CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Lakonan Terlalu Menjadi Buat Penonton Emo, Ugut Bunuh Jasmin Hamid

18-7-2020 11:59 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 12329| Komen: 78|Original author: Oleh: LilRose

Description: Bukan senang mahu membawa watak hingga memberi kesan kepada penonton.
Bukan senang mahu membawa watak hingga memberi kesan kepada penonton.

Namun, lain pula jadinya kepada Jasmin Hamid apabila lakonannya benar-benar menjadi hingga menerima ugutan pula daripada warganet.



Kredit foto: IG

Aktres itu berkongsi beberapa tangkap layar ugutan yang diterimanya di Instagram ekoran lakonannya dalam drama 7 Hari Mencintaiku 2.

Itukan lakonan saja, kenapa sampai terbawa-bawa ke dunia sebenar hingga mendoakan Jasmin mati?



Kredit foto: IG


"Kalau marahkan Hayati sekalipun, kononnya lakonan saya menjadi, tak perlulah kecam bunuh pada gambar yang tak berkenaan dengan drama 7 Hari Mencintaiku 2," tulisnya.

Kata Jasmin, pihak terbabit tidak sepatutnya berbuat demikian pada gambar perniagaan orang kerana mereka boleh dikenakan tindakan undang-undang, jika sabit kesalahan membuat ugutan.


Kredit foto: IG

"Tak perlulah emo sangat, sampai terlupa jaga lisan dan akhlak. Itukan semua lakonan," ujarnya terkilan.





Kenapa terbawa-bawa sangat sampai tak boleh beza realiti dengan lakonan tu? - CARI
2

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nazzse 18-7-2020 12:21 PM
Aku dah start menyampah dgn Si Mia ni, gaduh merajuk, gaduh merajuk baik, gaduh merajuk lagi.. Penulis punya level imaginasi tinggi sungguh bab perempuan annoying ni.

Tgok sbb sofi, helmi & dr zaidi je skrg
Quote RatuDunia94 18-7-2020 12:47 PM
nazzse: Aku dah start menyampah dgn Si Mia ni, gaduh merajuk, gaduh merajuk baik, gaduh merajuk lagi.. Penulis punya level imaginasi tinggi sungguh bab peremp ...



Iols lg rengse dgn watak khuzairi.. eh peranan ko sebagai suami apa hanat?? Balik2 keluar ayat keramat "Abang xde niat nk lukakan hati Mia, percayalah abang sayangkan Mia sorang je".. "apa yang perlu abang lakukan Mia".. "Dalam hati abang hanya ada Mia sorang, Mia lah segala2 nya bagi abang.. Percayalah... Percayalah... Percayalah..." dari musim 1 gitu je lah wataknya..selayakya dapat bini mcm syaitonn...
Quote cmf_premierleag 18-7-2020 12:51 PM
bodohnya netizens ni
mcm la in real life x penah jmpe org jahat bagai
bodoh netizen ni sume
Quote kookiechip 18-7-2020 12:55 PM
I suka drama ni yg first season. Ingatkan takde sambung dah. Selalu drama gitu kan. Mula2 jahat, dah episode hujung2 tu jadi baik. Tapi drama ni dia sambung lagi & nampak macam ulang benda sama. Tak habis2 nk gaduh, jealous, buat perangai lama hina orang. Character husband nya pulak macam lembik sangat. Wife perangai hantu pun dia sabarrr je. Ada ke lelaki terlebih penyabar gitu?
Quote nuril86 18-7-2020 12:56 PM
xminat nak tgk drama ni.. asal mengandung je buat perangai hangsuang si mia tu... aseklaaaa nak cari pasal..yg si khuzairi tu lembik bebeno..
Quote dudaberhias 18-7-2020 01:07 PM
yang pasti khuzairi tu iq confirm 2 digit je... tak boleh ku hadam kebodohan heols tu...
Quote Acikgomen 18-7-2020 01:47 PM
nazzse replied at 18-7-2020 12:21 PM
Aku dah start menyampah dgn Si Mia ni, gaduh merajuk, gaduh merajuk baik, gaduh merajuk lagi.. Penul ...

Kannnnn rasa menyampah kat writer drama nih
Watak khuzairi dgn Mia tak bekembang langsung
Balik2 konflik yg sama
Lembam ke apa
Dia ingat bila tulis watak gitu weols penonton neh tebawak2 la dgn citer drama tuh
Tak sedar yg penonton rasa annoying
Bukan annoying kat Shukri yahaya or siti saleha tu tau, annoying dgn penulis skrip novel sampah

Gitu komen negatif acik
Quote RatuDunia94 18-7-2020 01:50 PM
kookiechip: I suka drama ni yg first season. Ingatkan takde sambung dah. Selalu drama gitu kan. Mula2 jahat, dah episode hujung2 tu jadi baik. Tapi drama ni dia s ...



