CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Hang Dari Dulu Butthurt Dengan Ceq" - Caprice Bengang 'Disindir' PU Rahmat

30-6-2020 12:28 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 11480| Komen: 71|Original author: Oleh: LilRose

Description: Tindakan Pencetus Ummah (PU) Rahmat memuat naik status yang menggambarkan situasi semasa dalam mendapatkan ilmu agama mencetuskan kontroversi antara dia dan Caprice.
Tindakan Pencetus Ummah (PU) Rahmat memuat naik status yang menggambarkan situasi semasa dalam mendapatkan ilmu agama mencetuskan kontroversi antara dia dan Caprice.


Kredit foto: IG


Ini kerana PU Rahmat turut memuat naik karikatur menunjukkan masyarakat hari ini lebih cenderung merujuk perkara berkaitan agama kepada selebriti.

Berikutan itu, Caprice di Instagramnya menuntut penjelasan daripada PU Rahmat selain menjelaskan situasi sebenar dialaminya.

"Kelakar ke kongsi gambar begini? Ramai orang tag/DM (Direct Message) Caprice tanya mamat pakai hoodie dan topi tu Caprice ke? 

"Sejak bila orang tanya Caprice soalan tentang agama? Orang bodoh je akan cari Caprice dan tanya soalan-soalan tentang agama," tulisnya.

Dalam masa sama, Caprice juga memaklumkan sumbangannya membangunkan aplikasi bagi memudahkan orang ramai mendapatkan penjelasan berhubung Islam.



Kredit foto: IG



"Siapa bina mengaji.com untuk orang belajar mengaji dan ikut ustaz2?

"Siapa bina IslamPro untuk kita book dan cari ustaz untuk belajar mengaji, ceramah, berubat secara islam, atau kaunseling islamic? Mamat yang pakai hoodie tu.

"Hang dari dulu butthurt dengan Caprice sebab ceq tak pernah cari hang kot?" ujarnya yang meminta PU Rahmat nyatakan empunya diri influencer yang disebutnya.



Kredit foto: IG

Sementara itu, segelintir warganet berpendapat PU Rahmat hanya menyuarakan situasi masa kini dan tidak ditujukan kepada sesiapa, sekali gus meminta semua pihak termasuk Caprice supaya 'berhusnuzon' (bersangka baik). - CARI 
2

Bagus
3

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (15 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Normabaru

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote husna_amal 30-6-2020 12:44 PM
Yang Caprice ni terasa dah kenapa. Lepas tu ungkit apa yang dia lakukan.
Quote spunk3d 30-6-2020 12:47 PM
baru berapa saat tengok video, aku terus click X.  sumpah, aku tak tipu... aku rasa macam malu nak dengar, walaupun aku sorang2 masa tu... aku tak larat cara cakap dia yg sgt pelat melayu nya.
Quote WeAiNe 30-6-2020 12:47 PM
sapa makan cili terasa pedas
dah kenapa melatah kalau tak sure
kalau ye pun dio perli ko tapi bukan ada nama
so bolayan je lah
bila melatah nampak sgtttttttttttttttttttttttt
Quote Xim 30-6-2020 12:48 PM
Terasa ke tu??sesuaiiiii sgt...
Quote sarah82 30-6-2020 12:51 PM
Laaaa.. Betul la.. Tanya pada ahli.. Maksudnya jangan dok tanya kat PU ka.. Daie ka.. Kat caprice.. Kat jebon ka.. Tanya pada ustaz2 yg bertauliah.

