CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Jasmin Hamid Jual Roti Jala Murah Dari Harga Pasaran Pun Jadi Isu?

13-5-2020 12:26 PM| Diterbitkan: top5complete| Dilihat: 9252| Komen: 42|Original author: Oleh: top5complete

Description: Semakin ramai selebriti mengambil langkah inisiatif memulakan perniagaan untuk menambah pendapatan. Pelakon Jasmin Hamid juga tidak ketinggalan dengan memulakan perniagaan menjual roti jala sejak Febr ...
Semakin ramai selebriti mengambil langkah inisiatif memulakan perniagaan untuk menambah pendapatan. Pelakon Jasmin Hamid juga tidak ketinggalan dengan memulakan perniagaan menjual roti jala sejak Februari lalu.



Foto: Instagram Jasmin Hamid

Jasmin menjelaskan di Instagram tentang niatnya untuk menjual roti jala kerana ia merupakan hasrat arwah ibunya yang meninggal dunia pada 2016.

"Kenapa saya pilih roti jala sebagai perniagaan? Semuanya kerana arwah mama saya.

"Terima kasih kepada yang dah sokong perniagaan saya dan semoga pahalanya sampai buat kedua arwah ibu bapa saya dan juga ibu bapa yang lain," tulisnya.

Jasmin menjual roti jala dengan harga murah kerana ingin lebih ramai yang dapat berkongsi rezeki.

"Ramai yang tanya, kenapa saya jual murah dari harga pasaran? Jawapannya supaya lagi ramai yang sokong. Moga lagi banyak pahala yang mengalir untuk arwah ibu bapa saya dan ibu bapa yang lain" jelasnya.



Foto: Instagram Jasmin Hamid

Jasmin ingin berkongsi rezeki dengan orang lain di bulan yang mulia ini.

"Bila saya jual dengan harga sedemikian, korang dengan lapang dada dapat beramal tanpa rasa terbeban," tulisnya lagi.


Foto: Instagram Jasmin Hamid

Semoga penjelasan ini mampu memuaskan hati semua pihak. Jangan sesekali kita menjatuhkan orang yang cuba untuk membuat kebaikan. - CARI

- Sebar kebaikan tolak keburukan!
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rospinki 13-5-2020 12:38 PM
moga maju bisnes jasmin..murah sikit tkpe. jgn mahai sgt rega high end

ni nak citer..aku bgtau la aku jual nasi lemak terlajak laris kt my sis..lauk sotong dan ayam goreng saiz kecik je..rm5. dia gelak ckp jual murah..patut jual rm12 tamak haloba dari dulu perangai xubah.
Quote slyfynx 13-5-2020 12:40 PM
Xde isu pun aih.
Orang tanya je cemane leh murah.
Standard la.
Mende ni pun kene buat thread ke
Quote misc 13-5-2020 12:59 PM
Ok lah bagus thread ni. Petang ni dpt idea nak buat roti jala lah.
Quote tagas 13-5-2020 01:29 PM
wartawan sampah jah yg jd kan isu

mkn rezki haram kulu kilir fitnah create persepsi

tanggapan buruk to others
Quote Lailerthee 13-5-2020 01:39 PM
Ok semoga murah rezeki. Next
Quote minah_selekeh 13-5-2020 01:46 PM
Terlampau bosan ke sampai jual murah pun jadi isu?
Quote Pujangga22 13-5-2020 01:47 PM
ok lah ada usaha nak carik duit..dpr merempan tak dpt BPN
Quote Pixie902 13-5-2020 01:50 PM
Murah dari harga pasaran tu berapa...
Quote insulin 13-5-2020 02:05 PM
misc replied at 13-5-2020 12:59 PM
Ok lah bagus thread ni. Petang ni dpt idea nak buat roti jala lah.

Nak sikit.
Quote KIM.K 13-5-2020 04:42 PM
Baru2 meniaga memang kena bagi harga pengenalan. Iols pun tak terer bab harga ni. Dua tahun bagi harga pengenalan huhu..dah tau hazab baru jual harga betul
Quote imransulaiman 13-5-2020 04:57 PM
rospinki: moga maju bisnes jasmin..murah sikit tkpe. jgn mahai sgt rega high endni nak citer..aku bgtau la aku jual nasi lemak terlajak laris kt my sis..lauk  ...

Sebelum PKP saya ada beli nasi lemak tepi jalan.. Penjual tu ada 3 pilihan - nasi lemak biasa RM1.50, nasi lemak sambal ikan masin RM2, nasi lemak ayam goreng RM3.

Saya pun belilah yang ayam goreng tu. Balik rumah, buka bungkusan, ayam goreng tu ada dua helai! Yes dua helai yang dihiris halus nipis sebesar syiling 50sen yang baharu!

{:cryrun{:cryrun{:cryrun{:cryrun{:cryrun
Quote hiswife 13-5-2020 05:12 PM
Biarlah dia. Menjual sambil bersedekah konsepnya
Quote kiah_mai_pulak 13-5-2020 05:29 PM
reporter2 low class -Cari ni keje nya menenggek kat ig retis je kan? tk kisah retis tu femes ke sendu ke, janji ada komen, pastu acah2 gosip.. ujung bulan claim gaji buat makan darah daging, yihhhhh kosseerrrrrr
Quote volatile 13-5-2020 05:41 PM
rospinki replied at 13-5-2020 12:38 PM
moga maju bisnes jasmin..murah sikit tkpe. jgn mahai sgt rega high end

ni nak citer..aku bgtau  ...

Did you tell her its just 2 helai janggut sotong and  one part of the bahagian kepak ayam yg dipotong 3 dlm sebungkus nasi lemak RM5 yg kau jual itu?


Quote annawleeya 13-5-2020 10:29 PM
Menjual smbil beramal...
Quote pavlovachoc 13-5-2020 11:36 PM
Semoga maju jaya .. Hebat bukan ?
Quote aliazulaikha 14-5-2020 12:31 AM
Jual murah salah mahal pun salah. Semua tak kena
Quote DARSITA 14-5-2020 02:06 AM

Tak ada isu pun - orang tanya dia jawap.

Boleh jadi isu jika yang bertanya marah marah sebab cara dia jual murah menjadikan orang lain kena jual murah sama.
Quote Xim 14-5-2020 02:21 AM
Berapa harga sampai org kate murah nau tu??

Lihat semua komen(42)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:33 AM GMT+8 , Processed in 0.075377 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top