CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Masih Berdegil, Keluar Rumah Malam Dan Bagi 1001 Alasan

19-3-2020 12:25 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 6189| Komen: 69

Description: Meskipun pelbagai nasihat malahan rayuan daripada Perdana Menteri kepada rakyat negara ini supaya duduk di rumah dalam masa 2 minggu ini, namun nampaknya masih ramai yang berdegil.Memetik laporan Hari ...
Meskipun pelbagai nasihat malahan rayuan daripada Perdana Menteri kepada rakyat negara ini supaya duduk di rumah dalam masa 2 minggu ini, namun nampaknya masih ramai yang berdegil.


Memetik laporan Harian Metro, malam tadi pihak polis mendapati ramai yang memandu keluar rumah dan memberikan pelbagai alasan ketika ditahan.

Ini termasuklah ingin menjemput isteri, teman wanita dan menziarahi keluarga.

Foto: Harian Metro
Satu operasi dilakukan oleh pihak polis di Bangsar South dan Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur malam tadi bagi menguatkuasakan Peraturan-peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 2020.

“Kita juga akan buat di masjid, surau dan tempat-tempat tumpuan seperti di KL Sentral serta bangunan pejabat.


“Pemeriksaan premis perniagaan yang dijalankan juga dapati masih ada premis yang bukan dikategorikan dalam ‘essential service’ (perkhidmatan perlu) masih menjalankan perniagaan dan mereka dinasihatkan untuk menutup perniagaan seperti diarahkan,” kata Ketua Polis Daerah Brickfields.

Asisten Komisioner Zairulnizam Mohd Zainuddin@ Hilmi juga berkata orang rama dinasihatkan mematuhi arahan dan di rumah sahaja buat masa ini.

Kepada semua pihak, sila berikan kerjasama dalam menghalang wabak Covid 19 ini semakin merebak di seluruh negara. - CARI 


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Boomibulat 19-3-2020 12:32 PM
Kalau surau masih buat solt Jemaah cmana nak repot..klu ada tolong share..i nak repot satu surau Indon masih buat solat jemaah
Quote dubuk 19-3-2020 12:43 PM
budak basikal lajak ada keluar tak.. jalan lengang ni..
Quote msdummy.2018 19-3-2020 12:54 PM
u olsss..i nie dhlah mmg kena kerja straight pnjg quarantin nie..merentas selangor - wilayah-selangor-wilayah

balik kul 6.30.....roadblock kul braper nie?

Quote Lula2 19-3-2020 12:57 PM
msdummy.2018: u olsss..i nie dhlah mmg kena kerja straight pnjg quarantin nie..merentas selangor - wilayah-selangor-wilayahbalik kul 6.30.....roadblock kul braper n ...


Kalau dah company yg dibenarkan kerajaan bekerja apa yg u nak risaukan?
Kalau company patut tutup, kenapa masih bekerja?
Quote damsel_fiji 19-3-2020 12:59 PM
msdummy.2018 replied at 19-3-2020 12:54 PM
u olsss..i nie dhlah mmg kena kerja straight pnjg quarantin nie..merentas selangor - wilayah-selango ...

tunjuk jelah kad staff klu kena tahan..
Quote msdummy.2018 19-3-2020 01:05 PM
damsel_fiji replied at 19-3-2020 12:59 PM
tunjuk jelah kad staff klu kena tahan..

tak deeeeeeee....sb opis mana pki pintu2 yg ada akses kad...normal kunci mcm tuk kadukkk
Quote msdummy.2018 19-3-2020 01:07 PM
Lula2 replied at 19-3-2020 12:57 PM
Kalau dah company yg dibenarkan kerajaan bekerja apa yg u nak risaukan?
Kalau company patut tut ...

we are very small firm that support finance industry...kalo sistem finance down...u ols marah finance..finance marah kami....

