CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Tunggu Pelajar IPT Kemurungan, Bunuh Diri Baru Nak Bagi Balik Ke?' - Penuntut

13-4-2020 04:52 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 12071| Komen: 82|Original author: Oleh: LilRose

Description: Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilanjutkan menimbulkan keresahan terutama kepada golongan penuntut institut pengajian tinggi (IPT), lebih-lebih lagi menjelang Ramadan dan Aidilfitr ...
Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilanjutkan menimbulkan keresahan terutama kepada golongan penuntut institut pengajian tinggi (IPT), lebih-lebih lagi menjelang Ramadan dan Aidilfitri.


Terbaru, seorang pengguna Twitter teruk dihentam warganet selepas lantang menyuarakan kekesalan kerana tidak dapat pulang ke rumah berikutan PKP yang terus dilanjutkan.


Kredit foto: HMetro/BH Online

Dia berkata demikian bagi mengulas mengenai komen seorang pengguna yang meminta orang ramai mendengar seruan Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah yang tidak menyarankan penuntut IPT pulang ke rumah masing-masing.


Kredit foto: Twitter


Pendapatnya itu mengundang pelbagai reaksi warga maya, seterusnya mencetuskan perdebatan hangat di kalangan warganet.


Kredit foto: Twitter/Lobak Merah

Kredit foto: Twitter

Dalam pada ramai mengecam kenyataannya itu, ramai juga memihak padanya terutama apabila mengambil kira kesihatan mental semua penuntut yang seolah-olah terasing dari dunia luar.


Kredit foto:
Kredit foto:
Kredit foto: Twitter

Di waktu bencana begini, janganlah kita berpecah-belah. Sama-samalah kita memberi semangat antara satu sama lain. - CARI
1

Bagus
1

Marah
2

Terkejut

Sedih

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Ladybird910 13-4-2020 04:59 PM
Sapa budak yang nak mati tu??

Ni haaa... Havard tgh offer 67 free online learning during this pandemic season.. Pergi la buat..klu regis physical, mmg IPT pon ko xlayak..apetah lagi harvard kan. Hehehe!!!

Nahhh link... Kalau mana2 porumer yang bosan2 tu..boleh la regis sama..

https://online-learning.harvard.edu/catalog?keywords=&paid%5B1%5D=1&max_price=&start_date_range%5Bmin%5D%5Bdate%5D=&start_date_range%5Bmax%5D%5Bdate%5D=
Quote tipuware 13-4-2020 05:04 PM
byk betul KPI Jabatan Netizen.. semua diorang sapu gaduh.. daripada T20 dengkikan B40/M40, kpd Golongan retis .. terus maju menyerang Cluster Kayangan.. skrang dgn IPTA/IPTS plak... next week taktau apa KPI.
Quote sonatalady 13-4-2020 05:06 PM
Ok..skg trend netz vs ipt
Komen sampai puas..sampai 28hb
Sedar x sedar....masa berlalu.
Quote fliphair8 13-4-2020 05:11 PM
Downside pkp duk umah tersadai ni.....banyak sangat layan soc med termasuk hakak....layan resepi....kekkekekke
Quote CiliPadiSedap 13-4-2020 05:13 PM
tipuware replied at 13-4-2020 05:04 PM
byk betul KPI Jabatan Netizen.. semua diorang sapu gaduh.. daripada T20 dengkikan B40/M40, kpd Golon ...

kaka punya kpi hapuskan saki  baki komunis dalam cariforum. nampak gaya komunis tu dah jadi gila sis. hari2 meroyan.
Quote Skuau 13-4-2020 05:14 PM
RAPUHHHHHH..........NYA.
Quote CiliPadiSedap 13-4-2020 05:14 PM
kalau kaka ada pintu doraemon masa pkp tentu dpt bercuti tanpa roadblock tanpa naik air asia yang  sendu. tp kaka bukan doraemon, kaka hanya sizuka yang taat patuh pada perintah kerajaan malaysia
Quote nazzse 13-4-2020 05:14 PM
Gi lah mati, gila ke nak sangat kan. Org lain banyak benda lagi nak fikir drp fikir pasal ko yg tak tahu masa depan mcm mana lagi..
anjir betul budak2 skrg
Quote munchkin 13-4-2020 05:14 PM
Lembik lah kau. Aku masa belajar 2 kali setahun baru balik. Zaman tiket mas kch kul rm600.

