CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

Cikgu Ku Suraya: Bakal 'Buah Tangan' Terbaru David Teo Terima Kecaman

24-1-2020 11:24 AM| Diterbitkan: PDOT777| Dilihat: 12710| Komen: 90|Original author: PDOT777

Description: Artikel ini adalah tentang hebahan penerbit David Teo mengenai projek barunya bernama Cikgu Ku Suraya yang akan menemui peminat, watak utama serta reaksi netizen mengenai cerita ini.

"Cikgu!!!" ;  "Apahalnya Amir." ;  "Saya nak pinjam pam, tayar pecah" ; "Tunggu sat!!!"

Mungkin ramai yang tak tahu dialog-dialog ni. Tetapi, bagi anda yang lahir pada tahun 90-an, pastinya anda tahu dialog antara seorang murid dengan cikgunya ini. Ya, ini dialog antara Cikgu Suraya dengan anak muridnya, Amir di tengah hujan lebat di hadapan rumah Cikgu Suraya. Apa yang Amir buat di depan rumah cikgunya tu? Yang itu, anda kena kaji sendiri.


Foto; Awani

Baru-baru ini, penerbit filem terkenal Malaysia, David Teo telah bikin heboh di post Instagram miliknya. Beliau mengumumkan yang Metrowealth akan mengeluarkan buah tangan mereka yang terbaru, iaitu Cikgu Ku Suraya. Sama ada ia akan menjadi filem ataupun drama bersiri, masih kekal misteri. 


Anda boleh melihat post Instagram nya di bawah:



Selain itu, aktres berbakat dari Sabah yang juga merupakan Miss Malaysia Model 2013, iaitu Chumiee Omey akan memegang watak Cikgu Suraya. Gadis berdarah Indian-Kadazan turut berkongsi dalam akaun IG nya @chumieeomey, di mana beliau memakai baju kebaya dengan tag nama SURAYA. Dah excited ke kawan-kawan?



Beliau juga turut repost post IG milik David Teo tersebut. 




Rata-rata netizen dilihat mengecam pembikinan cerita ini. Antara komen yang diberi:

"Patut cerita2 mcm nie. Perlu dihadkan didlm industri lakonan nie... merosakkan pemikiran remaja, imej cikgu, imej pelajar.. cuba la buat cerita2 berkenaan yg mengangkat kita.. bkn merendah2kn kita balik.."

"Jgn burukkan imej cikgu pliss...kita ada garispanduan dlm pemakaian baju...kal mcmni lagi benci masyarakat trhadap ckgu nnt"

"Macam bangga pulak nak buat cerita2 mcm ni. Pastu publickan."

Ramai yang tidak bersetuju dengan pembikinan Cikgu Ku Suraya, lebih-lebih lagi pemakaian Chumiee Omey yang langsung tidak menggambarkan pemakaian yang betul bagi seorang guru. Tidak kurang juga ramai yang anggap cerita ini akan merosakkan budak-budak sekolah.

Cerpen Cikgu Suraya yang menjadi lagenda pada tahun 90-an memang sebuah cerpen yang sangat kontroversi. Adakah cerita Cikgu Ku Suraya diinspirasikan daripada cerpen itu? Nak tak nak, kena tanya tuan badan sendiri la jawabnya. 

Cerita Cikgu Ku Suraya akan diarahkan oleh Ejump Mohd, yang pernah juga mengarah drama bersiri sebanyak 20 episod, Bukan Cinta Aku lakonan Syafiq Kyle, Janna Nick dan Baim Wong.- CARI
3

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
3

Sedih
3

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (16 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote buapakperut 24-1-2020 11:28 AM
takotnya chegu suraya macam sajat
Quote lasagna 24-1-2020 11:31 AM
lawo plak cekgu suraya versi davidteo nehh..
Quote prettyuglybabe 24-1-2020 11:34 AM
sampah.. elok melingkup jah mig nih..
Quote hzln 24-1-2020 11:35 AM
Yg kecam2 ni dah kenapa?
Nampak sgt yg korang tu pembaca bahan2 yg tak bermoral
Quote Zeatyisaac 24-1-2020 11:56 AM
Kecam bukan sebab baca bahan tak bermoral. Tapi etika keguruan tidak dipatuhi. Guru pakai baju transparent ngan rambut perang. Tak de dalam etika pemakaian guru.
Quote Atiesha 24-1-2020 12:02 PM
Seksinya cikgu....nampk abes yg dlm2...
Quote syadq 24-1-2020 12:03 PM
Sape jadi Amir? Untunglah  
Quote MadameOnion 24-1-2020 12:08 PM
terdesaknya apek teo ni..tak habis2 membodohkan penonton melayu..elok la pun melayu yg bodo pi support filem/drama dia..retis2 berlakon dlm drama dia pun stok retis pprt setaraf fara mendoza je
Quote Catpaw 24-1-2020 12:18 PM
Nampak macam ezlynn. Cerpen suraya ni kisah apa sebenarnya, beria david teo buat cari kontroversi nak carik makan
Quote mieymiey 24-1-2020 12:21 PM
Catpaw replied at 24-1-2020 12:18 PM
Nampak macam ezlynn. Cerpen suraya ni kisah apa sebenarnya, beria david teo buat cari kontroversi na ...

Haah, baju hijau tu macam Ezlynn. Iols ingatkan sheols tadi.
Quote rayray28 24-1-2020 12:22 PM
Rambut tu kot ye pon kaler laa dlu warna hitam adoi
Quote doubleA 24-1-2020 12:27 PM
Cikgu memang ada etika pemakaian, dan berkasut. Sukahati la kan nak buat kisah apa tapi at least buat la research, jangan tunjuk bodoh pemalas sangat. Nak seksi bukan setakat kena pakai see through saja.
Quote Lailerthee 24-1-2020 12:30 PM
Ya Allah yang pakai baju hijau tu pon
Quote AbukRokok 24-1-2020 12:31 PM
dgn cerita ni.. cikgu akan jd object seks
Quote MakareyumSuciey 24-1-2020 12:47 PM
Kerja lembaga penapisan utk meluluskan ke tidak. Sbb mmg guru tidak boleh berimej macam ni di sekolah. Penggiat2 seni kalau nak berkarya tolong fikirkan kesan kepada penonton. Bukam fikir poket nak kaya jer.
Quote Boomibulat 24-1-2020 12:48 PM
Rasa dh lama MIG xbuat filim kan?
Quote BicaraHatiku 24-1-2020 12:56 PM
Dia ni memang kurang ajar Dato’ Seri....
Quote dua_chzy 24-1-2020 01:30 PM
IRL, takda cikgu pompuan Melayu Islam berani pakai camtu kat sekolah. Dengan mekap tebal free hair, rambut separa blondie, kebaya ketat jarang. Kau ingat ini zaman 60-80an where it was okeh for cikgu pompuan Melayu huntok tak bertudung dan pakai skirt pendek atas lutot?
Quote mirebus 24-1-2020 02:25 PM
MIG ni mmg byk cerita mcm ni jelah tkpun mcm rempit tu. Dah la rambut cikgu berwarna siap kebaya ketat, mmg nak malukan warga cikgu ke

Lihat semua komen(90)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 09:45 AM GMT+8 , Processed in 0.078358 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top