CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Siapa Selebriti Kaki Propa Dan Penipu, Buat Hal Untuk Laris Produk?

18-7-2020 11:26 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 20164| Komen: 91|Original author: Oleh: LilRose

Description: Dengar cerita Miss K dari Gempak, ada seorang selebriti yang kini menjadi wajah sebuah produk kaki propa dan penipu.
Dengar cerita Miss K dari Gempak, ada seorang selebriti yang kini menjadi wajah sebuah produk kaki propa dan penipu.

"Bukan main jual produk itu ini, tapi terdengar pula dakwaan yang dia tak amalkan pun produk tu!


"Dakwa rakan Miss K, selebriti tu pergi jumpa pakar perubatan, buat beberapa prosedur dan pembedahan, lepas tu dakwa hasilnya semua adalah kerana produk tu. Nak lariskan produk ke tu?" ujarnya.


Gambar hiasan

Miss K bagaimanapun enggan komen lanjut mengenai dakwaan berkenaan dan menasihati orang ramai supaya tidak bergantung harap dengan produk semata-mata untuk menjaga kecantikan wajah dan tubuh badan langsing. 

Tak cukup dengan itu, Miss K menggambarkan selebriti terbabit sering membatalkan temu janji untuk penggambaran di saat akhir.

"Tiba-tiba, bila sampai hari yang dinantikan iaitu hari shooting, dia boleh cancel last minute! Terkebil-kebil semua kru produksi yang menanti kelibat selebriti ni dengan semua persiapan.


"Lepas tu bila nak cancel, boleh pula dia bagi alasan tak munasabah. Terlupalah, dah ada hal lainlah," katanya.

Hisy, memang berapi kalau berdepan orang bersikap begini. Siapalah selebriti dimaksudkan tu? - CARI
1

Bagus
3

Marah
1

Terkejut
3

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (10 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 18-7-2020 11:36 AM
Berlambak je kan.. retis2 yg jd duta atas kontrak je.. mmg x consume pun produk2 tu.. katanye mencuba selama beberapa bulan walllaaa dapat hasil yg berkesan terus jatuh cinta n setuju jd duta.. so propaaaa yach ayat2 retis mcm ni..

Lg satu ayat "saya dan keluarga saya mng dah lama menggunakan produk ni.. jd bila ditawarkan jd duta produk tanpa fikir panjang terus saya bersetuju"..
Quote EvieWanKenobi 18-7-2020 11:37 AM
semuanya untuk mengaut keuntungan..
depa yang kaya raya, senang lenang..
Quote Xim 18-7-2020 11:42 AM
Ramai je artis yg cenggitu....kalau aku,aku pun sebat....dah pluang dpn mata
Quote RatuDunia94 18-7-2020 11:43 AM
Kulit saya ni memang sensitif,  jadi agak sukar mencari produk yg sesuai dgn kulit saya. Tapi sejak mencuba Putih Seri Jelita Beauty terus rasa serasi. Sbb itu saya setuju jadi duta.
Quote RatuDunia94 18-7-2020 11:46 AM
Produk Aura Cinta White ni merupakan produk keluaran Bumiputera dan diyakini halal. Saya ni memang suka sokong produk-produk tempatan.
Salah satu sebab saya setuju jd duta ialah kerana ingin membantu para wanita diluar sana. Jadi kepada wanita2, ibu tunggal kalau nak buat duit dengan kami. Boleh hubungi HQ kami. Setakat hampir 5 org jutawan yang telah kami lahirkan. Kami nak membantu anda buat duit dengan kami. Mari sertai kami.
Quote kelapaparut 18-7-2020 11:52 AM
RatuDunia94 replied at 18-7-2020 11:46 AM
Produk Aura Cinta White ni merupakan produk keluaran Bumiputera dan diyakini halal. Saya ni memang s ...

class ibu ratu, mcm biase dgn modus operandi duta2 produk ni, sampai kite rakyat biase boleh hafal skrip
Quote kakasotong2 18-7-2020 11:55 AM
Bukan ke mmg mcm tu ke hakikat sebenar?