Quote miemiecha 30-6-2020 12:51 PM
entah ler, mebi sebab benda tgh in..
katun tu pulak ngan caphoodies nya..
mek tgk pun cam dah boleh agak sbb isu tgh hangat
ape pun, berlapang dada lah wokmer..
nok gaduh sgt..
loyer2 mohon siap sedia, mna nak tau ade yg perlu khidmat saman menyaman pulok..
mek x abes kaji lg kes mendosa vs anjo vs mel n mijah, da in isu kepris ngan rahmat tetot ni
hadooiii
Quote Megikari 30-6-2020 01:02 PM
Lerrrr memang betul pun. Apesal nak sakit bontot sangat?
Quote Kurex 30-6-2020 01:04 PM
Aku memang tak boleh la tgk gambar kepris ni.. semua muka nak mendongak.. memang skrg org suka tanya kepris dgn kepam.. lupa dah nama pompuan tu
Quote boojaat 30-6-2020 01:07 PM
Yg dia nak sentap dh kenapa.. apa yg PU tu bgtau ada brnarnya.. byk sgt artis suka ulas hal2 agama
Quote QueenCaramel 30-6-2020 01:15 PM
Kalo die chill die ckp je la..”cap stuju dgn kartun tu..kite kn tanye soalan pd org yg sesuai dgn ilmunya...kalo tanye cap psl ilmu ugama..cap pon maseh blaja...kalo tanye psl apps mengaji bla bla..insyallah cap bleh jawab”
Kn elok cmtuuu...
Nmpk la matang di mata netizennnngg
Quote dudaberhias 30-6-2020 01:20 PM
semua orang butthurt dengan mangkuk yang cakap melayu dan english berslang2...
walhal muka macam tapai basi...

k done kecam bye
Quote singajantan 30-6-2020 01:25 PM
semua manusia ada kelebihan dan kekurangan..

Sama2 saling nasihat menasihati...x perlu ke media social yg boleh mewujudkan pelbagai persepsi
Quote jaja8 30-6-2020 02:05 PM
terasa pulak die..klau dia kate takde org tanye die hal agama nape nak terasa..lol..
Quote jaja8 30-6-2020 02:09 PM
kalau die chill lagi baik..tak pasal2 netizen pun bergaduh sana sini..
Quote GincuPurple 30-6-2020 02:20 PM
QueenCaramel replied at 30-6-2020 05:15 AM
Kalo die chill die ckp je la..”cap stuju dgn kartun tu..kite kn tanye soalan pd org yg sesuai dgn i ...

kalau ada butang like, nak tekan 10 kali.

jawapan macamtu akan keluar dari orang yang rendah diri dan tak mengangap dia bagus dan orang lain salah. Caprice ni hidup dalam anggapan bahawa orang sentiasa nak hentam dia ke? tak tenang hidup kau ni caprice, bawak2 la jadi sahabat alquran.

Dan2 gali balik sebut semua yang dia buat. Kalau buat kerana Allah dan untuk kesenangan umat islam, tak kan kau nak sebut2 "siapa yang, siapa yang buat?"
Quote MisXoXo 30-6-2020 02:22 PM
Gelilah..mmg xlayaklah dgn mira piljah..kuat sentap..perasan bgs..mnta dn suka dijulang dipuji dan suka ungkit.aiyooo jahanam sapa jd gf dia.ikut kepala dia ajalah nnti .dhlah suka mencapub..perasannyaaa..dr dulu geli dgr cara ckp n gaya mata..mcm miang
Quote BicaraHatiku 30-6-2020 02:29 PM
PU skrg pun kuat memerli dan membawang yer?

Quote tuberoses 30-6-2020 02:31 PM
huduh betul bunyik kepris ni cakap utara...jadi pelik bunyiknye
Quote blue^panther 30-6-2020 02:33 PM
Sama jer perangai dia dgn kokping, tp bezanya kokping extrem sangat nk pasal apply ayat quran dna hadis utk org2 zaman skrg. Dh mcm geng2 aram iya jugak ni, yg si caprice amek ayat quran sekerat2 jer.kau bangunkan app agama, kena tunjuk kau pon pakai app tu. Pasal wali tu x payah marah sbb mmg betul, tp just kita x apply jer. Indenial pualk kan, kang cakap sekular marah pulak....

Lihat semua komen(71)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:55 AM GMT+8 , Processed in 0.118305 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top