CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

Tangan Nampak Muda Dibandingkan Kedut Di Muka, Penonton Persoal Sheila Rusly

6-5-2020 07:47 AM| Diterbitkan: Sarirsa| Dilihat: 24029| Komen: 238|Original author: Oleh: Myeonir

Description: Sheila Rusly memang terkenal dengan idea di luar kotak ketika menghasilkan dramanya sendiri. Disebabkan itu, rata-rata drama yang diterbitkannya sering mendapat perhatian penonton kerana kelainannya.
Sheila Rusly memang terkenal dengan idea di luar kotak ketika menghasilkan dramanya sendiri. Disebabkan itu, rata-rata drama yang diterbitkannya sering mendapat perhatian penonton kerana kelainannya.


Sama juga dengan drama terbaru "Bukan Gadis Biasa" yang kini sedang bersiaran di TV3 dan diterajui oleh nama hebat seperti Remy Ishak dan Ayda Jebat termasuklah Sheily Rusly sendiri.

Menerusi naskhah tersebut, dapat diihat bahawa pelakon berpengalaman itu menyahut cabaran dengan membawa watak Opah Aminah, di mana dia memerlukan soleken istimewa bagi menghidupkan watak tersebut. Ini dapat dilihat menerusi kedutan yang nampak 'real' di wajahnya.



Walau bagaimanapun, kebanyakan penonton menyuarakan kekesalan mereka kerana efek solekan tersebut yang nampak seperti dilakukan 'separuh hati' kerana jelas kelihatan tangan Sheila Rusly yang nampak muda kalau dibandingkan dengan wajahnya yang berumur.

Pun begitu, wanita ini tidak melatah dan menerima kritikan yang dilemparkan itu pada sudut positif dan berterima kasih kepada semua yang memberikan perhatian sepenuhnya kepada drama tersebut sehingga bersungguh membelek tangannya.

Jurusolek yang bertanggungjawab bagi menghidupkan watak Opah Aminah ini iaitu Nissa Khan juga meluahkan rasa kesal kerana ramai penonton tidak dapat menangkap solekan yang dikenakan pada tangan pelakon tersebut mungkin kerana tiada rakaman yang benar-benar menfokuskan kepada anggota badan itu.


Kredit foto: IG

Dalam pada itu, kebanyakan netizen memuji drama "Bukan Gadis Biasa" ini kerana menghiburkan sehingga ianya trending hampir saban hari di Twitter apabila ditayangkan.

Ada ke yang tonton drama ini? - CARI
4

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
3

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (14 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote che-cikL 6-5-2020 07:49 AM
Wah... "Kebanyakan netizen memuji" kata penutup artikel ni

Quote nazzse 6-5-2020 07:50 AM
Luar kotak apo!! Jaln cerita klise, tak logik, up diri sendiri
Korban kasih jauh lagi best
Walaupun pelakon agak hurrmm
Quote beta_carotene 6-5-2020 07:54 AM
- CARI-sepul

@slyfynx
Quote leen_shaza 6-5-2020 07:55 AM
Tak tengok
Quote Kurex 6-5-2020 08:03 AM
Edited by Kurex at 6-5-2020 11:29 AM

Cannot brain dalam cerita tu, aida mat aris yg watak tomboy tapi kening terukir jadi rebutan abg remy kurex, bekas duda nek da & nazimah... Cam sial!
Quote fealefea 6-5-2020 08:04 AM
Sape la trendingkan cite jht ala yahudi thp infiniti ni.
Quote Tinot7 6-5-2020 08:08 AM
Best ke citer ni? Drama waktu nak buka, kan?
Quote sweetgirl 6-5-2020 08:14 AM
Tinot7 replied at 6-5-2020 08:08 AM
Best ke citer ni? Drama waktu nak buka, kan?

xde la best sgt cite ni.. pastu tgk makeup muka opah tu pun x brapa nak real sgt.. jalan cerita dia x best sgt lah pada sy.. byk lg drama yg best2 dari drama ni

Quote kiah_mai_pulak 6-5-2020 08:14 AM
meluat dgn ke over an cyst sidang.
Quote KIM.K 6-5-2020 08:26 AM
Tangan pah minah nampak muda sebab selalu proses sake
Quote slyfynx 6-5-2020 08:26 AM
Aik, wartawan cari jgk ke?
Adekah anda sejenis Sepul
Quote rosmahisham 6-5-2020 08:30 AM
Aku geli n takot dgr suara opah ni dgn rupa opah cam gitu..naik bulu roma..saiko
Quote outcast 6-5-2020 08:32 AM
Aku cuma nk komplen tukang mekap retis. Asal kejung muka wei. Keras nk mampus. X real langsung. At least cite pinoy tv3 pun elok skit kejadiannya
Quote ilya 6-5-2020 08:41 AM
Ogy, Nabila Huda dgn Shiela Rusly ni,
tak boleh memang den tengok dorang berlakon.

Teater sangat semua, Over naw naw.
memasing feeling terbaik bila berlakon, tapi Ya Allahh.. senak pewot.
Quote acikbrown 6-5-2020 08:42 AM
dua dua drama pukul 7 ni hauk... terpaksa la jeling sebab nak tunggu azan.
takde ke drama yg membina sikit di bulan ramadhan ni?
Quote jijilaaa 6-5-2020 08:43 AM
muka tak real langsung....keras tak de pergerakkan mimik muka sbb benda tu keras. baik amik pelakon veteran, lagi jimat dari kos makeup fake tu..
Quote blythes 6-5-2020 08:50 AM
dia ni macam nak sangat bawak watak jahat eh?
Quote eyansss 6-5-2020 08:57 AM
Kurex replied at 6-5-2020 08:03 AM
Cannot brain dalam cerita tu, aida mat aris yg watak tomboy tapi kuning terukir jadi rebutan abg rem ...

dulu berebut cacha membong, pastu berebut eda jebat...  i like, hidup tiga orang tu sempit sangat ke?  takde pergaulan yang besar dan luas ke?  hahaha...
Quote da_vinci 6-5-2020 09:02 AM
sorry tak tengok....iolls mmg tak suka dgn budak tomboy or pengkid...baik realiti maupun acting

Lihat semua komen(238)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 06:21 AM GMT+8 , Processed in 0.081867 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top