CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Alhamdullilah, Rezeki Mencurah" - Isteri Arwah Abam Gigih Jual Kuih Coklat

7-5-2020 09:01 AM| Diterbitkan: bawangkecik| Dilihat: 24376| Komen: 151|Original author: Oleh: intan

Description: Kehilangan orang tersayang bukanlah mudah, tambahan pula jika yang pergi itu merupakan tulang belakang ahli keluarga. Takdir sudah tertulis, hanya mampu menghadapai hari-hari mendatang dengan tabah da ...
Kehilangan orang tersayang bukanlah mudah, tambahan pula jika yang pergi itu merupakan tulang belakang ahli keluarga. Takdir sudah tertulis, hanya mampu menghadapai hari-hari mendatang dengan tabah dan sabar.



Kredit foto: IG

Begitulah yang berlaku kepada isteri Allahyarham Syed Umar Mokhtar atau lebih dikenali sebagai Abam Bocey, yang kini menjalankan perniagaan sendiri demi kelangsungan hidup.


Memetik Astro Gempak, Nor Hidayah Mohd Ali yang menjalani kehidupan bersama anak tunggal mereka, Syed Uthman Hamzah kini giat menjalankan perniagaan makanan yang diberi nama 'Kasih Chocolate' dengan bantuan abangnya dalam menguruskan perniagaan tersebut.

Pembantu peribadi Hidayah juga memberitahu bahawa permintaan Kasih Chocolate amat tinggi dan mendapat sambutan menggalakan.

"Alhamdullilah, syukur order masuk lagi. PA Dayah @sirazmier kata 10,000 biji kasih Chocolate Dayah kena buat untuk pelanggan."



Hidayah juga meluahkan rasa syukur di laman Instagram peribadinya kerana sokongan orang ramai yang membeli dan 'repeat order'.

Dia juga sentiasa mendoakan Abam sentiasa tenang di alam sana dalam setiap posting IGnya. 

Murah rezeki di bulan Ramadan ini, semoga maju jaya buat isteri Allahyarham! - CARI
1

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote little_sis 7-5-2020 09:19 AM
semoga tambah murah rezeki dr pelbagai sudut..
Quote doubleA 7-5-2020 09:24 AM
Comel hamzah
Quote sarah82 7-5-2020 09:27 AM
Walaupun aku x brp suka manik tabur atas coklat.. Tapi sbb hamzah yg comel..aku nak order utk raya
Quote Ratutulip 7-5-2020 09:29 AM
smg dimurah kan lagi rezeki mereka berdua...
Quote dua_chzy 7-5-2020 09:39 AM
sarah82: Walaupun aku x brp suka manik tabur atas coklat.. Tapi sbb hamzah yg comel..aku nak order utk raya


Sama la. Faham untuk kasi cantik tapi manik tabur tu betul2 rosakkan rasa makanan.
Quote rrgal 7-5-2020 09:39 AM
Semoga dimurahkan rezeki..coklat tu nampak yummy
Quote Lailerthee 7-5-2020 09:40 AM
Semoga terus kuat dan dimurahkan rezeki. Jangam ada pulak yg pertikaikan dayah da ad duit jual kuih knp nk harta abang sy lagi dah lah. Eyh? Haha
Quote krustykrab 7-5-2020 09:59 AM
sarah82 replied at 7-5-2020 09:27 AM
Walaupun aku x brp suka manik tabur atas coklat.. Tapi sbb hamzah yg comel..aku nak order utk raya

Patut tabur choc rice kan ...
Quote sarah82 7-5-2020 10:03 AM
dua_chzy replied at 7-5-2020 09:39 AM
Sama la. Faham untuk kasi cantik tapi manik tabur tu betul2 rosakkan rasa makanan.

Hahaha.. Betul.. X terasa sangat kesedapan coklat ru
Quote sarah82 7-5-2020 10:03 AM
krustykrab replied at 7-5-2020 09:59 AM
Patut tabur choc rice kan ...

Aku ni pelik coklat kalau boh kacang/badam kena plan.. X nak apa2 warna.. Wakakakaa..
Quote miss_strangers 7-5-2020 10:27 AM
Lailerthee replied at 7-5-2020 09:40 AM
Semoga terus kuat dan dimurahkan rezeki. Jangam ada pulak yg pertikaikan dayah da ad duit jual kuih  ...

Macam Ada keluar Berita setad Ali baru ni.. katenyer rindu nak jupe hamzah..Kat ig meletop kot..nyampah pulak tengok komen sorang pompuan tibe Kate dayah yg xbagi setad Ali NI jupe hamzah
Quote miss_strangers 7-5-2020 10:33 AM
sarah82 replied at 7-5-2020 10:03 AM
Aku ni pelik coklat kalau boh kacang/badam kena plan.. X nak apa2 warna.. Wakakakaa..

Sarah u pegi la DM dayah, soh bagi modify cookies tu bagi 3 option ..letak choc rice KE..badam KE...so customer Ada pilihan nak beli...
Quote Lailerthee 7-5-2020 10:34 AM
miss_strangers replied at 7-5-2020 10:27 AM
Macam Ada keluar Berita setad Ali baru ni.. katenyer rindu nak jupe hamzah..Kat ig meletop kot..ny ...

Ye ke you? Yg ni i xbaca pulak last i baca yg dye kate mak dia sebelum buka termenunh sbb rindu abam
Quote sarah82 7-5-2020 10:36 AM
miss_strangers replied at 7-5-2020 10:33 AM
Sarah u pegi la DM dayah, soh bagi modify cookies tu bagi 3 option ..letak choc rice KE..badam KE. ...

Segan pulak.. X apa.. Esk gaji masuk... Iols order.. I request jangan boh manik2..hihi
Quote Incanto 7-5-2020 10:46 AM
semoga semakin murah rezeki Dayah

comel anak dia

Quote dua_chzy 7-5-2020 11:05 AM
miss_strangers replied at 7-5-2020 10:27 AM
Macam Ada keluar Berita setad Ali baru ni.. katenyer rindu nak jupe hamzah..Kat ig meletop kot..ny ...

If aiol pun, sorry. Bukan sikit ya sakit yang si Ali tu inflict kat Hidayah dengan kata2 jahat dia.
Quote Lengkong 7-5-2020 11:09 AM
Semoga terus dimurahkan rezeki untuk dayah dan anak


Quote per706 7-5-2020 11:35 AM
Ya Allah cute sungguh anak nya..semoga membesar jadi anak yg soleh..berjaya di dunia..bhagia dia akhirat...semoga business dayah bertambah maju, laris, dan rezeki diberkati Allah..semoga semua ahli keluarga dilindungi dan dilimpahi dgn kasih syg Allah...Amin Ya Rabb....
Quote per706 7-5-2020 11:39 AM
miss_strangers replied at 7-5-2020 10:27 AM
Macam Ada keluar Berita setad Ali baru ni.. katenyer rindu nak jupe hamzah..Kat ig meletop kot..ny ...

Ada terbaca gak...nasib dayah pon cerdik mals nk komen ape2 msa wartwan tnya...wartwan ni kalau nk mengadu domba sronok sgt..elok diam aman2 ngan bb comel tu je la..biar kan je kalau sebelah sinun x abes2 nk bercerita...

Lihat semua komen(151)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:07 AM GMT+8 , Processed in 0.084951 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top