CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

'Aku Rasa Dia Ni Sampah' - Kekasih Zarina Anjoulie Terkilan Dengan PU Syed

8-5-2020 10:40 AM| Diterbitkan: bawangkecik| Dilihat: 8245| Komen: 30|Original author: Oleh: intan

Description: Mungkin sudah terlalu melampaui batas, PU Syed atau nama sebenarnya Syed Bakri Al-Yahya telah tampil membuat teguran secara terbuka kepada pelakon Zarina Anjoulie ataupun lebih mesra dengan nama pangg ...
Mungkin sudah terlalu melampaui batas, Pencetus Ummah (PU) Syed atau nama sebenarnya Syed Bakri Al-Yahya tampil membuat teguran secara terbuka kepada pelakon Zarina Anjoulie atau lebih mesra disapa sebagai Anju.


PU Syed telah memuat naik tulisan teguran tersebut di laman Instagramnya khas untuk Anju dan kekasih yang dengan sengaja sering memuat naik video mesra untuk tatapan umum.



PU Syed dalam nukilan tersebut telah meminta Anju dan kekasihnya untuk membantu Islam dan para umatnya terutama pengikut Anju di laman sosial agar takut kepada Allah.

Dengan teguran tersebut, PU Syed berharap agar tegurannya dapat diterima pasangan terbabit. Tegur tanda sayang kan?

Tetapi, nampaknya kekasih Anju, Yas kurang senang dengan teguran tersebut dan meluahkannya di Insta Story.


Kredit foto: Murai.my/IG

Yas atau nama sebenarnya Eilyas Azhar tampil mempertahankan maruah dirinya dan Anju. Dia mengakui kesilapan mereka berdua, malah turut bertanyakan beberapa persoalan mengenai urusan perkahwinan di ruangan mesej (DM) dengan harapan PU Syed dapat membantunya mendapatkan penjelasan mengenai urusan perkahwinan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan enggan terpalit lagi dengan tanggapan negatif netizen.


Kredit foto: Murai.my/IG

Namun, PU syed meminta Eilyas dan Anju mendapatkan nasihat dan panduan daripada yang lebih pakar dan arif seperti Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), PU Azman ataupun PU Amin.



Bagaimanapun, Yas kemudian meluahkan rasa kecewanya apabila PU Syed sekali lagi memuat naik posting menegur mereka buat kali kedua. Menurutnya, jika dia ingin menegur perbuatan mereka, pendakwah tersebut sepatutnya menghubungi mereka secara peribadi, bukannya mendedahkan kepada umum. - CARI
1

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (5 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tagas 8-5-2020 11:03 AM
Sampah tu la yg sanggup kutip ko

utk ajak masuk syurga
Quote kucingitam 8-5-2020 11:16 AM
betul la tu tak beromen online..

err..yg kat leher korang tu tanda apa eh?

semut gigit eh?

tanya jer...
Quote dua_chzy 8-5-2020 11:17 AM
Asuda setaz. Korang if berani tegur geng sendiru terang2, baru akak respek.
Quote Modngengade 8-5-2020 11:36 AM
hantuk kopek ni udah2 la tu....
Quote anony-mous 8-5-2020 11:42 AM
Sbb tu i xkn pernah sokong anjuling ni. Xphm apa yg org hadap sgt dgn dia. Sejak dia bercerai dlu i dah rasa something wrong tp acik porem bkn main sanjung dia ni. Kene batang idong dia tau pulak melenting kan?
Quote Ed_Lyn 8-5-2020 12:21 PM
kucingitam replied at 8-5-2020 11:16 AM
betul la tu tak beromen online..

err..yg kat leher korang tu tanda apa eh?

Aku baru nak tanya benda yg sama...
Aku gigit kau,  kau gigit aku eh...  
Quote Gincubiru 8-5-2020 12:25 PM
anony-mous replied at 8-5-2020 11:42 AM
Sbb tu i xkn pernah sokong anjuling ni. Xphm apa yg org hadap sgt dgn dia. Sejak dia bercerai dlu i  ...

Pasangan sampah . Gunakan isu -isu semasa hentam orang nak dapat support public ...Orang gelap hati je tak nampak dia punya taktik ...
Quote Orix 8-5-2020 01:02 PM
Tu hah kawan kau duk kawen cerai kawen cerai ko xde plak nak nasihat ye dok PU syetan ?
Quote rjnadiah 8-5-2020 01:03 PM
Buat maksiat post kt ig/ ig story bila org tegur secara terbuka terima laa.

Btw kalau aku ustz tegur tu malu kot
Quote gekkou 8-5-2020 01:16 PM
pu syed
sila tegur kawan se'pu' secara terang-terangan juga
tok sah pilih bulu
Quote KIM.K 8-5-2020 01:27 PM
Astaghfirullah..ape yang merasukimu pushet. Biadap gila taklayak humiliate orang kat socmed. or korang ni beefing je
Quote belilies 8-5-2020 01:31 PM
Jijik iols tengok si yas ni. Walopon iols tak berkenan pun ngan memana PU yg acah2 bagus (tonggang agama)
Quote Gincubiru 8-5-2020 01:35 PM
kucingitam replied at 8-5-2020 11:16 AM
betul la tu tak beromen online..

err..yg kat leher korang tu tanda apa eh?

jerawat badan kut... ada terbaca kat mana tah cakap depa ni jarang mandi ..
Quote MariaClara 8-5-2020 01:45 PM
Orix replied at 8-5-2020 01:02 PM
Tu hah kawan kau duk kawen cerai kawen cerai ko xde plak nak nasihat ye dok PU syetan ?


kalau kena kwn sendiri kenapa dia senyap eh...teringin nk tgk dia up kat ig haha

da btol la tu PU tegur si pasangan pelik nih..tp tak perlu kat socmed kot...bole pm...



Quote shazaz 8-5-2020 02:09 PM
PU komen sambil usap2 kote...
Quote imransulaiman 8-5-2020 02:35 PM
Anju ni dulu kawin dengan siapa ye?
Quote akuchenta 8-5-2020 02:51 PM
Dorg dh kawin ke?
Dgr anju pggl yas suamiku suamiku..
Ke kwinn x nikah

Anju dh pindah rumah baru ke
Quote anilanil 8-5-2020 03:49 PM
Agamawan skg tak reti DM ke nak tegur orang? Kalo org tu takde respon baru la secara terbuka dan berhemah. Tapi jgn lupa paste kan skali screen shot DM sebelum tu supaya netizen percaya kata2 ko.. Kebaikan/ sedekah lebih baik dibuat secara sembunyi begitu jua bila ko cuba membetulkan keaiban org...



Quote esteryen 8-5-2020 04:12 PM
akuchenta replied at 8-5-2020 02:51 PM
Dorg dh kawin ke?
Dgr anju pggl yas suamiku suamiku..
Ke kwinn x nikah

kan si yas dh kena tendang dari rumah auntie aini, pastu skrg kan meletop2 si anju punya IG, duit masyukkk, apa sgt sewa rumah utk stay together, anju ni check in check out hotel ngan jantan2 dh biasa..harapnya kali ni kalau mereka sewa rumah, adalah jiran call pihak berkuasa utk serbu mereka. kat rumah mak dia payah sikit sbb ada masa dan tempat luas nak sembunyikan diri, kat rumah sewa baru, nak juga tgk guna alasan apa

Lihat semua komen(30)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:22 AM GMT+8 , Processed in 0.081782 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top