkah terakhir. Kisah Rosli Dhoby. Tp production mmg suka bg watak jahat2 kat dia kan. Namron pun my feveret jgak.
Quote swimswim 28-7-2020 12:33 PM
Ok. Aku dah follow ko merul sbb aku suka ko berlakon jadi bapok dlm polis evo
Quote Miss_LoveLeen 28-7-2020 12:33 PM
LuvAurora replied at 28-7-2020 11:41 AM
Iols paling suka dia berlakon mmg best.. pelik lahhh nak kata xhensem helokkk ja

Mayang.. dok menonggek2 cuci bot

Lihat semua komen(113)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 12:49 PM GMT+8 , Processed in 0.078654 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top