CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Sambil Jaga Anak Pun Boleh Kurus, Shila Amzah Cerita Motivasinya

7-7-2020 10:59 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 17257| Komen: 105|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: "Banyak orang tanya Sha punya tips kurus kan? Tu la tips dia.. Workout sambil jaga anak."




"Banyak orang tanya Sha punya tips kurus kan? Tu la tips dia.. Workout sambil jaga anak."

Penyanyi bersuara lantang, Shila Amzah nampak semakin kurus sekarang. Apabila ditanya rahsia kurus oleh pengikutnya, jawabnya sambil mengasuh anak sambil bersenam.

Menjelaskan lebih lanjut di Instagram, Shila berkongsi tip kurus iaitu menerusi amalan pemakanan dan juga senaman. Selain itu, dia turut memberitahu semuanya dilakukan dengan kadar sederhana tanpa memaksa diri serta membandingkan perkembangan dirinya dengan orang lain. 



Bagi Shila, senaman yang dilakukan hampir setiap hari dengan menonton video di YouTube selama 30 minit banyak membantu selain mengelakkan nasi dan banyak minum air.

"Jangan stres, setiap badan kita semua lain-lain. Jangan bandingkan siapa cepat siapa lambat. Tukar cara hidup, benda ni bukan tip diet. Kita kena buat dia jadi Norma baharu kita. Ia perubahan gaya hidup."


Kredit foto : IG

Terdahulu, Shila pernah memuat naik gambarnya ketika rakaman I Can See Your Voice yang menampilkan bentuk badannya lebih berisi. Ketika itu dia berasa lemah, badan sakit dan pernafasan ketika menyanyi juga agak terganggu. Sejak itu, Shila sedar bahawa pentingnya mendapatkan kembali badan yang lebih sihat.

Jadi, selepas enam bulan bersalin (menerusi pembedahan), mulai 15 Mac, ibu kepada Seth ini memulakan rutin baharu yang membuatkannya berasa lebih sihat dan bersemangat.


Kredit foto : IG

"Sha dah taknak toleh ke belakang.. I want to be stronger and healthier."


Kredit foto : IG

Wah! Bagus ya semangat yang dimiliki oleh Sheila Amzah. Jadi, bagi mereka yang mahu kurus tu, jangan risau, masih ada jalannya asalkan berdisiplin ya. -CARI


2

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (9 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote prettyuglybabe 7-7-2020 11:06 AM
busuknya laki dia
Quote rikuren 7-7-2020 11:09 AM
laki dia nampak comot
Quote nazzse 7-7-2020 11:15 AM
Kepam nyer la 1 family
Quote helicornia 7-7-2020 11:25 AM
erkkk itu ke laki dari london
Quote red_velvet 7-7-2020 11:25 AM
Sejak kawin dia menurun busuk si laki....nampak busuk belaka laki bini
Quote makadek 7-7-2020 11:28 AM
Bln 12 ritu mmg gemok ... Aku tgk dia live
Quote makadek 7-7-2020 11:29 AM
Kepamssss nyahh tok laki sheols  duktur kan?
Quote mieymiey 7-7-2020 11:29 AM
Tahniah kalau beneran dah kurus yer Shilalat.
Terkujat iols nengok chuols masa ICSYV haritu.
Quote tick 7-7-2020 11:35 AM
betul ke kurus? nak tengok....
sbb kat ICSYV haritu tekejut tengok badan dia naik....
tapi tengok tangan kat pic atas ni still tembam lagi.
Quote Suchi 7-7-2020 11:43 AM
tick replied at 7-7-2020 11:35 AM
betul ke kurus? nak tengok....
sbb kat ICSYV haritu tekejut tengok badan dia naik....
tapi tengok ...

Bagi masa kat dia sis hehe,maybe laa tak sehalus masa remaja tapi better la kan drpd biar je badan terus naik dan naik.
Quote jaja8 7-7-2020 11:46 AM
ade ter tengok kt youtube die pulun exercise and diet start dari pkp..turun 9kg dlm 2 minggu katenye..nak kurus ni mmg kene istiqomah..kalau time pkp takde buat ape boleh la...time dah start keje ni byk la dugaan ..haish
Quote husna_amal 7-7-2020 11:54 AM
Turun berat badan pun tak cukup kalau penampilan tak berapa rapi.
Quote BicaraHatiku 7-7-2020 11:58 AM
Laki dia selalu kepam...grooming la sikit..bini ko tu artis.
Quote aemon 7-7-2020 12:00 PM
rangka dia jenis besar mcm fasha sandha..so aku tetap conclude bdn dia maintain bambam walaupun dia ckp dah kurus
Quote da_vinci 7-7-2020 12:00 PM
awat laaaaaaa lakibini nmpak serabai bebenor
Quote Meiizu 7-7-2020 12:02 PM
dah kurus ke dia..
gemok - sebab dia artis
Quote shaiy 7-7-2020 12:05 PM
shila ni dari sebelom kawen takda la kurus mana kan,cuma lepas kawen n beranak ni lagi nampak selekeh nya.. laki sheols omg berkepam sungguh.. shilalat memang suka kot lakinya sebegitu wangi bagi sheols kot
Quote SherryZass 7-7-2020 12:06 PM
Aduh, rasa nak tolong gunting kan je rambut laki sheolls tu
Quote Nenasketum 7-7-2020 12:21 PM
Rupa laki dia macam rupa Weekend versi kepam dan busuk

Lihat semua komen(105)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 01:08 PM GMT+8 , Processed in 0.101137 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top