CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Polis Kerjasama Dengan Interpol Jejaki Editor Hina Jata Negara Lari Ke Luar Negara

17-7-2020 05:00 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 7615| Komen: 38

Description: Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed mengesahkan editor buku Rebirth sudah melarikan diri ke luar negara.
Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed mengesahkan editor buku Rebirth sudah melarikan diri ke luar negara.

Menurut BERNAMA, semakan dokumen perjalanannya mendapati lelaki warga tempatan itu sudah ke luar negara sejak 21 Januari lalu.



Kredit foto: The Vocket

"Dia (editor) sudah keluar Malaysia, namun kami tidak dapat memastikan keberadaan suspek serta lokasinya. Pihak JSJ sudah menyenaraikannya sebagai Orang yang Dikehendaki dan akan ditangkap selepas dikesan," katanya.

Sehubungan itu, polis akan bekerjasama dengan pihak berkuasa Interpol untuk mengeluarkan notis merah bagi menahan suspek jika dikesan di mana-mana negara.

"JSJ juga akan meminta bantuan Cawangan Khas sekiranya artikel yang disumbangkan 28 penulis buku itu mempunyai unsur-unsur ancaman keselamatan dan sebagainya," ujarnya.


Buku Rebirth: Reformasi, Resistance and Hope In New Malaysia disunting Kean Wong didakwa menggunakan logo pada gambar kulit buku yang didakwa menghina Jata Negara.  - CARI

Bagus
2

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • uori

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dizekni 17-7-2020 03:03 PM
Gunakan interpol

hantar komando jika perlu

kalo takde niat jahat kenapa takut sampai lari

celaka punya suku sakat KOMUNIS
Quote harisbee 17-7-2020 03:07 PM
Moga kena covid us
Quote lipans 17-7-2020 03:13 PM
21 januari. lama dah tu.

ke dah kena covid?
Quote MadameOnion 17-7-2020 03:51 PM

aku tolong sambung
moga kena covid us dan tak dapat rawatan akhirnya mati tergolek2 tepi jalan
Quote Xim 17-7-2020 03:59 PM
Goyangggggg....wakakaka....ingtkn berani nau nau.....malula wei....sorok je la muke tu kat jamban pastu flush.....
Quote Betara_Indera 17-7-2020 04:37 PM
acah2 nak jadik pejuang
Quote lipans 17-7-2020 04:53 PM
Mesti dah buat plastik surgeri jadi beruang.
Quote slavehunter 17-7-2020 09:11 PM
Hehe penakut la mereka.  Gaya provoke macam berani sangat.
Quote Decaffeinated 17-7-2020 09:17 PM
Artis memang pelik kekadang provokatif.
Quote Redskin 17-7-2020 09:29 PM
Bagus PN ambik tindakan tegas
carik sampai kelubang cacing..

Sepatutnya sesiapa yg dlm siasatan, awal2  lagi namanya dah blacklist kat Jab Immigresen,
tak boleh keluar negara.

Yg empat orang tambii yg ditangkap dulu
suspek dlm kes pembunuhan arwah Adib, entah ada lagi tak dlm negara?
Entah2 semuanya dah cabut lari.

Kalo nak harapkan kerajaan PHundek,
takkan adanya...hari pong malam, rule
of law sehanceng2nya.

Pooorahh PeeH .
Quote djzara81 17-7-2020 09:33 PM
Berani kerana benar. Jgn tibe bagi alasan lari sbb keselamatan diancam. Sapa soh cari penyakit?
Quote mbhcsf 17-7-2020 09:48 PM
penakut pengecut

so macammane ni - kita dah nampak ...sesuatu tentang individu ini -  buat apa lari kalau kononnya dia dakwa dia claim
Quote tungkai 17-7-2020 09:53 PM
Kalau kantoi dapat jumpa konfem guna skrip play victim. Diugut bunuh, kena harass , diburu bla bla
Quote Knowlee 18-7-2020 07:11 AM
Mmg berniat jahat. Pengecut.
Quote shop_girl 18-7-2020 08:21 AM
Semoga lari ke Taiwan dan tidak kenbali lagi..kalau balik ke bumi Malaysia ni, dikau bakal tergolek2 masuk longkang.
Quote sicvitaest 18-7-2020 08:23 AM
Redskin replied at 17-7-2020 09:29 PM
Bagus PN ambik tindakan tegas
carik sampai kelubang cacing..


Dia kan dah keluar negara sejak 21 Januari? Masa tu Arif Wajdi pun belum tau kewujudan buku tu. Baru2 ni je polis mula menyiasat
Quote Nes3in1 18-7-2020 08:25 AM
Di luar negara nanti haruslah mohon suaka acah2 teraniaya di tanah air sambil2 memburukkan negara di hadapan media asing.
Quote lurve82 18-7-2020 09:26 AM
ni lagi sorg pengecut mcm stesen tv tu...igt kebal nau2....
Quote kasibiman 18-7-2020 09:34 AM
Xim replied at 17-7-2020 03:59 PM
Goyangggggg....wakakaka....ingtkn berani nau nau.....malula wei....sorok je la muke tu kat jamban pa ...

Hahahaha fefeling je hebattt

Lihat semua komen(38)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 01:17 PM GMT+8 , Processed in 0.173814 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top