CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Ditembak Mati Selepas Enggan Pakai Topeng Muka Percuma

18-7-2020 09:01 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5011| Komen: 58

Description: Seorang lelaki berusia 73 tahun mati ditembak polis selepas didakwa enggan memakai topeng muka di pasar raya.
Seorang lelaki berusia 73 tahun mati ditembak polis selepas didakwa enggan memakai topeng muka di pasar raya.

Mirror melaporkan, lelaki berkenaan didakwa menyerang seorang pekerja di kedai Valu-mart di Minden, Ontari di Haliburton, Kanada selepas diminta memakai topeng muka yang diberikan secara percuma.


Disebabkan degil, dia dibawa keluar oleh kakitangan di situ.

Selepas keluar dia cuba untuk melanggar kakitangan sebelum merempuh pasar raya.

Foto: Mirror
Bukan itu sahaja, dia juga melanggar sebuah trak ketika cuba melarikan diri.

Polis menjejaki suspek di rumahnya selepas berjaya mengesan nombor pendaftaran kenderaannya,


Unit Siasatan Khas Ontario berkata, "Di luar kediaman berlaku interaksi sebelum pegawai melepaskan tembakan."

Lelaki itu ditembak dan kemudiannya dibawa ke hospital sebelum disahkan meninggal dunia. -CARI


Bagus

Marah
2

Terkejut
1

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote faraway1 18-7-2020 09:14 AM
Berdebarnya sini besok quebec pula kuatkuasakan mask mandatory.

Dah cakap kat my husband, jangan menyusahkan orang lain, mereka pun pekerja aje, ikut kata boss, kalau nak serang, pi serang menteri.
Quote orgsepang 18-7-2020 09:27 AM
Pakai mask saja pun, bukan kena angkut tong oksigen. Kenapalah nak menyusahkan orang keliling dengan perangai degil begitu.
Quote orgsepang 18-7-2020 09:29 AM
faraway1 replied at 18-7-2020 09:14 AM
Berdebarnya sini besok quebec pula kuatkuasakan mask mandatory.

Dah cakap kat my husband, jangan  ...

Beritahu husband orang malaysia dah berbulan pakai okey saja, fesyen gaya baru.
Quote Artemesiaa 18-7-2020 09:36 AM
Kedegilan menyebabkan nyawa sendiri yang melayang
Quote Kurex 18-7-2020 09:36 AM
Kan bagus pompuan berkerak yg memekak dekat ikea tu kena tembak mati
Quote djzara81 18-7-2020 09:40 AM
Pakai jelah mask. Anak aku pi sekolah pakai mask, tetibe dia bersin2 selsema kat kelas padahal bangun pagi b4 school elok jer. Deras2 cikgu call soh dtg amik anak kt school. Tak demam pon, anak aku hidung sensitif x bole kene habuk.
Quote EvieWanKenobi 18-7-2020 09:53 AM
tapi memang pun..
ada je warga emas yang susah nak pakai mask..
tak selesa ler apa ler katanya..
Quote faraway1 18-7-2020 09:59 AM
djzara81 replied at 17-7-2020 08:40 PM
Pakai jelah mask. Anak aku pi sekolah pakai mask, tetibe dia bersin2 selsema kat kelas padahal bangu ...

Bawah 12 tahun kat Canada tak wajib pakai mask.
Quote Acikgomen 18-7-2020 10:13 AM
Kurex replied at 18-7-2020 09:36 AM
Kan bagus pompuan berkerak yg memekak dekat ikea tu kena tembak mati

Khennnnz acik baru nak ckp
Puas ati tgk betina jongos tuh mampos
Quote cHimo 18-7-2020 10:17 AM
Tak sempat mati oleh covid dah mati makan peluru
Quote kuzaime 18-7-2020 10:19 AM
Ni kat luar negara, dah dapat mask free tp x nak pakai, yg dlm negara mengamok mintak mask free macam babun, mujur ajelah umur babun tu panjang lagi x kena tibai dek guard
Quote sarah82 18-7-2020 10:23 AM
Naya.. Naya.. Sebab kena pakai mask saja..
Quote judicata 18-7-2020 10:24 AM
Susah bebenor la nak pakai mask. Bukan mati pun. Ummah omputeh ni semua serba tak kena. Suruh social distance bangkang. Suruh dok rumah diam, keluar bila perlu bangkang. Suruh pakai mask bangkang. Mencegah kan lebih baik. Dah kena covid tau meraban plak...
Quote Suchi 18-7-2020 10:29 AM
Tp kat malaysia tak wajib pakai mask kan menteri dah kuorkan arahan.
Cumanya kat pasaraya ni kan ramai org tempat public elokla pakai mask.
Iols yg sesak nk bernafas dek resdung ni pun pakai gak mask lagi pun iols kuat bersin. Biasa kalau masuk shopping mall berkali2 bersin so better la pakai mask sblm org lain paranoid tgk kita tak benti2 bersin dah tu tak pakai mask plak kan.
Quote djzara81 18-7-2020 10:29 AM
faraway1 replied at 18-7-2020 09:59 AM
Bawah 12 tahun kat Canada tak wajib pakai mask.

Some countries tak wajibkan utk kids. Tapi ikut jelah saranan sekolah.
Quote aderaderker 18-7-2020 10:44 AM
Jgn pentingkan diri.
Ada ke yg tak rimas pakai mask?

Kat kawasan rumah aku ni semua dah tak pakai mask.
Kedai runcit, staff/tokey kedai semua pakai mask.

Customers majoriti tak pakai selamba badak air..
Lantak ko la ko kebal kan..
Quote eizarz 18-7-2020 10:50 AM
faraway1 replied at 18-7-2020 09:59 AM
Bawah 12 tahun kat Canada tak wajib pakai mask.

budak bawak 12 tahun takde possibility kena covid ke????





jgn marah....
Quote sukacactus 18-7-2020 11:00 AM
Kurex replied at 18-7-2020 09:36 AM
Kan bagus pompuan berkerak yg memekak dekat ikea tu kena tembak mati

Baca tajuk ni pun aku mengharapkan benda yg sama
Quote sukacactus 18-7-2020 11:01 AM
Pakai mask je pun...apa yg masalah sgt ntah la
Utk kebaikan diri sdr jg

Lihat semua komen(58)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 11:17 PM GMT+8 , Processed in 0.104528 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top