even hr ni customer dh mula start call mcm normal day mintak support
Quote Kurex 19-3-2020 01:23 PM
Dekat sini ada nenek mak pak bawak cucu dgn anak dorang main taman. Semalam ada indon bangla nepal berkumpul dekat taman..bodohhhh
Quote mamasaffiya 19-3-2020 01:31 PM
Surau kami lepas azan dorg announce sembahyang jemaah dgn ahli keluarga kat rumah.
Quote sharlenetexas 19-3-2020 01:37 PM
I live among the creatures of the night lah kot deyols ni

[youtube]RP0_8J7uxhs[/youtube]

Quote Aerhys 19-3-2020 01:42 PM
Kasihan pada pasukan polis dan penguatkuasa kena hadap mereka yg degil ini. Diri sendiri pun ada risiko terdedah pada virus. Ada anak isteri di rumah juga menanti mereka seperti kalian. Sesungguhnya mereka yg berjuang di barisan hadapan (polis, askar, doktor, healthcare workers etc.) are the true heroes here. Bukan artis2 sampah idola masyarakat. Semoga tuhan merahmati dan melindungi mereka yg ikhlas menjalankan tanggungjawab demi menjaga kemaslahatan ummah.
Quote DARSITA 19-3-2020 01:57 PM


Minyak kan tengah murah sekarang ini ..so apa lagi kan drive lah memana sesuka hati~
Quote underground 19-3-2020 02:17 PM
malam semalam aku keluar jap nak beli barang..

gerai chinese & indon beroperasi seperti biasa.. geng2 indon pun melepak ramai.. elok je peronda polis datang halau.
Quote sedeyy 19-3-2020 02:21 PM
msdummy.2018 replied at 19-3-2020 01:05 PM
tak deeeeeeee....sb opis mana pki pintu2 yg ada akses kad...normal kunci mcm tuk kadukkk

haha samalah. harap2 tak kena tahan.tak tau nk tunjuk apa sbg bukti. suruh polis tu call bos jelah cite dia..
Quote Artemesiaa 19-3-2020 02:24 PM
Aerhys replied at 19-3-2020 01:42 PM
Kasihan pada pasukan polis dan penguatkuasa kena hadap mereka yg degil ini. Diri sendiri pun ada ris ...

Dah ada doktor yang bersuara yang rakan2 sekerja mereka ada yang dah kena jangkitan ketika bertugas dan kena kuarantin 14 hari jadi mereka makin kekurangan kaki tangan.  Punca sebab mereka yang ada simpton tak nak berterus terang mengaku yang mereka ada contact denagn pesakit positif, baru balik dari luar negara atau ada pergi majlis di masjid Sri Kembangan etc.  
Quote bulalof 19-3-2020 02:29 PM
it's hard for the people to stay at home unless its a war to them.

i just hope they will obey the orders, for the beneficial of all.

as for me, i work as a PR and marketing for a private hospital in PJ, still have to come to work although nothing much we can do in the office here, except risking of exposure to the virus. Sigh....
Quote TravellingBear 19-3-2020 02:36 PM
Klako laaa suruh tido sampai lebam pon susah. Bukan ke itu yg dinanti nanti kan
Quote Tinot7 19-3-2020 03:09 PM
sharlenetexas replied at 19-3-2020 01:37 PM
I live among the creatures of the night lah kot deyols ni

Omaigaaddd... lagoo zaman biler ni???
Quote Aerhys 19-3-2020 03:50 PM
Artemesiaa replied at 19-3-2020 02:24 PM
Dah ada doktor yang bersuara yang rakan2 sekerja mereka ada yang dah kena jangkitan ketika bertuga ...

Yeah i've heard. Kasihan kan? Kerana segelintir perangai manusia pentingkan diri sendiri nyawa manusia yg tidak bersalah jadi taruhan. Kalau ada doktor atau jururawat yg meninggal kerana berjuang memerangi wabak merekalah yg sebenarnya layak mati syahid. Bukan seperti puak T itu yg claim kononnya berjihad dan redha mati syahid tapi sebenarnya menyebarkan penyakit dan mengancam nyawa orang ramai.

Lihat semua komen(69)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 06:29 AM GMT+8 , Processed in 0.072018 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top