CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Fedtri Yahya Kecewa Ibu Bapa Desak Sekolah Pendidikan Khas Dibuka Semula

9-5-2020 10:40 AM| Diterbitkan: rikuren| Dilihat: 7572| Komen: 29|Original author: Oleh: rikuren

Description: Membesarkan anak kelainan upaya (OKU) bukan sesuatu yang mudah. Walaupun begitu, anak OKU tidak sepatutnya dianggap bebanan bagi mereka kerana mereka juga amanah yang diberi Allah kepada kita.


Membesarkan anak kelainan upaya (OKU) bukan sesuatu yang mudah. Walaupun begitu, anak OKU tidak sepatutnya dianggap bebanan bagi mereka kerana mereka juga amanah yang diberi Allah kepada kita.

Pengacara televisyen terkenal Ahmad Fedtri Yahya berkongsi kekecewaannya mengenai komen seorang penjaga mendesak agar kelas PPKI (Program Pendidikan Khas Integrasi) dibuka semula kerana tidak tahan menjaga anak OKU. 

Kredit Foto: FB Fedtri Yahya


Komen berkenaan dibuat menerusi siaran langsung pihak Kementerian Kesihatan (KKM) mengenai kes COVID-19.

Kredit Foto: FB Fedtri Yahya

Fetri turut berkongsi luahan seorang guru PKKI yang berkongsi rasa yang sama dengannya.

Kredit Foto: FB Fedtri Yahya

Rata-rata netizen turut berasa geram dengan komen dibuat ibu bapa berkenaan.





Kredit Foto: FB Fedtri Yahya

Anak istimewa memerlukan perhatian dan penjagaan terbaik daripada ibu bapanya sendiri, bukan orang lain.

Malah, ia tiket untuk ibu bapa ke syurga jika melayan dan menyantuni mereka sebaiknya. - CARI

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote slyfynx 9-5-2020 10:56 AM
Aku x faham la gosip skrg.
yes, mmg parent tu sangat x patut buat komen tu, tp nape gosip nye fedthri bagi komen?
bosan la gosip mcm ni.... ini patut masuk CI
Quote shernazz 9-5-2020 11:50 AM
So apa gossipnya?
Lain la.kalau fedtri kawen lain ka baru la gossip..
Quote KIM.K 9-5-2020 12:43 PM
Bagitau aku kenapa fetri asyik merempan sekarang
Quote fadz84 9-5-2020 12:49 PM
Ayat puitis dia tu tak blh blah.. ala2 poems ke hape tu.. huhu
Quote natrahn 9-5-2020 12:56 PM
fadz84 replied at 9-5-2020 12:49 PM
Ayat puitis dia tu tak blh blah.. ala2 poems ke hape tu.. huhu

gosipnya...dia kecewa ada parent bersikap mcm tu kat anak sendiri....anak oku pula tu
Quote nazzse 9-5-2020 01:04 PM
KIM.K replied at 9-5-2020 04:43 AM
Bagitau aku kenapa fetri asyik merempan sekarang

Memang heols selalu merempan pun kan..
Dgn ayat konon puitis tu, euww sangat
Quote KIM.K 9-5-2020 01:06 PM
nazzse replied at 9-5-2020 01:04 PM
Memang heols selalu merempan pun kan..
Dgn ayat konon puitis tu, euww sangat

Tapi sekarang macam kerap sangat penyakit nak tegur tu
Quote aijinmisaki 9-5-2020 01:15 PM
Who is this guy?
Quote fadz84 9-5-2020 01:38 PM
aijinmisaki replied at 9-5-2020 01:15 PM
Who is this guy?

X perlu kenal pun u.. dia pengacara dan penerbit kat TV3 dan juga penulis lirik (lirik lagu puitis2 gitu).. hehe
Quote GigaMom 9-5-2020 03:43 PM
TT rikuren bukan PKKI la.

Fedtri Yahya: kalau yg menulis ni dh kata sebagai pembantu PPKI, maksudnya bukan guru. Beliau ialah pbantu guru utk jaga murid.

Sek anak ai ada PPKI ni.. Program Pendidikan Khas Integrasi, mmg jaga anak3 ni memerlulan kekuatan memtal yg tinggi. Datang berambil dan berjemput depan kelas.- murid biasa x boleh k. Harap2 mak pak yg ada anak2 bgini dimurahkan rezeki spy dpt jaga anak2 syurga ni kat dunia dgn baik...
Quote aemon 9-5-2020 04:09 PM
Sebab sekarang telefon semua berjahit kat tangan..tu pasal jaga anak pun merungut.terganggu nak tengok fon
Quote sayawifenikmie 9-5-2020 08:03 PM

pedih sedih menangis baca komen ibu/bapa tersebut ..... apa lah nasib anak itu di rumah ?
ibu bapa lain punya lah risau nak dedah kan anak istimewa ke luar sebab takut terjangkiti
takut kalau hospitalised macam mana mereka nak berkendiri

sebagai seorang ibu yang ada anak istimewa, saya sumpah ibu tersebut !!!
Quote wnwa05 9-5-2020 08:20 PM
Mesti masa sekolah dia ni suka masuk pertandingan puisi dan syair
Quote Tinot7 9-5-2020 08:48 PM
Semoga dipermudahkan urusan.
Quote Supersirap 9-5-2020 10:37 PM
Semoga dipermudahkan segala urusan
Quote syamzana 9-5-2020 10:57 PM
wpun iols rs tak sesuai masuk board gosip tp memandangkan iols ade anak autism nak komen gak la.

ko dah nape smpai tak mampu jaga anak oku kat rumah lama2. unless ko kerja mcm biasa time pkp ni so kene fikir sesuatu la. baru ko tau betapa dasatnye nak ajar anak oku hatta anak ko kategori genius skalipun sbb peel depa ni mahadasat bila mai angin kus2.
Quote kucingitam 11-5-2020 11:48 AM
fadz84 replied at 9-5-2020 12:49 PM
Ayat puitis dia tu tak blh blah.. ala2 poems ke hape tu.. huhu

stail dia mmg camtu lah..kalau live bersiaran pun dia selit2 ckp ala puisi..

suka je dia ni


Quote aldinaa 11-5-2020 12:01 PM
Rasanya orang selalu dm dia kisah kisah dicelah celah kehidupan ni, then dia ulas dalam bentuk rhyme macam tu. bagi I bestla, kadang banyak words baru I belajar.
Tapi dia memang camni,  kalau follow ig dia, masak kat dapo dengan anak anak pun bersuara macam mengacara haha
Quote cikdilla 11-5-2020 12:06 PM
Maybe parent tu burn out. Tapi cara komen tu tak kena ayatnya.

Lihat semua komen(29)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 12:03 PM GMT+8 , Processed in 0.159861 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top