CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Netizen Kecam Ibu Bapa Naura, 'Try Hard' Sangat Mekap Anak Macam Neelofa!

13-5-2020 10:56 AM| Diterbitkan: bawangkecik| Dilihat: 18679| Komen: 131|Original author: Oleh: intan

Description: Kecoh seketika apabila seorang anak kecil bernama Che Naura Auni telah mencuri perhatian netizen kerana wajahnya mirip dengan artis popular Neelofa.
Kecoh seketika apabila seorang anak kecil bernama Che Naura Auni telah mencuri perhatian netizen kerana wajahnya mirip dengan artis popular Neelofa.


Namun, gaya dan penampilan kanak-kanak itu yang lebih dikenali sebagai adik Naura dlihat semakin ke arah dewasa menyebabkan ramai warga maya kurang selesa.

Kredit foto: mStar Online

Menerusi laman twitter, seorang pengguna telah berkongsi wajah terbaru adik Naura, 6, yang menggayakan baju kurung moden, bertudung lengkap dengan solekan.

Mengikuti komen posting berkenaan, ramai netizen menganggap ibu bapa adik Naura ini terlalu 'menjual' anak kepada tontonan umum. 

Netizen juga meluahkan rasa kesal kerana si cilik itu baru sahaja mencecah usia 6 tahun dan telah terlepas menikmati usia kanak-kanaknya.

Kredit foto: Twitter

Wajah yang tidak lekang dengan solekan serta mengenakan pakaian yang tidak sesuai dengan umurnya itu nampaknya telah menjadi buah mulut netizen.

Antara komen yang dilemparkan adalah ibu bapa si kecil itu terlalu mengejar populariti dan Naura telah menjadi mangsa seperti patung sehingga dihias sedemikian rupa.

Kredit foto: Instagram Nauraboniey

"Kecil-kecil dah tak menyempat nak main dah nak jadi Neelofa," luah seorang netizen.

Fenomena adik Naura ini mula tercetus apabila telah dijemput ke program meleTOP kerana mempunyai wajah seiras Neelofa. Apa pendapat anda? - CARI
1

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (11 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • DayangKirana

  • ainnia

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote husna_amal 13-5-2020 11:01 AM
Masa awal2 dulu adik ni tiru macam lofa boleh la anggap cute semua tu. Tapi bila terus2 san jadi lofa wanabe rasa kesian dan menyampah kat parent adik ni. Exploitasi anak kecil demi kepentingan sendiri.
Quote matchstick 13-5-2020 11:02 AM
Gmbr dkt kerusi tu over sgt mekap smpi nmpk mcm org tua
Quote Artemesiaa 13-5-2020 11:04 AM
Tak sama pun
Quote kechikchomel 13-5-2020 11:08 AM
gambar collage tu macam muka anak jiran iolss.
Quote seri_mawr 13-5-2020 11:13 AM
bangga ke muka anak mcm lopa..??
Quote RatuDunia94 13-5-2020 11:29 AM
Ha'ah lah namlak trying so hard sangat.. baik lah didik budak tu untuk jd diri sendiri.. ini kecik2 dh set standard utk budak kecik tu jd mcm Lopak.
Quote nefnefnef 13-5-2020 11:31 AM
Bagi la naura tu enjoy jadi kanak-kanak {:dot
Quote shysari 13-5-2020 11:36 AM
Nak style mcm neelofa ok boleh tp tak yah makeup2
Quote shysari 13-5-2020 11:38 AM
Nak style mcm neelofa ok tp tak perlu makeup2 just plain face mcm lara comey je biarpun time dia pakai baju berfesyen2 n kasut tinggi
Quote airmineral 13-5-2020 11:53 AM
dr awal lagi mmg xminat budak ni dipopularkan sbb iras neelofa. sbb nampak fake la. budak ni di train utk tiru gaya2 lopak which is not healthy utk tumbesaran budak ni. apesal budak umur ni pakai shawl mekap bagaiii? ntw, budak ni muka iras sikit je. xbyk mana pon serupanya. tp mak ayah ko ni pon dikkkk mcm jual anak da gayanya. oh ya lagi satu. muka lopak tu sesuai dgn muka dewasa, budak ni masih kecik lagi tp muka di dewasakan. {:freak
Quote akies 13-5-2020 11:54 AM
Memang pun try hard sgt. Memanjang pakaikan shawl.
Siap handbag bagai.
Tak perlu kot berootd gitu.
Budak lagi.
Kalau utk photoshoot baju butik ke, ai rasa oklah kan bermake up semua ni.
Just be a normal kid.
Quote KIM.K 13-5-2020 12:04 PM
matchstick replied at 13-5-2020 11:02 AM
Gmbr dkt kerusi tu over sgt mekap smpi nmpk mcm org tua

Gambar ni tak sopan untuk umur naura. Stok gambar pedo
Quote djzara81 13-5-2020 12:07 PM
Reality bites. Dah msk alam persekolahan nanti pasti akan ada peer pressure, bullying or mocking. Her parents should stop this nonsense for good.
Quote MadameOnion 13-5-2020 12:07 PM
matchstick replied at 13-5-2020 11:02 AM
Gmbr dkt kerusi tu over sgt mekap smpi nmpk mcm org tua

tu lah..over nau..and lagi satu adik ni senyum dia sepesen je sbb kalau dia senyum nampak gigi mmg dah tak sama mcm neelopa dah..mak bapak terlampau cerdik kecik2 dah diajarnya budak tu jadi fake
Quote doubleA 13-5-2020 12:14 PM
Biar jela jadi naura motip nak jadikan neelopak? Buat la camana pun tetap bukan anak lopak
Quote gekkou 13-5-2020 12:20 PM
ntah ntah lopa pun menyampah dengan budak try hard nk jadi macam dia ni
silap-silap terpaksa la hadap sebab netizen dok sebut2
nanti tak layan, tak acknowlegde kata sombong pula
Quote dubuk 13-5-2020 12:22 PM
dah macam makcik kerdil
Quote umbut 13-5-2020 12:25 PM
Gigih mak pak nak anak jadi cam lopa.. lama2 meluat tengok
Quote Nana_Man 13-5-2020 12:27 PM
Dah mcm anak che ta si ecah tu... pls lah.. let a kid be a kid. Kesian dia nanti bila dah besar tgk gambar masa kecik tapi mcm nenek2.

Lihat semua komen(131)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 12:17 PM GMT+8 , Processed in 0.290625 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top