CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Kalau Bersyukur InshaAllah Rezeki Tu Ada, Jangan Menggelupur" - Azar Azmi

23-4-2020 02:23 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 7582| Komen: 30|Original author: Oleh: LilRose

Description: Sejak kali pertama tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilanjutkan, tidak dinafikan ramai sudah mula gelisah dan khuatir sumber pendapatan tidak mencukupi.
Sejak kali pertama tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilanjutkan, tidak dinafikan ramai sudah mula gelisah dan khuatir sumber pendapatan tidak mencukupi.

Berikutan itu, pelakon Azar Azmi tampil di Instagram bagi memberi nasihat mengenai perihal rezeki kepada orang ramai.



Kredit foto: IG

Kongsinya di Instastory, dia percaya rezeki sudah ditentukan Yang Maha Esa.

"Tapi sebenarnya korang kena percaya dan yakin sebab rezeki tu ada dimana-mana, jangan serabut korang kena bersyukur dan bukan mengelupur, ingat!

"Korang kena bersyukur kalau korang bersyukur InsyaAllah rezeki tu ada. Korang kena yakin, okey.

"Jadi kepada sesiapa Azar harap sangat kita kongsi info ini yang akan menjadi ilmu untuk dikongsikan kepada semua orang," katanya seperti dipetik MediaHiburan.


Kredit foto: IG



Kredit foto: IG

Semoga urusan kita semua dipermudahkan sepanjang tempoh PKP ini. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KIM.K 23-4-2020 02:46 PM
Aku nak jual makanan tapi takut kena hencap takde suntikan tifoid. Idea limited semua jenis diorg sini dah buat.
Pastu dapo aku ni tak sedap lak nak memasak sebab aku duk mengemop menggeruk overhaul rumah

Cadangnya nak jual microgreens & sprouts tapi sape je makan microgreens kat sini. Takpasal kang diorg bagi arnab



Quote kiah_mai_pulak 23-4-2020 03:06 PM
kalau tak mggelupur, nk menggelabah tekksss boleh tak?
Quote barfi 23-4-2020 03:08 PM
Dia ni copy paste muka nurul zahid sgt
Quote nuno 23-4-2020 03:28 PM
KIM.K: Aku nak jual makanan tapi takut kena hencap takde suntikan tifoid. Idea limited semua jenis diorg sini dah buat. Pastu dapo aku ni tak sedap lak nak m ...

Market mesti ada punya kot, tapi kita as malaysian bukan dah ada ke suntik time kecik, aku pun tak sure
Quote Lavender85 23-4-2020 03:32 PM
KIM.K replied at 23-4-2020 02:46 PM
Aku nak jual makanan tapi takut kena hencap takde suntikan tifoid. Idea limited semua jenis diorg si ...

Baru2 ni ada customer jual susu nilofa smbil beli produk dari sy..  mula2 dia nk bagi satu free kasi rasa.. saya tolak segan mcm meminta2.. then dia kata xpe harga satu rm4.90 je hopefully rezeki dia murah lepas ni..  lega saya sbb x mahal sgt jadi sy beli 4 pastu promote kat group kawsan rumah. laku sgt. Semua nk beli.. smpi hari ni pun ada dm order smpi 10.. murah rezeki kakak tu huhu.. tapi mmg sedap susu nilofa pisang/kurma x tipu. Mgkin boleh jadi ejen susu ni.. time2 puasa ni mesti org nak.. dia paling sedap minum time sejuk2.
Quote beta_carotene 23-4-2020 03:49 PM
kiah_mai_pulak replied at 23-4-2020 02:06 PM
kalau tak mggelupur, nk menggelabah tekksss boleh tak?

meols xleh tengok perkataan menggelupur tu
terus associated dgn kaka princess anju dan tangan raver sheols
Quote beta_carotene 23-4-2020 03:50 PM
barfi replied at 23-4-2020 02:08 PM
Dia ni copy paste muka nurul zahid sgt

kannnn

ada 3 org muka sepesen: beliau ni, nurul zahid komedi dgn leez AF binik aepul roza
Quote missyL 23-4-2020 04:01 PM
barfi: Dia ni copy paste muka nurul zahid sgt

