CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Dah Macam Planet Of The Apes, Monyet Main Layang-layang Masa Lockdown

19-4-2020 11:15 AM| Diterbitkan: rikuren| Dilihat: 5458| Komen: 30|Original author: Oleh: rikuren

Description: Hampir semua manusia di seluruh dunia terpaksa berkurung di dalam rumah sebagai langkah utama dalam mengekang penularan jangkitan virus COVID-19 hingga menjadikan bandar-bandar yang dahulunya sesak, k ...


Hampir semua manusia di seluruh dunia terpaksa berkurung di dalam rumah sebagai langkah utama dalam mengekang penularan jangkitan virus COVID-19 hingga menjadikan bandar-bandar yang dahulunya sesak, kini sepi seakan-olah tiada manusia.

Sebaliknya pula yang berlaku pada sebilangan besar haiwan liar yang dahulunya hidup secara tersepit akibat ancaman manusia, kini bergerak bebas menikmati kehidupan.

Pengguna Twiter, Stance Gronded, berkongsi video mengenainya.



Bagi golongan pencinta haiwan, inilah saat yang dinantikan apabila melihat haiwan liar bebas bergerak ke sana dan ke sini tanpa sebarang ancaman.



Tular juga beberapa video yang memaparkan situasi sama.



Sementara itu, di India pula tular seekor monyet bermain layang-layang di atas bumbung sebuah rumah. 

Penduduk setempat yang sempat menyaksikan kejadian bersorak sambil memerhatikan gelagat monyet itu.

"Monyet terbangkan layang-layang ketika perintah berkurung. Planet of Apes kini menjadi realiti," tulis pemilik akaun Twitter yang menyaksikan kejadian berkenaan.



Mungkin pada sesetengah orang, perintah lockdown ini menyukarkan kerana segala pergerakan dan aktiviti terbatas, tapi mungkin satu kelegaan pada haiwan-haiwan ini.

Benarlah kata orang, di sebalik setiap ujian pasti ada hikmahnya. - CARI
1

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
3

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Catpaw 19-4-2020 11:21 AM
Monyet main layang2 memang nampak lucu {:smile
Quote Tinot7 19-4-2020 11:42 AM
Monyet pun tingin nak main
Quote nazzse 19-4-2020 11:54 AM
Bijak plak monyet tu
Quote bakingsoda 19-4-2020 12:17 PM
nampak sangat kejamnya manusia terhadap haiwan dan alam selama ni sbb tu kena cash
Quote nefnefnef 19-4-2020 12:48 PM
Awww... Enjoy it while it lasts, fellas
Quote Lavender85 19-4-2020 12:48 PM
kesian.... xpe pegila main puas2 sementara manusia berkurung ni ye.. seronok pulak tgk hehe
Quote RatuDunia94 19-4-2020 01:25 PM
Legit ke video monyet main layang2 tu.. entah2 hasanah..
Quote pearl.silver 19-4-2020 02:26 PM
Monyet ke. I nmpk mcm org je..
Quote KIM.K 19-4-2020 02:52 PM
Tahun ni macam banyak haiwan nampak bijak sikit macam monyet main layang2 tu. Lain macam cognitive processnye dah akhir zaman ke
Quote munchkin 19-4-2020 03:01 PM
Reflect balik kita yg dah lama menganiaya ambil tempat biantang. Rumah smapai nak 10. Tak cukup2 pembinaan. Manusia tamak. Kesian haiwan2.
Quote chinta89 19-4-2020 03:20 PM
Omg bestnya tgk haiwan2 ni hidup tanpa gangguan
Quote Knowlee 19-4-2020 03:33 PM
Monyet main layang-layang, manusia menjerit pulak mcm monyet.
Quote Artemesiaa 19-4-2020 03:41 PM
Ada juga dberitakan sekumpulan singa bersantai atas jalan raya dan buaya ramai2 naik kedarat untuk berjemur.  
Quote papadomku 19-4-2020 05:02 PM
Seronok tgk, haiwan2 ni bebas je tanpa manusia. Sedih dgn hakikat yg selama ni manusia mcm kita ni la yg membuat kerosakan di bumi dan menyebabkan kehapusan haiwan2 ni
Quote nuno 19-4-2020 07:02 PM
Monyet main layang-layang tu jumanji kot
Quote Supersirap 19-4-2020 07:50 PM
Semoga dipermudahkan segala urusan
Quote hasniey 19-4-2020 08:32 PM
Moyet ni bijak kan.cepat je tiru aksi manusia
Quote LadyCarefree 20-4-2020 12:53 AM
munchkin: Reflect balik kita yg dah lama menganiaya ambil tempat biantang. Rumah smapai nak 10. Tak cukup2 pembinaan. Manusia tamak. Kesian haiwan2.


Haritu iols ckap si milah beli rumah sampai 10tu tamak. Tp iols kena kutuk. Lolz. Sebenarnya kalau kita ambil hak orang walau kita beli tp dengan sebab kita beli tu orang lain takleh beli atau menyebabkan orang lain xmampu beli sbab harga naik, memang dosa kalau ikut ugama islam lupa ustad mana explain pasal hal ni. Terpakai pada barang2 asas la yng merupakan keperluan semua manusia.
Quote pokaibanktokyo 20-4-2020 01:26 AM
Itu monyet tak tau main.dia cuma tau tarik sampai ...

Lihat semua komen(30)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 10:57 PM GMT+8 , Processed in 4.854288 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top