CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Mana Ibu Bapa Mereka! Budak-budak Dirakam Main Atas Bumbung Apartment

15-6-2020 10:42 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5442| Komen: 27

Description: Seriau melihat video beberapa kanak-kanak bermain di atas bumbung sebuah apartment 32 tingkat di Guizhou, Zunyi.
Seriau melihat video beberapa kanak-kanak bermain di atas bumbung sebuah apartment 32 tingkat di Guizhou, Zunyi.



Kredit foto: Shanghaiist

Tanpa sebarang alat keselamatan, kelihatan empat kanak-kanak terbabit bermain di atas bumbung berkenaan seolah-olah berada di taman permainan.

Difahamkan, mereka bermain di atas bumbung berkenaan sekitar 20 minit.

Menurut laporan Shanghaiist, sejurus video berkenaan dimuat naik di laman sosial, beberapa polis dikerahkan ke lokasi kejadian untuk memberi amaran kepada kanak-kanak terbabit dan ibu bapa mereka. - CARI
2

Bagus
3

Marah
6

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (16 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 15-6-2020 10:43 AM
dari tajuk pun aku tau leluhur mana....
Quote JohnnyLever 15-6-2020 11:14 AM
budak flat! bangun!
Quote mdhelmi 15-6-2020 11:15 AM
kalo cite anime mmg suka duduk atas bumbung
xtaula terpengaruh ke ape
Quote Esel768 15-6-2020 11:23 AM
Ngerinya.. X gayat ke budak2 ni
Quote Tinot7 15-6-2020 11:42 AM
Tulisan video dlm bahasa cina, iols tak paham.

Tapi, apa gunanya nak highlight sorang pakai mask? Keselamatan depa lagi penting laa..


When allowed to go play outside, a group of kids in the Guizhou city of Zunyi apparently took that to mean on the top of the roof of their apartment building.

Footagefrom another building shows four kids scrambling around on the very top of the 32-story high-rise building with two holding onto lightning rods to keep their balance while the other slide down the gables.

They were reportedly up there for around 20 minutes.

The kids are wearing no protection from the huge drop. Though one of them is at least wearing a face mask.

Quote Boomibulat 15-6-2020 11:51 AM
[youtube]Sj1lhCJ0qgg[/youtube]
Quote CiliPadiSedap 15-6-2020 11:55 AM
boleh main asal jaga social distancing
Quote MissLana 15-6-2020 01:54 PM
main la atas bumbung, china kan takde tanah lagi
Quote polluxsstar 15-6-2020 01:59 PM
Boomibulat:   Sj1lhCJ0qgg


Kenapa laa i tgk vedio ni. Skg dh pening. I ni gayat. Urrghh...
Quote Nt-ViruS 15-6-2020 02:38 PM
1.4 billion population. setakat 4 orang kiok xde hal
Quote husna_amal 15-6-2020 02:49 PM
Steady je budak2 ni kat atas tu. Kalau saya dah gayat habis dah ni.
Quote Supersirap 15-6-2020 02:53 PM
Dashat betui budak-budak flat ni
Quote Artemesiaa 15-6-2020 02:58 PM
Budak2 baya tu mana tahu takut nak2 bila dengan rakan sebaya, jadi tanggungjawab orang dewasalah mengawasi mereka agar tak lakukan aksi macam tu
Quote sarah82 15-6-2020 04:15 PM
Mungkin mak bapa bekerja.

Aku pernah tengok dokumentari tentang pekerja di china.

Ramai yg datang dari pendalaman tinggal anak yg masih kecil. Dan balik setahun sekali masa CNY.. Anak2 yg ditinggalkan ada yg semuda 2-3 tahun.. Dan kalau ada 2 anak.. Yg sulung biasanya umur 6-7 tahun dah pandai masak dan sediakan makanan utk adik. Basuh baju, kemas rumah dan jaga adik.
Quote SWORKS27 15-6-2020 04:15 PM
PRC..ahh lantak kaulahhhh
Quote 3480 15-6-2020 04:28 PM
Aku pon penah main lawan lari atas bumbung flat.. tp flat 4 tgkt.. bumbung tu level ke 5 la.. ala.. flat quaters lama.. ramai kitorang main.. belas2 org jgk.. jengok bwh tgk2 acik2 dok jerit suruh turun.. aku gayat.. jengok skali je lah.. tp zmn sek rendah dlu mna pikior takut
Quote Modngengade 15-6-2020 05:04 PM
Kurex replied at 15-6-2020 10:43 AM
dari tajuk pun aku tau leluhur mana....

akak pun dh agak..pasti cerita leluhur

Quote Boomibulat 15-6-2020 05:17 PM
polluxsstar replied at 15-6-2020 01:59 PM
Kenapa laa i tgk vedio ni. Skg dh pening. I ni gayat. Urrghh...

i pun gayat juga..nak tukar lampu rosak pun terketar2..
Quote 234126 15-6-2020 09:13 PM
kadang2 mak bapak dah mcm singa, anak baik depan mata je. Belakang menyetan juga. ni semua dah besar takdak otak nak pikir sendiri agaknya. Jatuh tu mati sia2 penat mak mengandung je

Lihat semua komen(27)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 07:25 AM GMT+8 , Processed in 1.519772 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top