Lembik betul lah budak2 ni.
Quote munchkin 13-4-2020 05:17 PM
Zaman aku kawan2 aku hp pun takde. Ko ada hp pun tak reti bersyukur. Nak murung bunuh diri. Sepak baru tau
Quote fahdramli 13-4-2020 05:23 PM
Aku dulu hidup zAman Nokia 3310. Nak balik Dari Kk ke Kl tambang Saja 700 one way zaman belum AirAsia. Buleh ja hidup 6 bulan Tak jumpa mak ayah. Tengok ja la movie atau dengar radio. Aku dulu pun dok single room jugak. Elok ja sampai sekarang, Tak mati Dan Tak terlintas pun nak bunuh diri. Budak2 la Ni lembek
Quote rosmahisham 13-4-2020 05:23 PM
Mengada2 nye bdk2 ni..ngadu kt makbpak..mak bpk pon merempan..ni mesti gara2 nk puasa nk jgk ank2 ada kt rmh.org keje gomen boleh la gaji x kena potong pd yg duk keje bese2 duit x masuk ank ramai duk flat time ni mau serabut klu ank dr asrama balik..jenuh nk pikir nk bg mkn ape.pdhal kt kolej elok je dpt makanan
Quote KIM.K 13-4-2020 05:26 PM
CiliPadiSedap replied at 13-4-2020 05:13 PM
kaka punya kpi hapuskan saki  baki komunis dalam cariforum. nampak gaya komunis tu dah jadi  ...

Kaka ayols buat tofu harini kaka nak taste tak? Penat ramas2 kacang soya
Quote ikanmasin 13-4-2020 05:26 PM
mengada2 pl..lain lah makanan takde hp takde..setkt ddk diam2 dlm bilik pun nak demand bagai,sejenis tak bersyukur langsung..menyampah bdk2 tak ckp akal ni..tu bole update bagai lg tu..hdp senang lenang jer pun...
Quote KIM.K 13-4-2020 05:29 PM
Sape graduan obersea tolong masuk sini sikit sekolahkan minah suicide squad acah Hailey Quinn ni

Ko tau ke gomen pakistan tak ambil student diorg kat wuhan. Tinggalnye mati katak sana bagi sikit duit poket. Hari2 student paki buat live ig appeal nak balik
Quote supermum 13-4-2020 05:31 PM
munchkin replied at 13-4-2020 05:14 PM
Lembik lah kau. Aku masa belajar 2 kali setahun baru balik. Zaman tiket mas kch kul rm600.

Lembi ...

Patut ko tau selok belok Kuch. Study mana noks?UiTM or Unimas? or uni lain?
Quote munchkin 13-4-2020 05:32 PM
Sikit2 nak ugut acah bunuh diri. Lembik nak mamp


Employers sila mark budak ni.
Quote azimodin 13-4-2020 05:32 PM
Hello, aku yg ada legit kemurungan pon xde la teruk yg amat masa pkp ni. Mungkin sebab hari biasa pon dah rasa cam harooom kan. Cuma cepat rasa irritated bila orang dalam rumah riuh rendah.
Quote munchkin 13-4-2020 05:33 PM
fahdramli replied at 13-4-2020 05:23 PM
Aku dulu hidup zAman Nokia 3310. Nak balik Dari Kk ke Kl tambang Saja 700 one way zaman belum AirAsi ...

Sama kita. Zaman nokia 3310 tu.

Lihat semua komen(82)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 12:37 AM GMT+8 , Processed in 0.090819 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top