CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Awas! Nak Sambung Belajar Di Australia, Safiey Illias Bakal Jadi Peguam

9-7-2020 01:51 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 16642| Komen: 126

Description: Usahawan kosmetik Safiey Illias menerusi saluran YouTube baru-baru ini, memaklumkan bakal melanjutkan pelajaran dalam bidang undang-undang di sebuah pusat pengajian di Australia.
Usahawan kosmetik Safiey Illias menerusi saluran YouTube baru-baru ini, memaklumkan bakal melanjutkan pelajaran dalam bidang undang-undang di sebuah pusat pengajian di Australia.



"Kenapa saya pilih bidang guaman walaupun saya adalah bakal doktor? Bagi saya, bidang guaman menegakkan hak-hak dan saya sangat membangkang sebarang isu buli siber dan body shaming terutama orang yang tengah ada masalah atau kemurungan macam saya," tulisnya di Instagram.



Jelas Safiey, hasratnya itu bagaimanapun tertangguh dek perintah lockdown berikutan pandemik Covid-19.

Lantaran itu, Safiey memberi amaran kepada semua pihak agar berjaga-jaga kerana dia tidak akan teragak-agak mengambil tindakan undang-undang sekiranya difitnah.




Kredit foto: IG Safiey

"Awas! Ratu Semesta Alam bakal menjadi Ratu Undang-undang. Kata-kata saya tak kosong ya.

"Kau jangan macam-macam, nanti kau kena tangkap dan kena reman 24 jam!" katanya memberi amaran. - CARI
2

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
3

Sedih
5

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • coco

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • natrahn

  • bobo_beck

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote anggeriklatifah 9-7-2020 01:53 PM
TAKKOTTTTT NYAAAAAA SAYYAYYYYYAAAAAAAA
Quote elzy 9-7-2020 01:57 PM
Fuhhh bakal Siti Kassim ni..
Quote kaoru44 9-7-2020 01:57 PM
Suka betul geng2 ni gelar diri sndri ratu..
Quote weezerfan 9-7-2020 02:03 PM
Bodohnya berita dr reputs cari ni. Retis ke dia ni? Ape sumbangan dia dlm industri???
Quote awanysss 9-7-2020 02:05 PM
dia amik medic ke before this?
Quote lasagna 9-7-2020 02:09 PM
soh jd lawyer lg mereng lg depressss.. kau igt senang nk handle stress jd lawyer. aku dlu prnh keje dgn legal firm pon stress jugak ini kan nk jd lawyer? adeehhh.
Quote djzara81 9-7-2020 02:09 PM
Mendonia Sapie lately. Sapie sok dah jd lawyer jgn menggatal buat undang2 hak lgbtq yerrkk
Quote natrahn 9-7-2020 02:11 PM
banyak kali dah bertukar kembali asal, kemudian kembali nak jadi perempuan. Sian parents dia hmmm
Quote crazybeach 9-7-2020 02:12 PM
nak jadi peguam? nak jadi bakal doktor pun ko takat sampai 6 bulan jah? elok ko jadi babi je lah dah muka pun kembang semacam babi
Quote makton 9-7-2020 02:13 PM
bakal Dr? maksudnya geng Erin ex bini paan ke?
Quote sukacactus 9-7-2020 02:13 PM
Udah2 la cari-mal dok up citer ponen2 ni semua
Buat mencemar board gossip artis tempatan je
Takat buat lagu gitu2, tak layak dipanggil retis pun
Quote matjerk 9-7-2020 02:14 PM
Apa bende laaaa safiey ni..  Youtube dia sgt boring..  Baru2 ni up vid.. Pastu paksa anak sedara dia cakap..  Anak sedara tu dh cakap...  Paksa lagi cakap...  Hmmmm...  X de content sgt ke...  Cuma kelakar part yg anak sedara dia panggil dia pakcik je lah..
Quote Normabaru 9-7-2020 02:16 PM
Nampak sangat sembang.. Demi sesuap like di YT utk dpt income.. Menyesal ai pergi click link tu... Pffttt
Quote husna_amal 9-7-2020 02:22 PM
Boleh percaya ke ni. Entah2 terus beli sijil je nanti dan klaim diri dah grad boleh jadi peguam.
Quote kaseh80 9-7-2020 02:27 PM
Haha ha soo kelakar punya statement

Quote Fazzbulous 9-7-2020 02:28 PM
ngaku bipolar la,skizo la..tup tup nak kua produk bru..mak bapak dia buat apa?tak habis2 post screenshot whtsapp bapak dia..jgn bg jantung abah skit la..bla bla..nk bnuh diri la..aku hrap Allah tu makbulkan la permintaan dia..huhuhuhu..bnci doe aku ngn sapi ngn sejat ni..ckup2 la mmpermainkn agama..
Quote cikenet76 9-7-2020 02:33 PM
kesian laks tgk dia skrg ni.....
konfliks identiti yg benarnya...
Quote missbigrockstar 9-7-2020 02:35 PM
PODAH
Quote orkidorkido 9-7-2020 02:40 PM
Haha good luck la nyah!

Lihat semua komen(126)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 06:54 AM GMT+8 , Processed in 0.087845 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top