CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Semoga Hati Kekal Maafkan Mereka" - Bekas Isteri Da'i Farhan Difitnah?

7-5-2020 07:43 AM| Diterbitkan: bawangkecik| Dilihat: 14600| Komen: 73|Original author: Oleh: intan

Description: Memilih untuk berdiam diri, bekas isteri kepada pendakwah bebas Da'i Farhan, Fatin Nurul Ain hanya meluahkan perasaan di laman Instagramnnya ekoran pendedahan Dr Erin bahawa dirinya sudah diceraikan p ...
Memilih untuk berdiam diri, bekas isteri kepada pendakwah bebas Da'i Farhan, Fatin Nurul Ain hanya meluahkan perasaan di laman Instagramnnya ekoran pendedahan Dr Erin bahawa dirinya sudah diceraikan pada April lalu.


Kredit foto: Mstar online

Kecoh seketika apabila Dr Erin mendedahkan bahawa penceraian antara dirinya dan Da'i Farhan terjadi kerana bekas isteri (Fatin) tidak redha dengan perkahwinan mereka dan berkomplot untuk menceraikan pasangan terbabit.

Kredit foto: Ohbulan

Menurut hantaran Dr Erin di IGnya, penceraian tersebut adalah permintaan daripada dirinya sendiri kerana penat dengan episod rumah tangga yang tak berkesudahan antara dirinya, bekas suami dan bekas isteri Da'i Farhan.

Walaupun terdapat pertuduhan berat dilemparkan kepada Fatin, dia memilih untuk tidak memberi sebarang komen, meskipun netizen sudah mula bercakap dan menimbulkan spekulasi sendiri.

"Semoga Allah kekalkan hati saya untuk sentiasa memaafkan mereka yang masih tidak mahu bertaubat dari memfitnah saya, walid kepada anak-anak saya dan keluarga serta Allah kurniakan hidayah buat mereka," akhirinya dalam posting tersebut dengna tanda pagar #diamitulebihbaik

Kredit foto: Astro Gempak/IG

Luahan Fatin tersebut telah mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang rata-ratanya menyokong tindakan Fatin untuk berdiam diri.

Menurut Astro Gempak, sehingga kini masih belum muncul kenyataan daripada Da'i Farhan mengenai isu ini. - CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • epuepy

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Hypothetically 7-5-2020 08:09 AM
Kalau share gambar menjadi ukuran bahagianya rumahtangga, dah tu kenapa sekarang jadi mcm ni, sedangkan lidah lagi tergigit, lautan api sanggup di lalui, kenapa tak sanggup meredah badai skg. Suami pun dah mula rindu-rinduan pada anak2 dan mula bagi mcm2 indication nak ambil ex balik sbg isteri, so petanda apa kah itu??
Quote KIM.K 7-5-2020 08:15 AM
Edited by KIM.K at 7-5-2020 08:16 AM
Hypothetically replied at 7-5-2020 08:09 AM
Kalau share gambar menjadi ukuran bahagianya rumahtangga, dah tu kenapa sekarang jadi mcm ni, sedang ...


Sama juga cerai masa tak share. Masa share pun cerai
Nampak jugalah awal kawin tu tau nak kongsi rasa bahagia berkahwin

Itu cuma nasihat aku..ko dah terima balik hadaplah kalau berlaku sekali lagi.
Quote Lailerthee 7-5-2020 09:45 AM
Dia dah terima blik ke si paan ni? Bella vol 2 ke ni?
Quote sarahmirza 7-5-2020 10:01 AM
Baik Fatin ni tapi I tak minat perempuan lembik yang tak sedar diri aedang diperkotakkatikkan oleh lelaki.
Quote biozipstar 7-5-2020 12:53 PM
hmm ikot suka kau lah... your life your choice kekdahnya
Quote Anne15 7-5-2020 01:22 PM
Semoga yg baik2 ajelah utk fatin.. Banyak dah dia lalui masa dimadukan, diceraikan, beranak tanpa suami, berpantang dengan family.. Sedangkan ex kehulu kehilir tayang bahagia konon nyer.. Sekali end up macam tu. Cashhhhhh
Quote MariaClara 7-5-2020 01:47 PM
memaafkan tak semestinya kembali kepada si Farhan ni....

Fatin kalau ko baca ni....tlg laaa tak payah patah balik kat lelaki mcm ni....
Quote Manjahati 7-5-2020 01:49 PM
Moga dipermudahkan semua urusan..
Quote Esel768 7-5-2020 01:57 PM
Muka fatin ni mcm lembut je orangnya.. Aku harap hati dia keras dan cekal dgn apa pun pilihan hidup dia.. Jgn bg org pijak2 dia
Quote meteorspeed 7-5-2020 02:42 PM
Dia balik ker kt paan. Aku baca mana tah kata tak rujuk pun. Ker aku silap
Quote tipah89 7-5-2020 02:49 PM
Aku doa Kan baik2 jelah utk fatin ni,sbb nmpak class sikit la xnak ckp byk. Tapi satu je,after all kalau dia terima balik paan tu xtaula nk kata apa...
Quote shahreen 7-5-2020 03:56 PM
Lailerthee replied at 7-5-2020 09:45 AM
Dia dah terima blik ke si paan ni? Bella vol 2 ke ni?

Kalau mcm bella nak doakan yang baik2 ke kahkah
Quote awanearisu 7-5-2020 03:58 PM
Edited by awanearisu at 7-5-2020 04:05 PM

Fatin ni senyap, kena maki termakan tuduhan vitamin P kononnya mereka nak rujuk kembali. Bila berbunyi, pun kena juga. Dikata buka aib pula. Apa pun tak boleh.
Quote Lailerthee 7-5-2020 04:02 PM
Ni ada yg tepek dlm benang lagi 1 i forward sini 5DBE8045-A968-45E9-9A4F-6D6088B28933.png
Quote Lailerthee 7-5-2020 04:03 PM
So dye xrujuk or kahwen blek dgn paan ni.
Quote awanearisu 7-5-2020 04:10 PM
Lailerthee replied at 7-5-2020 04:02 PM
Ni ada yg tepek dlm benang lagi 1 i forward sini

Terima kasih kongsikan. Tak perlulah kembali bersama. Anak-anak bukannya dipisahkan dari bapa pun. Lagipun sebagai suami, daif ni dah terbukti gagal. 2 kali.
Quote Nahnukutu 7-5-2020 04:44 PM
ada sesiapa boleh tolong potong lanch**o mamat ni tak.... da'i tak da'i

Quote nefnefnef 7-5-2020 05:01 PM
Lailerthee replied at 7-5-2020 04:03 PM
So dye xrujuk or kahwen blek dgn paan ni.

Good job, fatin. That's a smart move utk tak rujuk semula. Thanks for sharing, Lailer hehe... Teringat kampung ppl
Quote anilanil 7-5-2020 05:11 PM
Harap ustazah fatin tak buat u turn mcm si bella. Biarlah paan kambeng nak kahwin cerai 18-19 kali pon lantaklah...

Lihat semua komen(73)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:37 AM GMT+8 , Processed in 0.102182 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top