CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Dah Kali Ketiga, Fasha Sandha Tetap Gementar Lalui Proses Bersalin

26-6-2020 10:14 AM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 8923| Komen: 47|Original author: Oleh: Saiful

Description: Dua kali keguguran sebelumnya, Fasha Sandha kini hamil lapan bulan.
Dua kali keguguran sebelumnya, Fasha Sandha kini hamil lapan bulan.

Walaupun ini anak ketiga, namun aktres ini mengakui yang dia trauma untuk melalui proses bersalin.


Foto: IG
"Kandungan saya kini sudah berusia lapan bulan dan doktor sudah suruh saya bersedia bulan depan. Walaupun pernah melahirkan dua anak, saya tetap rasa gementar dan fobia kerana kali terakhir saya melahirkan anak adalah sekitar enam tahun lalu.

"Lagipun pengalaman keguguran membuatkan saya amat fobia. Barang kelengkapan masih belum dibeli kerana kebetulan tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sebelum ni. Insya-Allah minggu depan baru nak mula beli barangan untuk bayi perempuan kami," katanya kepada Harian Metro.




Sementara itu pengalaman dua kali keguguran menerui perkahwinan dengan Aidil Aziz membuatkan dia sentiasa berhati-hati.

"Saya mengikut segala nasihat doktor iaitu lebihkan makan suplemen,  kurangkan pergerakan pada trimester pertama serta berdoa dan tawakal agar kandungan ini selamat sehingga dilahirkan," tambahnya.



Dalam perkembangan lain, Fasha teruja bila Youtuber sensasi, S Pavitra meminati dan menyukai drama lakonannya.

"Pada mulanya agak terkejut sebab jarang sekali penonton berbangsa India mengikuti drama-drama lakonan dan menjiwai watak yang saya bawakan. Saya amat menghargainya." -CARI

2

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (4 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kikuri 26-6-2020 10:17 AM
selamat bersalin fasha... anak ke berapa sekalipun bila nak bersalin tu memang neves... biasalah tu
Quote eely_shana 26-6-2020 10:21 AM
Semoga selamat semuanya fasha
Quote Lailerthee 26-6-2020 10:21 AM
Ptut rasa lama naa mengandung 2x gugur rupanya
Quote MissyMolly 26-6-2020 10:24 AM
Smg selamat semuanya
Quote lolipopbiru 26-6-2020 10:24 AM
fasha ni dh nampak acik acik dah pemakaian berapa umur dia eh?
Quote ninnamina 26-6-2020 10:36 AM
Selamag bersalin fasha. Macam lama gila plak dia ni pregnant {:run
Quote JiEunTak 26-6-2020 10:39 AM
2x gugur no wonder lamaaa gila dia preggy... Apa2 pun moga dipermudahkan and as usual laa org pompuan ni nebes namatey pun lps 2 taun tingin ada baby lagi
Quote miu84 26-6-2020 10:40 AM
Fasha memang dah bertudung ya? Nampak dia tembun sebab pregnant tapi tetaplah lawa. Lepas beranak nanti mesti gorgeous balik.
Quote umbut 26-6-2020 10:40 AM
Mak pak fasha tu memang sama ke dah cerai.. dolu2 x pernah nampak pun pak dia
Tapi fasha memang senang hamil.. cepat je dapat rezeki
Quote puanbintang 26-6-2020 10:58 AM
semoga dipemudahkan, fasha.
Quote MisXoXo 26-6-2020 11:04 AM
2x gugur kan baru ni lekat sungguh2.semoga dipermudahkan ya..penuhlah umah tu ramai org visit nnti.semua berkumpul dlm rumah tu.bgs fasha..ibubapa adik2 sekua duk sekali.apa2 senang tgkkan.meriah semua berkumpul.barakah juga yg sediakan rumah tu.kebaikan semua duk bersama2.cahayamata baru rezeki sekeluarga.aminn2 yra
Quote kokocrunch 26-6-2020 11:07 AM

semoga dipermudahkan...fasha.
Quote sarah82 26-6-2020 11:08 AM
Semoga dipermudahkan segala urusan
Quote minahmanja 26-6-2020 11:10 AM
tk silap iols, mse memula kawin ngan jejai dlu pun penah gugur skali, this time ngan aidil pun sama first pregnancy gugur skali..
Quote sofyayra 26-6-2020 11:19 AM
Fasha ni mmg lepas bersalin, cepat jugak slim balik. Masa lepas beranakkan yg num 2 cepat nau dia tone down. Kuat semangat dia
Quote lasagna 26-6-2020 11:34 AM
smoga dipermudahkan utk pasha.. mmg nmpk dia dh brtudung lah ni.
even kt ig pun dia sarung gak tudung. iols mcm rse adik sheol Elisha plak shantiq brseri2.
Quote kualibesi 26-6-2020 11:36 AM
semoga semua selamat fasha,,, even da ad pengalaman pun, tetap kena bersedia..
Quote husna_amal 26-6-2020 12:08 PM
Semoga baby dan fasya selamat hendakNya.
Quote weezerfan 26-6-2020 01:05 PM
Makin lawa dek pasha..

Lihat semua komen(47)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 07:15 PM GMT+8 , Processed in 0.079652 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top