CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

Kampung People 2 - Adibah Noor Bawa Watak Ibu Mona, Dona Yang Lebih Over

13-7-2020 09:55 AM| Diterbitkan: kp5x| Dilihat: 23414| Komen: 72|Original author: Oleh: kp5x

Description: "Yes, absolutely correction," pelakon dan penyanyi yang pernah menjadi guru Bahasa Inggeris, Adibah Noor akan membawakan watak sebagai nenek kepada Yummy dan Lailer di dalam sekuel drama komedi ya ...


"Yes, absolutely correction," pelakon dan penyanyi yang pernah menjadi guru Bahasa Inggeris, Adibah Noor akan membawakan watak sebagai nenek kepada Yummy dan Lailer di dalam sekuel drama komedi yang mencetuskan fenomena, Kampung People.

Memetik Berita Harian, Adibah Nor berkata dia teruja dan tidak sabar untuk masuk ke set penggambaran. 

Mengaku peminat setia drama Kampung People, Adibah berkata, berdasarkan skrip yang diberi iaitu watak Dona lebih over berbanding anaknya sendiri, Mona.

"Sudah tentu saya teruja dan rasa tidak sabar untuk masuk set penggambaran pada akhir bulan ini. Saya bakal bawa watak Dona yang juga ibu kepada Mona lakonan Elly.


"Dari segi mencipta keserasian, saya rasa tiada masalah. Walaupun saya tidak pernah bekerja dengan Elly, tapi kami pernah beberapa kali berjumpa dalam beberapa acara hiburan.

"Berdasarkan skrip yang diberi, watak Dona memang agak 'over' daripada anaknya. Mona sendiri tidak mampu untuk melawan aksinya yang melampau itu," katanya kepada BH Online.



Drama Kampung People karya Wan Hasliza Wan Zainudin sebelum ini mengisahkan keluarga Razif dan isterinya Mona serta anak mereka Yummy dan Laila yang dimasukkan ke dalam "Program Perlindungan Saksi" yang menyaksikan mereka terpaksa menukar karakter asal dan berpindah tinggal di kampung mengusahakan tanaman jagung menggunakan identiti Pak Abu, Minah Selamat, Ruziah dan Adam. - CARI
4

Bagus
5

Marah
3

Terkejut
3

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (20 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • white_musk

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Normabaru 13-7-2020 10:06 AM
Biasanya sequel xsebest yang first..{:yameteh
Quote nazzse 13-7-2020 10:38 AM
Dah tak suka k.dib since sheols kuat sentap
Quote salmon-suki 13-7-2020 10:40 AM
Normabaru: Biasanya sequel xsebest yang first..{:yameteh

betul tu..y first dah hype n best giler..so,mmg cabaran utk director nk jd kan sequel ni best/lagi best drpd y first tu.m
Quote husna_amal 13-7-2020 10:49 AM
Ada musim kedua, rasa tak sabar tengok musim baru ni.
Quote chinta89 13-7-2020 10:54 AM
kalau dh masuk siri ke dua risau plk x best dah...

nk putar jd cerita ape plk kali ni
Quote RatuDunia94 13-7-2020 11:29 AM
Hmmm.. i have mixed feeling...
Tp iols ok je kalau watak2 yg killer x bertukar pelakon.. baru feelnya masih sama..

Mcm drama 7 Hari Mencintaiku 2 tu watak Pak Samad tukar jd Kaza.. terus feel rasa lain.. sbb watak pak samad considered killer jugak..
Quote helicornia 13-7-2020 11:47 AM
apa yg bestnya kg people ni. tk kena dgn selera aku. tapi masing2 punya selera kan
Quote Kurex 13-7-2020 12:00 PM
Mesti best tapi iops jenis tak suka tgk tv
Quote haryatie 13-7-2020 12:56 PM
best sgt tu xde la
boleh laaaa
Quote bondeh 13-7-2020 01:34 PM
Nape meolls rasa Kak Dib akan over acting dibuat2 mungkin akan sampai membosankan...

Kalau Jasmin Hamid hebat bukhen meolls rasa ok walaupun lebih kurang baya2 nampak tak kena.

Tapi ada je dulu drama komedi RTM tajuk TanTinTun, mek kelate yg montel tuh jadi mak si JH cakap siam.. nampak kelakar yg tak logic sbb maknya lagi muda kuikuikui
Quote Missfadh 13-7-2020 01:43 PM
Teruja nak tgk. Tapi bila dh season 2 mesti jln cerita ngarut. Except keluarga iskandar.
Quote Burong_Hantuk 13-7-2020 03:07 PM
teringat vid azwana ali...ada sebut pasal sorang artis gemok macam#####
Quote Perawankota 13-7-2020 03:56 PM
OK tunggu jerlah kuar nanti.. Best ke idok LG?
Quote kechikchomel 13-7-2020 04:37 PM
Kak dibah noor ni umo berapa jd mak kak lina?
Quote masdiana-ana 13-7-2020 04:47 PM
iols adalah salah seorg fans KP iols ada nampak spoiler ada beberapa watak baru diperkenalkan..dan ada plot baru yg byk suprised diorg tak tunjuk sangat kt ig story perlakon KP  pun x byk sangat so maybe diorg nk suprisedkan penonton..haritue badrul bisu ada post spoiler  tapi dia delete tapi lailer kata kt ig story dia KP 2 lg pecah lawak dari yg pertama.
Quote Noraniza_Iblis 13-7-2020 04:53 PM
kompemmm cite ni kene hencap dgn Dibaa AA,
ko sekolah tak?? srp lepas takkk
Quote Munshi 13-7-2020 07:08 PM
Oh no. Adibah Noor .... sure x best kg people 2
Quote febreze 13-7-2020 08:05 PM
bondeh: Nape meolls rasa Kak Dib akan over acting dibuat2 mungkin akan sampai membosankan... Kalau Jasmin Hamid hebat bukhen meolls rasa ok walaupun lebih kur ...




meols pon rasa yg sama..dia ni klu blakon sama je reaction n expression..sheols kan perfectionis katanyaaa  boleh ke berlakonnn gila2 overrr gitchu ...
Quote rosli_nurizzati 13-7-2020 09:06 PM
i donch care abt adibah noor.. yg penting pelakon asal kena kekal.. hehehe.. depa punya kimia between actors tu yg buat cerita ni menarik..

Lihat semua komen(72)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 01:18 PM GMT+8 , Processed in 0.073230 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top