CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Sepupuku, Maduku

25-6-2020 03:36 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 7920| Komen: 46

Description: Lelaki tular di media sosial selepas menikahi dua wanita yang juga sepupu serentak di Lembar, Lombok.
Lelaki tular di media sosial selepas menikahi dua wanita yang juga sepupu serentak di Lembar, Lombok.

Menurut media tempatan yang dipetik Harian Metro, Saepul Bahri, 28, memutuskan untuk berkahwin dengan Musitiawati, 23, dan Hairani, 23, selepas tiga bulan menjalin hubungan dengan kedua-duanya.



Foto: Times Indonesia

Apa yang menarik, kedua-dua wanita itu tidak pernah ke rumah Saepul dan hanya berkenalan menerusi perbualan telefon sahaja.

"Malah, saya tidak pernah merancang untuk menikahi dua wanita, sekali gus tetapi suka kedua-duanya. Akhirnya, terjadi pernikahan itu," katanya.

Difahamkan, Saepul menjalin hubungan dengan Musitiawati sebelum jatuh hati pada sepupunya, Hairani.

Katanya, dia terpikat dengan kecantikan dua wanita pendiam dan pemalu itu.

"Saya tidak kisah mereka ada ikatan keluarga kerana suka kedua-duanya. Kebetulan mereka berjiran dan akrab satu sama lain.


"Persoalan mengapa mereka sanggup berkahwin dengan saya dan bermadu perlu diajukan kepada kedua-dua isteri saya," katanya.

Selain mendapat restu ibu bapanya, mereka bertiga tinggal sebumbung kerana Saepul hanya ada sebuah rumah. - CARI
1

Bagus
1

Marah
3

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote umbut 24-6-2020 09:00 PM
Malam pertama camna.. nak kena osom dulu ke 3some
Quote padris 24-6-2020 09:03 PM
Yendon lagiii...
Quote AyaqMeloSuam 24-6-2020 09:14 PM
3some .......
Quote Tinot7 24-6-2020 09:32 PM
sume dok serumah ye...

https://www.msn.com/en-my/lifestyle/lifestyle-buzz/indonesian-man-dates-and-marries-two-women-who-just-happen-to-be-cousins-at-the-same-time-video/ar-BB15UcTN?ocid=spartanntp


PETALING JAYA, June 24 — Indonesian man, Saepul Bahri, 28, has made headlines after marrying two women at once amid the Covid-19 outbreak.
Lombok Post reported that Saepul had been dating the women, Mustiawati and Hairani, for three months before deciding to marry them.
The akad nikah (solemnisation of marriage) ceremony took place last Saturday, June 20 and went viral on a Facebook page.
“I had never planned on marrying two of them but after falling in love with them, I just couldn’t decide on marrying one.
“I just had to marry both instead and my parents also gave me their blessings to proceed with the wedding.”

He confessed to the news portal that his two brides were in fact cousins but he didn’t mind their blood relations.
“Although both are related, it does not bother me as I love them both coupled with the fact that they both have a close relationship with each other.
“Both Mustiawati and Hairani are also ready to stay with each other and do not mind each other’s company.”
Saepul reportedly managed to save for his marriage after returning from working in Malaysia for nine months.
Saepul, who has been in Indonesia for the last six months, had enough savings to purchase a house in Lombok for his new family.
While Saepul described his two wives as shy and introverts, they however described him as a responsible and honest man.
The 28-year-old said that he will stay in one house with his two newlywed wives.






Quote Nenasketum 24-6-2020 09:33 PM
Make up macam tepung gomak, macam mnikah ngan hantu cina la pulak
Quote Tinot7 24-6-2020 09:34 PM
[fbp]https://www.facebook.com/komunitassasak/videos/vb.162489307079/707301663381159/?type=2&theater[/fbp]


Quote Tinot7 24-6-2020 09:35 PM
[fbp]https://www.facebook.com/komunitassasak/videos/vb.162489307079/2766044107018032/?type=2&theater[/fbp]
Quote Tinot7 24-6-2020 09:36 PM
Edited by Tinot7 at 24-6-2020 09:38 PM

[fbp]https://www.facebook.com/komunitassasak/videos/pcb.10158812013852080/599398100710645/?type=3&theater[/fbp]

Quote sukacactus 24-6-2020 10:12 PM
Jejaka pulang dr malaysia yg jd rebutan
Gasak diorang la
Kalau dah sanggup tu, hadap je la nnt ombak dan badainya
Quote bluebutter 24-6-2020 10:31 PM
Boringkan baca pasal negara huruf IIIII ni. Ini bukan lagi ayat normal twenty years back country. Ini sudah fifty years back punya masayarakat.
Quote Suchi 24-6-2020 11:13 PM
Yang untung lelaki gak, berebut2 ler binik nak merajakan ko kan.

Quote Hannah.Montana 24-6-2020 11:23 PM
perempuan mudah di tipudayakan lelaki.

Aku pula pantang bila tahu ditipu.

aku akan benci  org tu sampai aku nerakan dia .

Babi.
Quote padris 24-6-2020 11:27 PM
Suchi replied at 24-6-2020 03:13 PM
Yang untung lelaki gak, berebut2 ler binik nak merajakan ko kan.

Last2, si laki ni jadi biawak hidup...
Quote MissVixen 25-6-2020 12:11 AM
Lombok... Pakai minyak pengasih ke mamat ni?
Quote nazzse 25-6-2020 12:17 AM
Balik dari Malaysia kaya raya lah mamat ni. Confirm dah ada banglo sebuah, moto preng2 sebijik, madu pun madulah asalkan kaya.
Umur baru 28 nampak tua nau laki tu
Quote ellejo 25-6-2020 01:11 AM
aku honeymoon dgn shuben di lombok. pergi gili air. perempuan dia agak birah macam desperate betul nak berlaki.
Quote krustykrab 25-6-2020 09:20 AM
ellejo replied at 25-6-2020 01:11 AM
aku honeymoon dgn shuben di lombok. pergi gili air. perempuan dia agak birah macam desperate betul n ...

Dia mcm trisna la kot, nk kawin jantan msia nk hidup sonang...
Quote tikusmontok 25-6-2020 10:23 AM
sukacactus replied at 24-6-2020 10:12 PM
Jejaka pulang dr malaysia yg jd rebutan
Gasak diorang la
Kalau dah sanggup tu, hadap je la nnt omb ...

Kat sana kalo pulang dr msia tu okb..apalagi dah 9 tahun mengumpul duit di msia..dgn cara apa tak tau ler kan
Quote sukacactus 25-6-2020 10:47 AM
tikusmontok replied at 25-6-2020 10:23 AM
Kat sana kalo pulang dr msia tu okb..apalagi dah 9 tahun mengumpul duit di msia..dgn cara apa tak  ...

Iya lah
Masing2 boleh buat rumah batu
Kalau x, rumah berlantaikan tanah aje la

Lihat semua komen(46)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 06:26 AM GMT+8 , Processed in 0.065969 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top