CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Video@CARI Gaya Hidup Lihat artikel

Gambar Pokok Kelapa Bengkok Disiar Di Instagram Apple, Terengganu Di Mata Dunia!

19-1-2020 09:50 AM| Diterbitkan: hafiz.ahmad| Dilihat: 6721| Komen: 31

Description: "Proud To Be Malaysian"Itulah ucapan bangga daripada rakyat Malaysia di akaun Instagram milik syarikat Apple. Siapa sangka, gambar pokok kelapa yang diambil oleh jurugambar Azmeer di Terengganu te ...

"Proud To Be Malaysian"

Itulah ucapan bangga daripada rakyat Malaysia di akaun Instagram milik syarikat Apple. Siapa sangka, gambar pokok kelapa yang diambil oleh jurugambar Azmeer di Terengganu telah berjaya menarik perhatian Apple untuk disiarkan di media sosial untuk tatapan seluruh dunia.



Gambar yang dimuat naik oleh Apple pada 16 Januari yang lepas telah berjaya mendapat hampir setengah juta likes dan ribuan komen yang memuji keindahan pemandangan di negeri Terengganu. Malah, gambar itu mendapat pujian daripada serata dunia dan berjaya menunjukkan keindahan alam semula jadi di Terengganu.


"Sudah semestinya rasa terharu dan gembira. Rasa bertuah pun ada sebab gambar saya terpilih untuk disiarkan di Instagram Apple", ujar Aazmeer (Sumber: mstar)

Tambah Azmeer lagi, gambar pokok kelapa tersebut sebenarnya diambil pada bulan Ogos tahun lalu di Kampung Rusila, Marang, Terengganu. Menurut Azmeer, dia menjadikan 'mobile photography' sebagai hobinya di mana semua gambar akan diambil melalui kamera telefon bimbit sahaja.

Jika anda mahu lihat gambar lain yang diambil oleh Azmeer, boleh singgah di laman Instagram miliknya.



11

Bagus
10

Marah
7

Terkejut
7

Sedih
8

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (48 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lonso 19-1-2020 10:11 AM
Memang cantik
Quote KIM.K 19-1-2020 10:13 AM
Lagu Marsha yang sesuai: underneath pokok klapa I will wait for u
Quote RatuDunia94 19-1-2020 10:18 AM
Pokok kelapa tu boleh jd tourist spot or selfie spot lps ni...
Quote sarah82 19-1-2020 10:22 AM
Bukan dah ada thread dah ka? Kena tukar iPhone la kalau nak glamer mcm ni
Quote i_is_kennot 19-1-2020 10:57 AM
sarah82: Bukan dah ada thread dah ka? Kena tukar iPhone la kalau nak glamer mcm ni

Hari tu tak silap ada yg dari Perlis ke Kedah masuk Apple,  gamba sawah padi,  iphone 6 sajork katanya
Quote Kurex 19-1-2020 11:35 AM
aku pakai oppo sajorhhhh
kawan aku pujuk aku beli iphone. hati memang teringin, tapi apakan daya takde 100k dalam tangan..
pakai oppo boleh tangkap gambar macam tu tak?
Quote 234126 19-1-2020 11:51 AM
Kalau tak pakai filter agak2 cantik sama tak picture jambatan dgn batu tu? Buai tu pun guna filter reflection mirror bwh tu. Tapi apa2 pun memang mantap la photography skill dia. Pandai pilih sudut
Quote chinta89 19-1-2020 12:06 PM
santiks!                           
Quote misuke 19-1-2020 01:04 PM
lawa giler gambar... i follow
Quote Cassieopeia 19-1-2020 01:15 PM
cantik gambar dia. yg guna honour pun cantik. mcm sama je dgn iphone. yg penting skill {:good
Quote sarah82 19-1-2020 01:27 PM
Kurex replied at 19-1-2020 11:35 AM
aku pakai oppo sajorhhhh
kawan aku pujuk aku beli iphone. hati memang teringin, tapi apakan daya ta ...

Boleh la kurex..Janji pandai pilih sudut cantik
Quote sarah82 19-1-2020 01:28 PM
i_is_kennot replied at 19-1-2020 10:57 AM
Hari tu tak silap ada yg dari Perlis ke Kedah masuk Apple,  gamba sawah padi,  iphone 6 sajork kat ...

Hahaha.. Perlis.. Tempat tu mmg cantik.. Kalau korang nak tgk mcm hamparan emas kena pi tgk kat Tok Keling time padi masak.. Mmg cantik
Quote grouper 19-1-2020 01:30 PM
Marketing utk jual iPhone saje..bersepah gmbo2 kt ig yg lawa2 pkai tepon selain apple
Quote violetungu 19-1-2020 01:31 PM
Memang cantikla gambar yg diambil dia..
Quote Supersirap 19-1-2020 01:41 PM
Tahniah diucapkan
Quote any42 19-1-2020 03:25 PM
cantiknya gmbar2 kt ig dia. cerah mata tgk. rsa nk pgi kt tmpt2 tu.
Quote cicicumel 19-1-2020 03:59 PM
iols dh lama follo azmeer ni. mmg lawa2 pic dia
Quote Konahhh 19-1-2020 04:14 PM
Mobile photography pun is a skill. Good job! Canss gambar you.
Quote Ladybird910 19-1-2020 04:59 PM
RatuDunia94: Pokok kelapa tu boleh jd tourist spot or selfie spot lps ni...

Hrp2 pokok kelapa tu xruntoh dipanjat org...kang bertambah bengkok lg nnt

Lihat semua komen(31)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2021 01:24 PM GMT+8 , Processed in 0.075720 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top