Sbb mostly drama2 kat malaysia ni bila buat sequel season just utk puaskan kehendak penonton jah utk ada SAMBUNGAN semata-mata.. jarang nk jumpa jalan cerita season 2 yg betul2 lbh best atau sama best dgn musim 1.. even drama Nur pun sama watak Utama dh x berkembang.. pengarah lebih fokus pd watak2 pembantu jah..
Quote RatuDunia94 18-7-2020 01:52 PM
And yg iols perasan season 2 ni penulis skrip lebih nak menumpukan hubungan tarik tali pasnagan2 dlm drama ni..
Cthnya Zaidi & Nadia, then Helmi & Sofi.. writer saje bag deols putus or bercerai utm wujudkan elemen sweet2 masa masing2 nk memujuk n menawan hati semula.. meanwhile watak utama kuzairi n mia yg x berkembang.. duk lagu tu je..
Quote nazzse 18-7-2020 02:18 PM
RatuDunia94 replied at 18-7-2020 04:47 AM
Iols lg rengse dgn watak khuzairi.. eh peranan ko sebagai suami apa hanat?? Balik2 keluar ayat ...

Yg tu pun sama.. Dayus sgt laki ikut je perangai bini, lawan mak, family sdiri pun ok je...Ni baru season 2, season 3 bersambung lagi laki dayus rajakan bini hansuang..
Quote nazzse 18-7-2020 02:20 PM
Acikgomen replied at 18-7-2020 05:47 AM
Kannnnn rasa menyampah kat writer drama nih
Watak khuzairi dgn Mia tak bekembang langsung
Balik2 ...

Penulis dalam dunia dia sendiri acik... Teringin nak jadi seperti Mia mungkin dilayan bak raja dek lai wlpun perangai hansuang.. IRL tak dpt, dlm novel pun boleh
Quote YomiuriLandMae 18-7-2020 02:28 PM
over nyahh..
kau layan diam2 sudah..
Quote renko 18-7-2020 02:34 PM
RatuDunia94 replied at 18-7-2020 12:47 PM
Iols lg rengse dgn watak khuzairi.. eh peranan ko sebagai suami apa hanat?? Balik2 keluar ayat ...

patut mati je watak jantan bahlol tu
Quote Acikgomen 18-7-2020 02:42 PM
nazzse replied at 18-7-2020 02:20 PM
Penulis dalam dunia dia sendiri acik... Teringin nak jadi seperti Mia mungkin dilayan bak raja dek ...

Rengsa tul dgn penulis novel aka penulis skrip drama neh
Elok2 season 1 ada pengajaran, mai season 2 jadi sampah

Season 1 dulu prodaksyen ahkak ziela jalil chuolssss
Mai season 2 acik baca nama prodaksyen tuh mcm nama penulis skrip tuh jah
Mesti penulis novel tuh fefeling nak kaut untung sensorang perasan hebat sbb tu dia sanggup buat prodaksyen seniri
Ujong2 season 2 jadi sampahhhhh
Quote RatuDunia94 18-7-2020 02:44 PM
Acikgomen replied at 18-7-2020 02:42 PM
Rengsa tul dgn penulis novel aka penulis skrip drama neh
Elok2 season 1 ada pengajaran, mai seaso ...

Kn ada isu penulis novel saman ziela jalil..
Quote Acikgomen 18-7-2020 02:50 PM
RatuDunia94 replied at 18-7-2020 02:44 PM
Kn ada isu penulis novel saman ziela jalil..

Wowww pasaipa
Jeles lettewww prodaksyen ziela jalil menang award skrin ke apa tah drama nih masa season 1
Quote sukacactus 18-7-2020 02:54 PM
nazzse replied at 18-7-2020 12:21 PM
Aku dah start menyampah dgn Si Mia ni, gaduh merajuk, gaduh merajuk baik, gaduh merajuk lagi.. Penul ...

Betul, sama sebijik cam aku
Awalnya aku tgk kat youtube je, so part xberapa berkenan aku fast forward
Tp dah 2 hari tgk kat tv, geram, rengsa xleh nak jump dr scenes mia super annoying tu
Quote nazzse 18-7-2020 03:27 PM
Acikgomen replied at 18-7-2020 06:42 AM
Rengsa tul dgn penulis novel aka penulis skrip drama neh
Elok2 season 1 ada pengajaran, mai seaso ...


La, lain ke penerbitnya, patut downgrade banyak.. Scene banyak jump sampai jdi pelik..Paling low class pelakon pembantunya...Si Nurul, BF mak mia & laki yg nak kat sofi tu.. Ntah mana dikutipnya, tak layak langsung jadi pelakon..
Quote nazzse 18-7-2020 03:29 PM
sukacactus replied at 18-7-2020 06:54 AM
Betul, sama sebijik cam aku
Awalnya aku tgk kat youtube je, so part xberapa berkenan aku fast fo ...

Bertahan sbb Helmi, sofi & Dr zaidi je ni... Part Mia jer iols buat kerja lain

Lihat semua komen(78)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 01:28 PM GMT+8 , Processed in 0.078414 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top