CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Nak Tahu Punca Difitnah, Fauzi Mahu Berkenalan Dengan Dalang Sebar Video Lucah

25-6-2020 11:37 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 13706| Komen: 68

Description: Fauzi Nawawi yang terpalit kontroversi video lucah nekad akan mencari pihak bertanggungjawab menyebarkan fitnah terhadapnya.
Fauzi Nawawi yang terpalit kontroversi video lucah nekad akan mencari pihak bertanggungjawab menyebarkan fitnah terhadapnya.

"Jangan ingat saya akan berdiam diri. Tindakan akan menyusul," ujarnya memberi amaran.


Memetik Harian Metro, pelakon itu berkata demikian usai membuat laporan di Balai Polis Batu 9 Cheras, pagi tadi.



Sebelum ini, industri hiburan digemparkan dengan penyebaran video bogel seorang lelaki sedang beronani dikatakan mirip aktor itu.

Mohd Fauzi Mohd Nawawi, 47, memaklumkan akan membuat laporan di Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) bagi mengesan dalangnya.

"Setiap individu yang menyiarkan fitnah yang menjatuhkan maruah orang lain patut diambil tindakan untuk mengelakkan gejala buruk ini berleluasa.

"Saya akan ke SKMM dan mencari individu yang bertanggungjawab. Saya nak sangat tahu punca berita ini disebarkan oleh siapa. Dia perlu berjumpa saya secara 'face to face'. Saya teringin nak berkenalan," katanya kepada Harian Metro.



Kredit foto: IG Fauzi

Katanya, dia boleh menerima difitnah sedemikian rupa, namun terpaksa membuat laporan polis berikutan isteri, Lisdawati dan anak-anak terkena tempiasnya dan turut sama merasai tekanan akibat tindakan melampau pihak tidak bertanggungjawab itu.

"Ini isu berat yang kita perlu tangani dengan undang-undang. Saya rasa semua orang perlu ambil serius mengenai perkara ini," katanya. - CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MissLana 25-6-2020 11:48 AM
Lol tidak menidakkan fitnah itu bermakna betul. Tapi dia menyimpan video lucah or menyebarkan video tersebut in Facetime or video call boleh ke? Or worse dia melayan dating apps underage girl ke, acah berani laa lu mattttt
Quote Kurex 25-6-2020 11:57 AM
Dan dan kau ni... Hehehe
Quote Boomibulat 25-6-2020 11:59 AM
Sudirman Mohd Tahir
sudirman@hmetro.com.my

"JAUHKANLAH aku dan keluargaku dari fitnah dunia," tulis pelakon, Lisdawati di Instagram.

Ketika ini, suami Lisda yang juga pelakon, Fauzi Nawawi berdepan ujian selepas penyebaran video aksi onani yang didakwa mirip pelakon itu sejak Isnin lalu.

Menerusi status itu juga, Lisda menyerahkan segala yang berlaku kepada Allah SWT.

"Kepadamu ya Allah aku berserah jiwa dan raga. Kerana ajal menanti tak tahu bila," tulisnya.
Menerusi hantaran terbaharu yang dimuat naik beserta gambar bersama Fauzi, Lisda menyeru kepada semua untuk bertaubat.

"Sebagai hambanya kita bertaubat kepada Allah SWT, bukan mencari dosa silam manusia lalu disebarkan.

"Andai aku mati esok hari, aku minta maaf segala kesalahanku, kekhilafanku, kerana sebagai manusia aku pendosa yang tak lepas buat salah.

"Semoga Allah SWT ampunkan dosa-dosa kita semua," katanya.

Lisda dan Fauzi kini terbabit dalam penggambaran drama Luka Di Hati Diya.

Terdahulu, Fauzi selesai membuat laporan di Balai Polis Batu 9, Cheras berhubung penyebaran video tidak senonoh, pagi, hari ini.
Quote terpaling 25-6-2020 12:00 PM
modal sama jelaaa bila kantoi kannn..
Quote sleepandream 25-6-2020 12:07 PM
plot twist, heols sendiri yg sebarkan sbb nak up balik nama
Quote Orix 25-6-2020 12:12 PM
Fitnah kewwwwwwwwww
Quote geenie 25-6-2020 12:14 PM
dgn kadar segera ke twitter. tak de censored langsung. clear ye gmbr tersebut. segan terus nak tengok
Quote red_velvet 25-6-2020 12:17 PM
Suara pun sama citer dia...
Quote beta_carotene 25-6-2020 12:20 PM
Sama cm FT.. Tidak menidakkan pun
Cuma xpuas hati npe tersebar

Cm ariel zafrel tu strong penafian dia..
Quote AbukRokok 25-6-2020 12:24 PM
oooooo fauzi nawawi
Quote Tinot7 25-6-2020 12:28 PM
Boomibulat replied at 25-6-2020 11:59 AM
Sudirman Mohd Tahir
sudirman@hmetro.com.my


Bideo lama ke?

"Sebagai hambanya kita bertaubat kepada Allah SWT, bukan mencari dosa silam manusia lalu disebarkan.
Quote cikpisang 25-6-2020 12:31 PM
Dah mmg dia. Ngaku je la poji wei. More than one plk tu. Ingat byk masa org lain nak edit semata nak fitnah dia. Ko sapee??
Quote husna_amal 25-6-2020 12:41 PM
Buat tak tahu je lah kalau perbesarkan lagi cerita lagi mengaibkan. Artis2 lain kantoi pun takde sampai nak berkenalan dengan dalang penyebar video mereka.
Quote boyagombak 25-6-2020 12:48 PM
geenie: dgn kadar segera ke twitter. tak de censored langsung. clear ye gmbr tersebut. segan terus nak tengok

{:full
Boleh pm link video trsbt atau gambonya ya
Quote boojaat 25-6-2020 12:49 PM
Capik rileks2 jer mendonia lps kes blkg sikit
Quote Rogue98 25-6-2020 12:58 PM
Apasal byk sangat citer negative pasal dia ni. Anak2 dah besar... malu lah.
Quote dino 25-6-2020 01:09 PM
boojaat replied at 25-6-2020 12:49 PM
Capik rileks2 jer mendonia lps kes blkg sikit

aiman tino pun.. masing2 ade nafsu.. cuma takyah ka rekod pastu tersebar  
Quote umbut 25-6-2020 01:12 PM
Edited by umbut at 25-6-2020 01:14 PM

Fitnah apanya.... fitnah sebab tu bukan ko ke.. kalo itu ko, fitnah apanya... confuse

Tgk cam zed zedi ngan capik.. aman2 je buat tak tau..no komen.. kih kih
Quote cikperiukkera 25-6-2020 01:16 PM
cikpisang replied at 25-6-2020 12:31 PM
Dah mmg dia. Ngaku je la poji wei. More than one plk tu. Ingat byk masa org lain nak edit semata nak ...

Who are yussss sgt org nk edit muka dia. Kalau retis2 hot jaman now mcm hun haqeem ke,fatah amin ke berselera jugak org nk tgk.

Lihat semua komen(68)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 09:24 PM GMT+8 , Processed in 0.084293 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top