CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Label Penjawat Awam Bodoh, Norjuma Bermain Api Dengan Rakyat Malaysia

25-6-2020 10:38 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 48628| Komen: 246|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Lama tidak terpalit kontroversi, namun sekali lagi Norjuma Habib seakan-akan menjolok sarang tebuan.


Lama tidak terpalit kontroversi, namun sekali lagi Norjuma Habib seakan-akan menjolok sarang tebuan.

Menerusi Facebook Aidijuma Scarf, Juma dilihat menggunakan ayat yang menimbulkan rasa kurang senang dalam kalangan warganet apabila menyebut "Bodoh macam mana sekalipun" dengan mengaitkan ahli politik dan penjawat awam yang juga dianggap sengaja dicipta demi meraih perhatian.

Adakah ianya luahan hati Juma sendiri atau kesilapan kaki tangannya atau memang sengaja mahu mencipta kontroversi supaya terus menjadi sebutan?



Kredit foto :FB

Dengan kapsyen yang sengaja mengundang perhatian, halaman itu turut meletakkan tanda pagar pegawai pentadbir seperti Bank Negara, Jabatan Audit Negara serta pekerjaan seperti peguam dan polis, ia seolah-olah menyatakan yang Malaysia adalah negara korupsi.

Biarpun diakhiri dengan ayat "We the multimillion entrepreneur akan tetap membantu rakyat dan ekonomi!" ia telah pun mengguris hati rakyat Malaysia.


Kredit foto : FB

Tidak hanya itu, harga yang diletakkan juga meragukan. Tiada simbol Ringgit Malaysia, sebaliknya $ pun turut dibangkitkan warganet. Walaupun ada yang menyatakan ianya adalah untuk pasaran Brunei, tetapi semolek-moleknya perlu diletakkan nota kaki bagi mengelakkan salah faham.


Kredit foto : IG

Tidak hanya di Facebook, laman media sosial Twitter turut dihujani kehairanan dengan kontroversi seperti ini. Katanya, sebagai teknik melakukan produk, betul ke?


Kredit foto : Twitter

Dasyat juga teknik pemasaran poduk sekarang ya, sampai mencabar undang-undang. Apapun, diharapkan masalah ini dapat diselesaikan dengan baik. 

Masalah politik memang menjengkelkan, namun tidak wajar orang bisnes menjadikan ia sebagai satu peluang mencurahkan minyak ke dalam api yang sedang marak. - CARI

Bagus
5

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
3

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (14 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote djzara81 25-6-2020 10:41 AM
Juma juma, seriously? What were u thinking?
Quote SSNA 25-6-2020 10:47 AM
Jgn dilayan pompuan ni. Rasanya rmai dh sedia maklum yg otak dia dh biul sikit. Penangan Sultannnnn.. Hahaha..
Quote nuryakmal 25-6-2020 10:48 AM
damn girl. u weng
Quote innocent_me 25-6-2020 10:48 AM
kisah juma whose never been classy.
Try hard sgt dari dulu.
Quote doubleA 25-6-2020 10:49 AM
Makin lama makin weng ke dia ni? Dulu nampak exclusive, sejak cerai dengan adik/abg pokjib jerit2 depan pagar rumah macam orang sewel terus nampak low class
Quote ariellin 25-6-2020 10:50 AM
peliknya pesen dia
Quote hotmak 25-6-2020 10:51 AM
gamak dia upload gambar tgh ternganga tu pergi berubat lah uit, makin serius ni
Quote husna_amal 25-6-2020 10:51 AM
Banyaknya hashtag dia letak. Guna ayat pun tak semenggah.
Quote justchu 25-6-2020 10:52 AM
outdated sgt pesen dia ya
Quote anilanil 25-6-2020 10:57 AM
Dia ada masalah kesihatan. Sbb tu dia dibangku pemain simpanan, bukan pemain utama.
Quote aemon 25-6-2020 10:57 AM
bitter dengan bekas famili mertua ka?
Quote rosli_nurizzati 25-6-2020 10:58 AM
awat hang ni juma oii...  weng sudah..
Quote Mawar91 25-6-2020 11:02 AM
Dlu SUKE tgok die ni Sebb cantik sngt..tpi Tula x selari Ngan perangai
Quote jerukkedondong 25-6-2020 11:10 AM
Weng weng dia pun..kaya...
Bini sultannnn kannnnn
Kesian kau Juma...kaya tapi weng..
Apa lagi kau nk juma..
Nk jd bini sultan....dapat..
Nk kaya ....dapat...
Quote awexgaban7 25-6-2020 11:14 AM
Kesian dia ni... makin teruk
Quote Boomibulat 25-6-2020 11:15 AM
Teringat selalu nmpk Juma masa dia belajar kat U dulu..
Quote Vanilla_lette 25-6-2020 11:19 AM
Edited by Vanilla_lette at 25-6-2020 11:21 AM

Ada kesahihan ke dia ni uolss.. bini SB?..

Nampak mcm weng jer..pic ternganga nampak lidah tu mmg tak patut la..
Quote awanysss 25-6-2020 11:19 AM
so dgn adanya posting ini, iols prcaya spekuan thread sebelum2 ini yg sheols mental..
muka cantik tp biol kesian yachh
Quote amyza82 25-6-2020 11:24 AM
macam ni ke bini vvvvvvvvviiiiiiippppppp

ke penjual kerang saje    klu penjual kerang mmg otak kat lutut  

Lihat semua komen(246)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 12:29 PM GMT+8 , Processed in 9.044908 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top