CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Penat Masak Tapi Eina Azman Tetap Minta Maaf Pada Peminat

22-6-2020 03:32 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 21258| Komen: 149|Original author: Oleh: Cari-azza

Description: Permintaan maaf Datin Paduka Eina Azman itu adalah rentetan dia tidak menang tangan melayani permintaan peminatnya menerusi bisnes makanan 'It’s Done by Eina Azman’.


"Eina tak boleh nak balas semua, sebab kalau Eina reply siapa pula nak masak? Minta maaf sangat-sangat." 

Permintaan maaf Datin Paduka Eina Azman itu adalah rentetan dia tidak menang tangan melayani permintaan peminatnya menerusi bisnes makanan 'It’s Done by Eina Azman’.  

Maklumlah, bermula dengan hanya hobi memasak masakan kampung yang dikongsi menerusi Instagram, kini ibu beranak dua itu memenuhi permintaan peminat yang mahu merasa air tangannya pula. 


Kredit foto: IG


“Selepas penat memasak, akhirnya kecundang juga. Syukur Alhamdullilah rezeki Allah bagi terlalu banyak sampai tak menang tangan."

Menurut Eina lagi, dia sedih tidak dapat menerima semua tempahan kerana terlalu banyak tempahan masuk serentak. 


Kredit foto: IG

"Tapi, yang sedihnya Eina tak dapat nak terima semua. Terlalu ramai yang WhatsApp sampai Eina tak dapat nak amik order. Sebab bayangkan setiap hari mesej masuk beratus-ratus non stop sampai 4 ke 5 pagi. Ada juga yang marah-marah Eina dan staff."

Difahamkan, bisnes makanan bermula sejak Ramadan lalu. Jadi, Eina masih cuba menyesuaikan diri dengan situasi ini dan berusaha memberikan yang terbaik kepada semua.


Kredit foto: IG

Setakat ini, akaun masakan yang mempunyai hampir 40,000 pengikut menjual menu Asam Laksa, Sambal Tempoyak Ulam Kayu (9 Jenis Ulam) dan Sambal Jering Bilis. 


Kredit foto: IG

Wah! Lemah lembut betul Eina meminta peminatnya memahami, siap minta maaf berkali-kali sebab tak sempat siapkan order. Jadi, kita yang mendengarnya pun sejuk hati. 

Ada yang pernah merasa air tangan Eina Azman? Mesti sedap, kan? - CARI.
1

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KIM.K 22-6-2020 03:41 PM
Rajinnye cari duit sendiri
Quote kucingitam 22-6-2020 03:50 PM
gambar yg baju purple tu, mmg gambar asal ke, atau dah di edit...panjang lain macam mukanya
Quote tipah89 22-6-2020 03:56 PM
bibir dia mcm da lain lah..juih semacam.  takut tengok dia punya putih tu
Quote barfi 22-6-2020 04:00 PM
Never liked anything about eina..

Tapi anak dara dia cantik sgt.. tambah2 dalam video wipeitchallenge tu..
Quote missyL 22-6-2020 04:03 PM
barfi: Never liked anything about eina..Tapi anak dara dia cantik sgt.. tambah2 dalam video wipeitchallenge tu..


Anak die yg perempuan tu comey kan. Cm girly2 gitu.

Quote Peaches113 22-6-2020 04:04 PM
Makin pelik muka
Quote prettyuglybabe 22-6-2020 04:06 PM
tempoyak daun dia nampak sangat tak sedap..
bukan kaleng-kaleng boleh masak lauk ni..
nak masak tu memang senang..
tapi preparationnya sangat renyah..
and tak silap ada forumer pernah try masakan dia memang tak sedapkan
Quote husna_amal 22-6-2020 04:12 PM
Agaknya eina berniaga pun atas permintaan orang ramai sebab selalu tengok video masakan dia.
Quote Nenasketum 22-6-2020 04:15 PM
Saper laaar yang beli lauk dia ni? Maid2 kalau disuruh makan macam kena paksa. Sedey!
Quote mieymiey 22-6-2020 04:16 PM
Muka sheols sekarang dah tak serupa orang
Quote Madel 22-6-2020 04:18 PM
Tal terliur pun dgn air tangan Eina
Tenguk dia masak Laksa , sebulat2 gitu ikan diblender nya..tak ada nak asibg2 isi dgn tulang.
Tu belum lgi pakai cili, sebesen dia letak..leh cirit birit kalau aku makan sat gi
Quote amyza82 22-6-2020 04:24 PM
pernah baca forumer komplen, laksa datin 15 hinggit tapi manis
Quote bedahmulutpuaka 22-6-2020 04:27 PM
amyza82 replied at 22-6-2020 08:24 AM
pernah baca forumer komplen, laksa datin 15 hinggit tapi manis

Laksa apa yg sampai 15 hinggir tu..guna ikan paus ke hape
Quote BeskotCekelat 22-6-2020 04:35 PM
Tempoyak daun kayu? Dia ni orang Nismilan ke?
Quote RatuDunia94 22-6-2020 04:40 PM
Artis jual apa2 pon ada aje org beli nyahhh... lebih kpd excited sbb retis yg jual.. iols tgok masakan sheols so so jah..
Quote amyza82 22-6-2020 04:42 PM
bedahmulutpuaka replied at 22-6-2020 04:27 PM
Laksa apa yg sampai 15 hinggir tu..guna ikan paus ke hape

sis pelik tgk org kita yg jakun beli retis punya menu.

agaknye nk membawang dia dah merasa air tangan retis sendu

ezaty punya mee udang lagi sis pelik tgk, kata mee udang tapi udangnye 2/3 ketul, dah kecut2 overcook pulak tu.
sila mengepoh di ig nya untuk tgk mee udang yg menyelerakan itu

harga pulak mcm kat cafe sampai 14 hinggit . cukup2 lah kayakn retis, baik mkn kat kedai makcik kiah
Quote Meiizu 22-6-2020 04:51 PM
bukan ada forumer citer tak sedap kee
Quote samshik 22-6-2020 05:02 PM
2nd runner up "skerry extreme makeover"after si kertu kesayangan tok piee apdal.. Series ngeri tgk die..
Quote edoraixora 22-6-2020 05:24 PM
overrated nya minah ni....ada ye peminat?
masak memang boleh masak, tapi macam tak sedap jer nampak

Lihat semua komen(149)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 01:20 PM GMT+8 , Processed in 0.198503 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top