Mohhteppp Miss K ala2 terkejut beruk ada retis buat propa marketing. Mostly retis mcm tu kot.

Miss K buat2 bengap ke mmg sejak dr azali bengap

Quote salamon 18-7-2020 12:02 PM
miss Kotey terlajak bangang..gosip pon taraf capruttt je
Quote Normabaru 18-7-2020 12:02 PM
This is all scamm...

Tbh dorg xde rasa bertanggungjawab bg produk sampah.. Sbb enforcement agencies xde bg penalty..setakat kkm bgtau je produk xyz tu ade merkuri. Tp xde pon denda..
Klu ade pon sikit.. Ntahlaaa... Kena tunggu mati br ade tindakan kot...

Sbb tu i xbeli brgn melayu pprt ni.. Rela i beli kt pharmacy.. Over the counter.. Sbb dorg check product yg dorg jual dlu..

Xpela klu kaka norma dichop xsapot BMF ke ape.. Jenis mcm ni xsapot pon bkn rugi..
Quote somaki 18-7-2020 12:05 PM
Serupa farah mendoza. Haritu review tabita. Now review aurawhite. Pastu bila follower tanya aritu kata pakai tabita. Dan2 x ngaku. Siap dimaki balik
Quote Acikgomen 18-7-2020 12:07 PM
Sejak bila retis2 neh amalkan produk2 sampah yg deyols jual / jadi duta neh
Si abil tu ha contoh jelas nyata. Jadi duta Nike bagai, mmg la heshe pakai kasut baju Nike semua in her backpacking trips sbb trips tu pun produk tu sponsor
Lepas tu apa heshe buat dgn kasut2 barang Nike tu semua???
Hahahaha siap buat ig khas heshe dok lelong benda2 preloved tu
Quote NekNgah 18-7-2020 12:38 PM
Bukan cerita baru artis endorse/jadi duta untuk segala mak nenek yang boleh jual.  Baik kosmetik, skin care atau suppliment yang belum tentu baik tapi sebab dapat duit kan.

"Tiba-tiba, bila sampai hari yang dinantikan iaitu hari shooting, dia boleh cancel last minute! Terkebil-kebil semua kru produksi yang menanti kelibat selebriti ni dengan semua persiapan.

"Lepas tu bila nak cancel, boleh pula dia bagi alasan tak munasabah. Terlupalah, dah ada hal lainlah," katanya.


Statement ni kurang klu, tak boleh nak teka siapa.
Quote pencintaABC 18-7-2020 12:40 PM
RatuDunia94 replied at 18-7-2020 11:36 AM
Berlambak je kan.. retis2 yg jd duta atas kontrak je.. mmg x consume pun produk2 tu.. katanye mencub ...

Yang jadi duta phone pun tapi hakikatnya pengguna tegar iPHONE
Quote rosevelvet 18-7-2020 01:19 PM
RatuDunia94 replied at 18-7-2020 11:43 AM
Kulit saya ni memang sensitif,  jadi agak sukar mencari produk yg sesuai dgn kulit saya. Tapi sejak  ...

Mcm tin almy la. Review ni sy kena buat sbb ni tggjwb sy. Sy nk tolong peniaga tempatan. Wakluuu. Review ko berbayar kot. Kalau tokti ckp mcm tu logiklah
Quote lee_sakura 18-7-2020 01:28 PM
artis2 ni hanya jual prosuk sampah je ye diorg tak makan pon apa yg diorg jual
Quote dudaberhias 18-7-2020 01:31 PM
iols rasa semua artis lah... memang semua penipu pun...
Quote lasagnaklcc 18-7-2020 01:45 PM
So gosip ni tgh ckp psl depa yg buat bariatric surgery ke
Quote miszclassique 18-7-2020 01:49 PM
Waktu baca terus terbayang OKG tu si zulin terdampar
Quote asamfish 18-7-2020 02:29 PM
Bukan semua owner or duta produk jual kilo ni mcm ni kan....
So tak heran pun

Lihat semua komen(91)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 12:09 PM GMT+8 , Processed in 5.263111 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top