CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Jangan Baca Tajuk Je, Tak Pasal-pasal Zulin Difitnah Ajar Orang Diet Makan Kurma Je

22-5-2020 12:14 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 29925| Komen: 141

Description: Apa cerita ni pelakon dan pengacara, Zulin Aziz teruk dikecam kerana kurma?
Apa cerita ni pelakon dan pengacara, Zulin Aziz teruk dikecam kerana kurma?


Kredit foto: IG Zulin


Disebabkan sikap segelintir masyarakat yang hanya membaca tajuk tanpa menghadam isi kandungan, Zulin dituduh hanya mengambil kurma sebagai sajian berbuka puasa.



Semuanya gara-gara tubuh Zulin yang kelihatan sangat susut berbanding sebelum ini.

Enggan membiar diri terus dituduh menggalakkan orang ramai mengamalkan diet dengan hanya memakan kurma, Zulin atau nama sebenar Farah Azleenda binti Abdul Aziz tampil menjelaskan perkara sebenar di Twitter.




Dalam satu video dimuat naiknya, Zulin menunjukkan hidangan berbuka puasa termasuk makanan untuk dibuat ulasan atau review.



"Setiap kali berbuka, saya akan bagitahu menu berbuka saya di IG Story termasuk untuk buat review. Jadi, tak mungkin saya hanya berbuka dengan kurma," jelasnya yang memaklumkan tidak makan nasi sahaja.



Dalam masa sama, Zulin menjelaskan keadaan fizikalnya yang kelihatan seolah-olah susut mendadak adalah disebabkan mengalami penyakit Gerd.


Kredit foto: Twitter

Beza betul Zulin setahun yang lepas ya. Semoga tak ada yang keliru lagi lepas dengar penjelasan Zulin ini. - CARI

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote husna_amal 22-5-2020 12:23 PM
Makin cantik zulin sekarang ni
Quote Kurex 22-5-2020 12:45 PM
Kau gemuk kenkurus ke, tetap aku rasa kau tak lawak, tetap kau ni bingit dan tetap tak minat
Quote Tinot7 22-5-2020 12:58 PM
Larat ke dgn sahur 2 biji kurma? Kalau iols buat cenggini, iols dah lama pengsan kat tmpt keje.
Quote Hitman91 22-5-2020 12:58 PM
rasanya tahun lepas pun ada keluar cerita dia dah kurus.. last2 sama jugak macam tu.
Quote nazzse 22-5-2020 01:01 PM
Nasi jugak yang salah..hurmm
Quote duffyduck 22-5-2020 01:13 PM
kesian Zulin. portal & blogger ni nk clickbait manjang.
apa2 hal pon salute determination dia.
i tetap x follow, takut murung.
Quote bambimo 22-5-2020 01:19 PM
Kurus dia ni workout gila2 ni
Quote djzara81 22-5-2020 01:32 PM
Aku pon pnh kene GERD. Pakar bagi ubat kene abiskn & control mkn. Alhamdulillah, GERD yg menghantui hidup aku selama bertahun2 beransur pulih tak sampai 2 bulan.
Quote bintangct 22-5-2020 01:47 PM
dia ni takde kisah lain ke selain kurus dan kahwin
Quote Rainrein 22-5-2020 01:47 PM
Tinot7 replied at 22-5-2020 12:58 PM
Larat ke dgn sahur 2 biji kurma? Kalau iols buat cenggini, iols dah lama pengsan kat tmpt keje.

I sahur 3 biji kurma and minum air kosong sepanjang puasa tahun ni. Tapi i x keje la, sahm je. So far so good. Makan nasi masa berbuka je. Tapi depends pada orang jugak la. Kalu x larat baik jangan buat.
Quote mieymiey 22-5-2020 02:17 PM
Tahun lepas cenggini jugak, dari gemuk ke kurus. Kemudian ada porumer tepek gambar sheols pakai baju hitam, gambar dari belakang lemak melimpah ruah, tak macam yang sheols portray. So, iols susah sikit nak percaya 'kurus' sheols ni.
Quote 234126 22-5-2020 02:32 PM
lama juga dia start nak diet tu pun sejak 2018 kat insta dia. So bukan lah sudden weight loss. Apa yang pelik kalau consistent mmg one day badan akan tiba-tiba mengecut.
Quote Melur1 22-5-2020 03:06 PM
Huhu... diet lepas raya je la
Quote che-cikL 22-5-2020 03:42 PM
Serabut lah dia ni. Bingit! Pastu ada lak drama pendek ke capsule tayang kat RTM everyday. Mmg iols alih / tutup TV
Quote salamon 22-5-2020 03:50 PM
jgn la ajar nk kurus kena skip nasi je tp makanan lain ko bantai plak  ..ko mkn je la cm biasa dgn nsi tp kena kuantiti skit..jgn pelahap sudeh
Quote Lula2 22-5-2020 06:51 PM
Tinot7 replied at 22-5-2020 12:58 PM
Larat ke dgn sahur 2 biji kurma? Kalau iols buat cenggini, iols dah lama pengsan kat tmpt keje.

Iols kadang2 sahur 3 biji kurma dan air kosong.
Ok je sama macam makan nasi.
Maksud i waktu siang sama lapar macam makan nasi hahaaha
Quote Esel768 22-5-2020 07:08 PM
Kejap kembang kejap kuncup.. Untung la badan cpt turun.. Apehei aku tgok yg 2020 tu dh ala2 liza hanim dh
Quote cmf_premierleag 22-5-2020 07:10 PM
tahniah la sbb dh berjaya kurus
Quote Jorja 22-5-2020 07:31 PM
Wow macam Adele Blue Adkins dia pun dah kurus cantik

Lihat semua komen(141)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 09:35 AM GMT+8 , Processed in 0.117499 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top