CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Macam Level Chef Wan' - Minta Bayaran 10k, Sugu Pavithra Dah Besar Diri?

19-6-2020 06:46 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 29120| Komen: 230

Description: Sejak rakyat Malaysia tertambat dengan peribadi pasangan Sugu Pavithra dan keluarga, rezeki mendatang bagaikan tidak putus-putus.
Sejak rakyat Malaysia tertambat dengan peribadi pasangan Sugu Pavithra dan keluarga, rezeki mendatang bagaikan tidak putus-putus.


Kredit foto: YouTube


Namun, Sugu Pavithra sekeluarga yang baru berpindah ke rumah lebih besar dan selesa ini dihimpit pula dengan dakwaan kononnya makin 'besar diri' sejak semakin dikenali.

Isu ini timbul apabila seorang pengendali program di sebuah stesen televisyen meluahkan rasa terkejut di Insta Storynya selepas pihak Sugu dikatakan meminta bayaran sehingga RM10,000 untuk sebuah program masakan selama satu jam.

"Demam jap dengar. Macam level Chef Wan, eh?" katanya.


Kredit foto: IG Story


Bagaimanapun,  M. Sugu, 29, dan isteri, S. Pavithra, 28, menjelaskan mereka sebenarnya cuba mengelak daripada terlibat dengan sebarang program masakan di televisyen.
 
"Sekarang ini kami tidak henti-henti menerima permintaan daripada orang untuk menemu bual dan tawaran untuk buat program masakan. Sebenarnya, kami tidak mempunyai pihak pengurusan untuk uruskan. Semuanya diuruskan sendiri.
 
"Jadi, jadual kami memang padat. Kami tidak mempunyai masa yang banyak selain perlu menguruskan keluarga. Jadi, apabila pihak berkenaan seperti mendesak mahu kami lakukan, saya terus cakap harga sebegitu.
 
"Walhal, sebolehnya, kami tidak mahu terlibat dengan program di televisyen," katanya kepada Gempak.

Sebaliknya, mereka hanya mahu fokus untuk menghasilkan video masakan di YouTube saja.

"Kami pun perlu hasilkan video setiap hari untuk channel kami, memang tak cukup masa," jelasnya. - CARI




1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote fishcracker 19-6-2020 06:55 PM
Eh kalau iol pun orang tanye berapa rate untuk buat program tv haruslah puluh2 ribuuuu {:nose
Quote redz85 19-6-2020 06:57 PM
letak aje harga.. kalau stesen sanggup bayar, kau terima aje..

kalau stesen tak sanggup bayar, terus kan aje hasil kan video masakan sendiri..

rancangan tu mungkin 1 jam,, tapi shooting boleh dari pagi hingga ke senja
Quote sarah82 19-6-2020 07:01 PM
Bagus juga.. Exclusive saja utk channel dia.
Quote MisXoXo 19-6-2020 07:02 PM
Sian plak..biolah durang bahagia..yg stesen tv ni nk murah ja..poyo
Quote airmineral 19-6-2020 07:05 PM
boleh je ckp xnak sbb ada komitmen lain
Quote cap_ayam 19-6-2020 07:16 PM
take it or leave it..
Quote KIM.K 19-6-2020 07:25 PM
Risau lak dengan pasangan sugu pavitra ni
Kalau terlalu banyak bersoal jawab nanti bertukar kejian

Kena pandai jawab yang manis2 dan merendah diri
Quote HYSB 19-6-2020 07:27 PM
Try je letak harge macam tu kalau dapat, rezekilah, kalau tak di persetujui dah stand by reason.
Quote gigahertz 19-6-2020 07:30 PM
sugu. u cakap.balik kalau letak murah2 chefwan nak makan apa?
Quote imransulaiman 19-6-2020 07:31 PM
airmineral: boleh je ckp xnak sbb ada komitmen lain

Dah cakap tak nak...tapi orang TV tu memaksa..

Memang selayaknya Sugu Pavithra letak 10K kalau macam tu! Ingat siaran satu jam tu nanti rakaman pun satu jam ke?

Quote syadq 19-6-2020 07:48 PM
Macam murah pulak rate chef wan kalau 10k je. Siaran akan ulang tayang banyak kali.
Quote EvieWanKenobi 19-6-2020 08:05 PM
dia dah cakap dia nak fokus u-tube je..
yang gi tanya buat apa..
Quote exclusive_vvip 19-6-2020 08:09 PM
Ye ye je org tv tu..sebenarnya nak  byr murah, sbb diorg underestimate org ladang kan...pastu sentap bila sugu n asben letak harga gitu..melalut smpi ke chef wan..hellooo, takde maknanya korang org tv bayar chef wan 10k je..x silap dulu, utk program apatah yg chef wan gi shooting memasak kat oversea tu rasanya 1m..Katakan kalu 20 episod, dah 50k per episod..ke I salah faham atau dengar hearsay je..
Quote barfi 19-6-2020 08:17 PM
Edited by barfi at 19-6-2020 08:19 PM

I mmg tak berminat atau malas nak support mana2 youtuber/instamous segera ni. Naik cepat sebab viral je..

Padahal ramai je lagi yg betul2 Pulun buat keja, hasilkan video yg berkualiti dan tiptop tapi dipandang sepi oleh netizen. Mereka lebih layak kot..

Si sugu ni, Nothing special pun except for dia fasih berbahasa Melayu..
Hmmm apapun lantak korang la yg menyokong dan lantak dia la nak mula besar kepala ke apa.

Dulu hingga sekarang takkan pernah beriya minat. Biasa2 sudah
Quote djzara81 19-6-2020 08:20 PM
Motip org tv tu war2 kan psl Sugu Pavithra demand harga? Aku tak berkenan langsung spesis yg sikit2 nk upload story kt ig tanpa pikir kesan kt org yg dibahan tu.
Quote barfi 19-6-2020 08:22 PM
Antara youtuber yg memang layak dipuji dan disokong netizen bagi aku azfar badrol tu.. sebab cara dia mmg bagus. Tolong peniaga kecil, siap promote lagi dan borong lagi barang2 jualan peniaga2 kecil tu..

Atleast dia jadik kaya hasil netizen subscribe pun pulangan tu dia infakkan pada peniaga yg memerlukan..
Quote Sarasaleh 19-6-2020 08:41 PM
Pompuan bertudung tu kenapa sampai kena sebarkan kat ig story, jangan dengki sudah la ye
Quote JohnnyLever 19-6-2020 08:45 PM
ini semua sangkak

see my level?
Quote CatMiow 19-6-2020 08:46 PM
barfi replied at 19-6-2020 08:22 PM
Antara youtuber yg memang layak dipuji dan disokong netizen bagi aku azfar badrol tu.. sebab cara di ...

Baru nak tanya ytuber mana yg layak diberi perhatian...

Ingatkan awak nak cakap youtuber yg buat drama pendek,  pelakon2 dia perempuan jilboobs,  mulut muncung memanjang.

Lihat semua komen(230)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 11:20 AM GMT+8 , Processed in 0.209543 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top