CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Tak Boleh Tengok Rakyat Menderita, Sultan Johor Bagi Amaran Bubar DUN

3-6-2020 01:40 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 8995| Komen: 96|Original author: Oleh: LilRose

Description: Kemelut politik yang berlanjutan di Johor membuat Sultan Ibrahim Sultan Iskandar kecewa.
Kemelut politik yang berlanjutan di Johor membuat Sultan Ibrahim Sultan Iskandar kecewa.


Kredit foto: FB


Perkara itu dizahirkannya menerusi hantaran di Facebook yang memberi amaran untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri Johor (DUN) jika masih berlaku perebutan kuasa di kalangan wakil rakyat.

"Saya tidak boleh tengok rakyat saya menderita, dan tidak akan biarkan negeri saya dikucar-kacirkan.

"Jika berlaku lagi perebutan kuasa di kalangan wakil rakyat, saya akan bubarkan Dewan Negeri Johor serta merta.


Kredit foto: FB


"Saya akan berikan peluang kepada rakyat negeri Johor untuk memilih wakil mereka yang baharu," titah baginda yang mengakhiri hantarannya dengan sepotong hadis. - CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • kroit92

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Tinot7 3-6-2020 01:17 PM
natijahnya, hentikan berpolitik
Quote dizekni 3-6-2020 01:18 PM
Edited by dizekni at 3-6-2020 01:20 PM

Daulat Tuanku!

inilah unsur check n balance paling ampuh dalam sistem pemerintahan di Tanah Melayu

nampak poyo dan melencong je, zass kena tegur oleh Tuanku Sultan
Quote Nahnukutu 3-6-2020 01:20 PM
masa buka DUN dulu pun dia dah warning

abah pun ada dalam tu

Quote Nahnukutu 3-6-2020 01:25 PM
Tinot7 replied at 3-6-2020 01:17 PM
natijahnya, hentikan berpolitik

Ironinya yang cakap suruh berhenti berpolitik tu pun politicians selepas selamat tebuk atap.

ada ka orang percaya?

kalau politicians berhenti berpolitik dunia akan kiamat kot


Quote sleepandream 3-6-2020 01:26 PM
patutnya masa langkah sheraton dlu dah bubar...
dulu boleh kenapa sekarang tak boleh...
kalau bubar nanti turunkan anak bertanding tawwww
Quote grouper 3-6-2020 01:28 PM
Ermmm.....ape2 jelah
Quote Tinot7 3-6-2020 01:28 PM
Nahnukutu replied at 3-6-2020 01:25 PM
Ironinya yang cakap suruh berhenti berpolitik tu pun politicians selepas selamat tebuk atap.

ad ...

itu pendapat hang. bg iols, takde tebuk atap. 22 bln tu, tersilap mandat je bg iols sbb rakyat tertipu. ni Allah dah reset balik kepada yg sepatutnya. terima je la hakikat.
Quote tiesza169 3-6-2020 01:29 PM
Terbaik sultan johor .. N sultan2 negeri lain n YDPA boleh buat amaran yg sama....  Org dok sibuk ngan kobid... Sebelah sini sibuk bahagi jawatan... Sebelah sana sibuk nak jd PM... Nk jd MB.... Sudahla2
Quote grose... 3-6-2020 01:31 PM
Tinot7 replied at 3-6-2020 01:17 PM
natijahnya, hentikan berpolitik


Tutup terus dewan parlimen......the government unrecognised is already doing 'extremely well' without parlimen right?


Haaaaaaaaaaaaaaa
Quote Orix 3-6-2020 01:32 PM
Sudah terang lg bersuluh puak mana yg gigih n gila jawatan time tgah covid ni. Bermula dgan kedah
Quote nefnefnef 3-6-2020 01:33 PM
The King has spoken
Quote dess402 3-6-2020 01:33 PM
Terbaekk apapun tapi pastikah lepas pru nanti dah takde yg bagai katak kembali melompat. ?? Patutnya dibuat persidangan parlimen dulu dan gubal akta anti lompat .
Quote cupu 3-6-2020 01:34 PM
YDPA pun sepatut keluar titah suruh si clare tu shut up.
Quote grose... 3-6-2020 01:36 PM
Tinot7 replied at 3-6-2020 01:28 PM
itu pendapat hang. bg iols, takde tebuk atap. 22 bln tu, tersilap mandat je bg iols sbb rakyat ter ...

Kalau kita dah bleh terima perubahan kerajaan sebelum their tenure ends, why then kita limit only pada satu peralihan kuasa within that space of that 5 yrs, kheunz?

haaaaaaaaaaaaaaa
Quote Tinot7 3-6-2020 01:38 PM
grose... replied at 3-6-2020 01:36 PM
Kalau kita dah bleh terima perubahan kerajaan sebelum their tenure ends, why then kita limit only  ...

manak, hang dok singapura, pi la join porem sane.. takkan hang takde kawan kat singapura?
Quote AbukRokok 3-6-2020 01:40 PM
sleepandream replied at 3-6-2020 01:26 PM
patutnya masa langkah sheraton dlu dah bubar...
dulu boleh kenapa sekarang tak boleh...
kalau bub ...

klu bubar tentu dah byk kluster tempat mengundi
mereka lebih tahu apa yg berlaku.

Quote Lilrose 3-6-2020 01:41 PM
Kemelut politik yang berlanjutan di Johor membuat Sultan Ibrahim Sultan Iskandar kecewa.




Kredit foto: FB




Perkara itu dizahirkannya menerusi hantaran di Facebook yang memberi amaran untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri Johor (DUN) jika masih berlaku perebutan kuasa di kalangan wakil rakyat.

"Saya tidak boleh tengok rakyat saya menderita, dan tidak akan biarkan negeri saya dikucar-kacirkan.

"Jika berlaku lagi perebutan kuasa di kalangan wakil rakyat, saya akan bubarkan Dewan Negeri Johor serta merta.


Kredit foto: FB



"Saya akan berikan peluang kepada rakyat negeri Johor untuk memilih wakil mereka yang baharu," titah baginda yang mengakhiri hantarannya dengan sepotong hadis. - CARI
Quote mbhcsf 3-6-2020 01:44 PM
bagus Sultan Johore

JANGAN BAGI MUKA

ni org suka dan menagih kuasa umpama CANDU JUDI dan ARAK

jijik!!!
Quote grose... 3-6-2020 01:47 PM
Tinot7 replied at 3-6-2020 01:38 PM
manak, hang dok singapura, pi la join porem sane.. takkan hang takde kawan kat singapura?

The name is grose...

The question again....jika peralihan kuasa boleh berlaku sekali, why not again and again? as long as within that space of 5 years before rakyat go to the poll again?

haaaaaaaaaaa

Lihat semua komen(96)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 07:22 AM GMT+8 , Processed in 0.076700 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top