CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

'Seluar Ketat Lutut Koyak, PU Abu Makin Liberal? Ini Reaksinya

19-6-2020 03:16 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6902| Komen: 26

Description: Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan menempelak segelintir warganet yang mengecamnya berseluar ketat sebelum ini dengan memuat naik gambar baru berjubah bersertakapsyen menyindir.


Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan menempelak segelintir warganet yang mengecamnya berseluar ketat sebelum ini dengan memuat naik gambar baru berjubah bersertakapsyen menyindir.

"Okey tak keluar macam ni pergi KL? Harap tiada lagi kecaman berkaitan seluar aku yang skinny fit," tulisnya.



PU Abu sebelum ini diselar warga maya selepas memuat naik gambar mengenakan seluar yang disifatkan ketat hingga menampakkan bentuk tubuh selain koyak di bahagian lutut.



Pun begitu, tindakannya menyindir warganet tidak disenangi sesetengah pihak.


Kredit foto: IG PU Abu

"Aku kalau stres, serabut aku suka keluar jalan-jalan, shopping sorang-sorang. 

"Dia tak release sangat, tapi okeylah sebab nak tenang dalam hidup ni sebenarnya kena solat dan zikir, baru betul-betul tenang kan?" ujarnya. - CARI
2

Bagus
3

Marah
3

Terkejut
3

Sedih
4

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (22 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 19-6-2020 03:20 PM
Harapnya,  lebih ramai budak straight As kelas Sains jadik PU suatu hari nanti.
Quote missyL 19-6-2020 03:51 PM
Caption mcm bagos. Belakang sket tunggang agama sket puiii
Quote Megikari 19-6-2020 04:50 PM
Abih kalau tak buat kontroversi, provokasi camni kang korang tak ingat pulak kat dia.  
Quote buapakperut 19-6-2020 04:52 PM
dia pikir hot la tu..
Quote CatMiow 19-6-2020 04:58 PM
Di ikut program pun nak cari populariti.

Sebab sebelum ikut program ni,  Kalau tak silap orangnya, dia pernah nak ikut program hero remaja.
Quote nefnefnef 19-6-2020 05:04 PM
dua_chzy replied at 19-6-2020 03:20 PM
Harapnya,  lebih ramai budak straight As kelas Sains jadik PU suatu hari nanti.

WIN! Yes, tolongla generasi PU/daie masa depan yg lebih intelek dari yg ni
Quote nazzse 19-6-2020 05:15 PM
Baju pun habis ketat atas bawah..geli la
Quote dua_chzy 19-6-2020 05:24 PM
Edited by dua_chzy at 19-6-2020 05:29 PM
nefnefnef replied at 19-6-2020 05:04 PM
WIN! Yes, tolongla generasi PU/daie masa depan yg lebih intelek dari yg ni


Anak kelig ai, walau dari sekolah agama asrama penuh straight As SPM aliran Sains, tapi pegi ambik Pendidikan Islam di IPGM kerana memang minat nak jadik ustaz. Budaknya pun baik dan memang jenis pemikir ai lehat (budak lelaki jenis pendiam tak banyak cakap. Muka pun manis bikin sejuk mata memandang).

Kita mahu PU, Daie, Ustaz, stok2 budak pandai. Sudah la anak2 generasi sekarang pun makin pandai, makin advanced, makin aware dengan segala benda. Takkan selamanya kita mahu ustaz asalnya kelas blakang, subjek Maths/BI/Sains Teras gagal manjang takat score 10-20% tiap kali ujian dan peperiksaan, jadik pembimbing @ guru rohani anak2 dan masyarakat kita?
Quote doubleA 19-6-2020 05:25 PM
Nak muntah tengok jantan atau ponen pakai kedat sendat padat
Quote nefnefnef 19-6-2020 05:28 PM
dua_chzy replied at 19-6-2020 05:24 PM
Anak kelig ai, walau straight As SPM dari kelas sains tapi pegi ambik Pendidikan Islam di IPGM ker ...

Setuju. Iols lagi inclined nak dengar ustaz yg serba serbi tahu dan nampak bijak daripada haram halal zina neraka saja. Pastu dia pakai skinijins koyak. Apoooo
Quote airmineral 19-6-2020 06:56 PM
mangkuk betul dia ni
Quote R2D2 19-6-2020 08:15 PM
cara nk up nama ialah timbul kontroversi
Quote Orix 19-6-2020 10:02 PM
dua_chzy: Harapnya,  lebih ramai budak straight As kelas Sains jadik PU suatu hari nanti.



Emm tak payah la. Ujong2 dicop kapir atheist sbb percaya Sains n logik akal drpd lobai.
Quote dua_chzy 19-6-2020 10:29 PM
Orix replied at 19-6-2020 10:02 PM
Emm tak payah la. Ujong2 dicop kapir atheist sbb percaya Sains n logik akal drpd lobai.


Sebab tu kita nak budak pandai monopoli bidang keagamaan kerana at least, orang IQ tinggi berani berfikir di luar kotak. Tak la kita terpaksa hadam ja pendapat setaz2 yang suka baca Mastika di zaman sekolah dengan markah Matematik Moden takat 10% semasa ujian bulanan.
Quote AJMatt 19-6-2020 11:32 PM
tu lah...yg cerdik pandai akademik dihantar belajar tinggi2..tak berapa boleh akademik dihantar belajar agama
Quote gideoncross 19-6-2020 11:43 PM
Iol yg prmpuan pun x snggup pkai yg padat2 ni, rimas af.
Quote BoongaKertas 20-6-2020 05:10 AM
Lain mcm “Pekat” dia ni.
Quote Lavender_Violet 20-6-2020 10:30 AM
Ehh.. Biar lah dia nak pakai mcm mana pun. He is another us. Dia bukan siapa2. PU??? Mmg bukan utk dia lagi..
X perlu nak fokus kat dia ni lagi dah, biar je dia jadi netizen marhaen macam kita
Quote sarahmirza 20-6-2020 12:01 PM
Banyak sangat ke PU/Da’i/ustaz jadian....
i lupa pulak si Abu ni dulu kes apa eh tetiba jadi bhn orang...

Lihat semua komen(26)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 10:37 AM GMT+8 , Processed in 0.118372 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top