Adoi. Thank u uols. Da lame pk die cm sape lol
Quote barfi 23-4-2020 04:33 PM
beta_carotene replied at 23-4-2020 03:50 PM
kannnn

ada 3 org muka sepesen: beliau ni, nurul zahid komedi dgn leez AF binik aepul roza


Si leez tu iols tengok muka mia sara versi dewasa hehe
Quote barfi 23-4-2020 04:34 PM
missyL replied at 23-4-2020 04:01 PM
Adoi. Thank u uols. Da lame pk die cm sape lol

Hahahahaha
Quote minah_selekeh 23-4-2020 05:15 PM
beta_carotene replied at 23-4-2020 03:50 PM
kannnn

ada 3 org muka sepesen: beliau ni, nurul zahid komedi dgn leez AF binik aepul roza

Iya, benar! 3 orang ni muka seacuan.. Tiga-tiga jugak aku tak minat..
Quote Lailerthee 23-4-2020 05:29 PM
Aku baru tao dye batch lofa n anzalna... lambat betul letopz kau nok
Quote salamon 23-4-2020 07:04 PM
kak kiah sorg je yg auto mengelupur2 nii..aktif betul ketet sheols
Quote meow_tompok 23-4-2020 07:30 PM
nuno replied at 23-4-2020 03:28 PM
Market mesti ada punya kot, tapi kita as malaysian bukan dah ada ke suntik time kecik, aku pun tak ...

adik sayang, suntikan masa kecik tu suntikan lain. kalau adik nak keje kat mcd ke, kfc ke, panggung wayang handle makanan ke mesti kena ada suntikan ni. dulu akak meniaga kat bazar ramadhan nak apply lesen kat majlis perbandaran kena bagi dokumen ssm, sijil pengendali makanan dgn rekod suntikan typhoid.
https://www.facebook.com/kedahmedical/photos/a.590105867815133/1040497496109299/?type=1&theater


APA ITU SUNTIKAN TYPHOID?
.
Suntikan Typhoid ialah Vaksin Kepialu yang kini diwajibkan kepada semua pengendali makanan dan minuman.
.
Ini kerana secara amnya, kepialu dijangkiti jika anda makan atau minum minuman yang tercemar.
.
Oleh itu adalah penting untuk semua pengendali makanan tak kira di hotel, kedai makanan segera, kedai dan gerai makanan wajib mengambil suntikan ini.
.



Quote Lailerthee 23-4-2020 08:00 PM
Semoga kita sama sama bersyukur
Quote missyL 23-4-2020 09:42 PM
minah_selekeh replied at 23-4-2020 05:15 PM
Iya, benar! 3 orang ni muka seacuan.. Tiga-tiga jugak aku tak minat..

Paling menyampah kak long lol
Quote scrocth 23-4-2020 09:50 PM
missyL replied at 23-4-2020 09:42 PM
Paling menyampah kak long lol

Ctdk comolot lagi x dgn kak long tu.

Utk tak OT, si azar azmi ni ada apa2 ke dgn fizo? Kemain meols tgk sheols mesra dlm ig haritu?
Quote limaubali007 23-4-2020 10:33 PM
scrocth replied at 23-4-2020 09:50 PM
Ctdk comolot lagi x dgn kak long tu.

Utk tak OT, si azar azmi ni ada apa2 ke dgn fizo? Kemain  ...

Macam something ja kan.. Theyolls berdua ni mcm tengah rapat jahh..
Quote limaubali007 23-4-2020 10:35 PM
Iolls setuju dgn sheoll, rezeki ada dan sentiasa datang dlm pelbagai jalan.. Allah Maha Pemberi Rezeki.. Sebab tu kena bergantung dan meminta hanya pada Allah..

Lihat semua komen(30)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 06:39 PM GMT+8 , Processed in 0.190828 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top