CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Sia-Sia Je PKP Kalau Kedai Gunting Rambut Beroperasi - Netizen

13-4-2020 11:30 AM| Diterbitkan: rikuren| Dilihat: 4022| Komen: 18

Description: Sia-Sia Je PKP Kalau Kedai Gunting Rambut Beroperasi - Netizen


Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) fasa ketiga mulai 15 April depan, membenarkan kedai gunting rambut beroperasi.  

Situasi ini sekali gus meletakkan kaum adam di persimpangan dalam memilih cara termudah menyelesaikan masalah rambut mereka yang sudah sebulan tidak dipotong berkemungkinan sudah bergulung macam beruang dan merimaskan sementelah tukang gunting rambut terpaksa  tutup kedai sepanjang PKP ini.

Melalui semakan yang dibuat di Twitter, rata-rata netizen berpendapat keputusan itu kurang tepat untuk dilakukan kerana keadaan penularan wabak juga boleh menjadi lebih teruk seperti yang berlaku di negara-negara luar sebelum ini.


Kredit Foto - Twitter @mohdkhautharr

Kebenaran untuk kedai gunting rambut ini beroperasi ini  turut mendapat perhatian beberapa kedai gunting rambut yang tidak bersetuju dengan cadangan itu.

Kredit Foto - Ihsan Pembaca Media Sosi@l

Mungkin saat ini pilihan terbaik yang ada pada kaum lelaki adalah berimej botak atau biarkan saja rambut tu panjang. Kalau nak potong rambut sendiri, sila berhati-hati ye.

Kredit foto - Ihsan Pembaca Facebook

Jika melihat kepada pendapat yang disuarakan netizen serta pengusaha dan pihak berkuasa tempatan ini, adalah lebih baik sekiranya kedai-kedai gunting ini tidak dibenarkan beroperasi dalam tempoh PKP.

Biarlah rambut panjang atau botak, janji masih sihat. Berambut panjang atau botak tidak membunuh sesiapa pun tapi lain jadinya jika terdedah kepada virus COVID-19. - CARI

1

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
3

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote little_sis 13-4-2020 11:39 AM
yg dah shave separuh kepala tp mesin jem tu... nk kluar kedai runcit nnti pakai la topi..
Quote bakingsoda 13-4-2020 12:14 PM
little_sis replied at 13-4-2020 11:39 AM
yg dah shave separuh kepala tp mesin jem tu... nk kluar kedai runcit nnti pakai la topi..

kan kopiah ke cover ngan hoodie ke, tu pon xleh pikir
Quote munchkin 13-4-2020 12:20 PM
Kedai rambut delat wangsa keramat near surau jumaat dah buka. Tulah main hembus je announcement. Org pun dah confius
Quote gideoncross 13-4-2020 12:42 PM
Alhamdulillah Brunei x ttup kdai gunting rmbut, msih d buka mcm biasa. Restoran pun x ttup tpi x boleh dine in, take away je.
Quote Ladybird910 13-4-2020 01:59 PM
Gigihnyaaa.. Ko lapa perhatian nk viral sgt ke?

Dinosour dgn otomen pon ok ja.. ada keluar beli brg xde hal pon..  
Quote Artemesiaa 13-4-2020 02:33 PM
Jangan bimbang dah keluar pun larangan kedai gunting rambut dibuka sepanjang pkp
Quote RatuDunia94 13-4-2020 04:37 PM
Takkk.. ko siap nk ber barber pesen2 bagai.. duduk rumah je kot.. potong botak bulat sudahhh
Quote nefnefnef 14-4-2020 11:05 AM
Kalau dah panjang sgt boleh tengok youtube DIY potong rambut sendiri
Quote LadyCarefree 15-4-2020 12:13 AM
little_sis: yg dah shave separuh kepala tp mesin jem tu... nk kluar kedai runcit nnti pakai la topi..



Potong dgan gunting pastu cukur
Quote damsel_fiji 15-4-2020 11:04 AM
bakingsoda replied at 13-4-2020 12:14 PM
kan kopiah ke cover ngan hoodie ke, tu pon xleh pikir

xdenya boleh jem mesen tu..lebih kepada nak membatak nak viral jah tu
Quote bakingsoda 15-4-2020 11:42 AM
damsel_fiji replied at 15-4-2020 11:04 AM
xdenya boleh jem mesen tu..lebih kepada nak membatak nak viral jah tu

mungkin dia tercukur otak skali
Quote i_is_kennot 15-4-2020 11:28 PM
gideoncross replied at 13-4-2020 12:42 PM
Alhamdulillah Brunei x ttup kdai gunting rmbut, msih d buka mcm biasa. Restoran pun x ttup tpi x bol ...

Baru beli mesin cukur rambut online ,semalam dah mcm upacara potong rambut beramai ramai,  dari bapak ke adik paling kecik..  Adik pompuan iols ala2 tomboy kikis tepi2 jah dlm mcm rupa pelarian..  
Quote gideoncross 19-4-2020 10:30 PM
i_is_kennot replied at 15-4-2020 11:28 PM
Baru beli mesin cukur rambut online ,semalam dah mcm upacara potong rambut beramai ramai,  dari ba ...

Astaga, izinkn hamba utk ktawa sebentar part adik prmpuan iol d perlakukn sebegitu rupa.
Quote i_is_kennot 20-4-2020 06:48 PM
gideoncross replied at 19-4-2020 10:30 PM
Astaga, izinkn hamba utk ktawa sebentar part adik prmpuan iol d perlakukn sebegitu rupa: ...

Gelak je,  diapun tak kisah..
Quote gideoncross 1-5-2020 01:05 AM
i_is_kennot replied at 20-4-2020 06:48 PM
Gelak je,  diapun tak kisah..

.
Quote i_is_kennot 1-5-2020 01:13 AM
gideoncross replied at 1-5-2020 01:05 AM
.

Quote gideoncross 2-5-2020 02:55 PM

So skrg mcmna dgn keadaan rmbut adik prmpuan uol?.
Quote i_is_kennot 2-5-2020 03:09 PM
gideoncross replied at 2-5-2020 02:55 PM
So skrg mcmna dgn keadaan rmbut adik prmpuan uol?.

Dah panjang lah balik,   dia keje pakai topi.. Nti buat mcm ni pulak... Haha


Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 12:24 AM GMT+8 , Processed in 0.073867 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top