CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Komen Disembuyikan Nina Iskandar, Pakar Nutrisi Beri Jawapan Balas

19-7-2020 11:12 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 18067| Komen: 108|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: "Ayat saya pun bukanlah ayat kecaman atau cacian, atau teguran, tapi hanyalah kata-kata penuh lemah lembut lagi berinformatif siap smiley lagi.. (Tak boleh screenshot comment sebab beliau dah hide. ...



"Ayat saya pun bukanlah ayat kecaman atau cacian, atau teguran, tapi hanyalah kata-kata penuh lemah lembut lagi berinformatif siap smiley lagi.. (Tak boleh screenshot comment sebab beliau dah hide."


Rentetan kekesalan aktres Nina Iskandar yang rimas dengan teguran netizen mengenai caranya membesarkan anak, Pakar Nutrisi Syaza tampil memberikan penjelasan lanjut di Facebook.

Menurut Syaza, mungkin dia orang yang dimaksudkan kerana telah meninggalkan komen di Instagram Nina mengenai pemberian makanan pertama kepada bayi. 


Tetapi, ianya sekadar berkongsi kerana tidak mahu ibu-ibu lain terikut-ikut dengan cara yang salah. Bagaimanapun, komennya telah diselindungkan menyebabkan dia tidak boleh tangkap layar untuk dikongsikan kepada orang ramai.


Kredit foto: FB

Bagi Syaza, teguran perlu dilakukan kerana dia tidak mahu ibu-ibu lain terikut dengan tindakan aktres itu yang memberi makanan yang mempunyai rasa sebagai makanan pertama kepada bayinya.

Ini kerana makanan 'berasa' ini hanya akan membuatkan bayi menjadi cerewet terhadap makanan. Sementelah lagi Malaysia kini sedang mengalami masalah kanak-kanak bantut berpunca dari 'picky eater'.

Ianya menjadi kontroversi apabila Nina memuat naik videonya memperkenalkan puri kurma sebagai makanan pertama kepada anaknya. Pelbagai pandangan diterima membuatkan Nina akhirnya menutup ruangan komen serta meluahkan rasa kesal terhadap sikap 'busy body' netizen.



Kredit foto : IG


Kredit foto : IG

Panas juga isu ini. Berapa ramai yang tahu makanan pertama bayi sepatutnya bubur kosong? Atau memang Nina sendiri yang tidak peka dengan ilmu pemakanan bayi? Tapi, perlu ke sentap? - CARI
2

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
3

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (18 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bungarose 19-7-2020 11:19 AM
Minah........kalau ko taknak netizen respond cara hidup ko. Ko takperlu ler update cara hidup ko publicly. Make it private. Itu basic 101 media social.
Tangan ko sendiri yang gatal merenyam upload perkara2 yang mengundang respond netizen then ko plak yang meroyan minta netizen jangan kecam........jangan ajar ko cara jaga anak.
Quote lolz91 19-7-2020 11:25 AM
nutritionist kot yg bg teguran..... org yg mmg pd bidangnya.... kalau iols terima je utk kebaikan ank2....
Quote bondeh 19-7-2020 11:39 AM
Bagi meolls lantak lah retis bangang bg makan anak bukan2 jangan nanti esok2 ko merempan mohon bantuan anak sakit sembelit... tapi bangang ko jangan tunjuk, betullah nanti ada follower yg bangang jugak ikut cara parenting artis bangang nih... macam hebat sangat macam anak dah berderet sesetengah retis tuh bg contoh tauladan pada follower. Kowserrrrr
Quote chinta89 19-7-2020 11:45 AM
kenapa org komen dia sb dia ada ramai follower disebabkan dia artis.. so ape2 yg ko buat, org akan ikut, rakat melaysia kan ramai bengap duk ikut pujaan diorg bukannya nk dgr ape doc cakap.
Quote Normabaru 19-7-2020 11:47 AM
Well nutrionist ni nk tumpang limelight ke.. If i were her.. I who r yous kan aje
Ni siap post bkajang2..masing2 tbakor lettew. Hohoho
Quote Orix 19-7-2020 11:54 AM
Dia ni kan yg kutuk rakyat Malaysia jakun dgan cekelat kat Langkawi walhal sheols kata dekat kampung sheols kat Brunei org Brunei aman2 jah beli n makan cekelat di setiap pelusuk Brunei dgan harga mampu milik tak perlu batak Langkawi  cekelat murah
Quote KelisaSilver 19-7-2020 11:58 AM
semua nak tunjuk kat org.... pastu bila org comment marah pulak... adoi... tah pape la... jadi ko nak apa sebenarnya?
Quote cruz2 19-7-2020 11:59 AM
Sis nutritionist, pi tegur sasha sexycurve tu jugak
Quote KIM.K 19-7-2020 12:05 PM
cruz2 replied at 19-7-2020 11:59 AM
Sis nutritionist, pi tegur sasha sexycurve tu jugak

Buat apa. Minah tu agak bijak and educated aku tengok banding mak nina ni. Apoo degil org tegur pun tak terima
Quote Tudungpink 19-7-2020 12:09 PM
Orix replied at 19-7-2020 11:54 AM
Dia ni kan yg kutuk rakyat Malaysia jakun dgan cekelat kat Langkawi walhal sheols kata dekat kampung ...

Suruh dia balik brunei sana cari makan berlakon sana..datang  Malaysia buat ape..bangang btoi...
Quote disneyrecess 19-7-2020 12:14 PM
Meols idok la kenen gan nina nih but that lady why bother nok???? anakk dia, suka dia sumbat apa selagi xsusahkan meols rakayat Malaysia dahhh unless ko merempan mintak duit gitewww
Quote Lagubestbest 19-7-2020 12:17 PM
Buang masa, menang dapat "Up Ego" jer pun dok main persaingan "status game" yang tak berkesudahan ni. Siapa paling betul konon, puih.
Quote edoraixora 19-7-2020 12:25 PM
Nina ni memang sejenis angkuh & sombong ehh...
Quote NazRysha 19-7-2020 12:26 PM
tak boleh belah dgn nama laki dia lan lebah hahhahaha
Quote 150997 19-7-2020 12:28 PM
pakar nutrisi batak like
choiii
Quote haruslah 19-7-2020 12:33 PM
Buat ape la nak tegur anak dia
Lantak pi lah anak dia pun
Ramai je ibu2 yg sumbat anak2 dgn puri manis tp sbb bukan retis
Dah tau retisnpun xleh kena tegur kan
Quote Tweety_Senrose 19-7-2020 12:38 PM
kat brunei ramai benci dia ni
Quote Bihungoreng 19-7-2020 12:45 PM
cruz2 replied at 19-7-2020 11:59 AM
Sis nutritionist, pi tegur sasha sexycurve tu jugak

Kehkehh i terbaca je kat atas terus terbayang sheols okay.. memang sheols pon ketegaq ye.. belom sabel 6 months dh bagi makan ye.. takpe anak kamu kan meksa bukan anak org
Quote Bihungoreng 19-7-2020 12:46 PM
KIM.K replied at 19-7-2020 12:05 PM
Buat apa. Minah tu agak bijak and educated aku tengok banding mak nina ni. Apoo degil org tegur pu ...

Sheols belom anak 5 bulan pon dah bagi makan kat anak dia tu.. tu arini berjela igs justify perbuatan dia betol okay..

Lihat semua komen(108)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 12:16 PM GMT+8 , Processed in 6.880057 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top