CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

"Macamlah Kami Di Set Bodoh Belaka!" - Pengarah Adellea Sofea Komen Isu Babak Hospital

15-1-2020 05:27 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 23536| Komen: 206|Original author: Oleh: Saiful

Description: Siapa layan drama Adellea Sofea? Baru sahaja berakhir, namun babak yang dilakonkan Ungku Ismail terlantar koma di hospital menjadi bahan bualan.
Siapa layan drama Adellea Sofea? Baru sahaja berakhir, namun babak yang dilakonkan Ungku Ismail terlantar koma di hospital menjadi bahan bualan.

Ada netizen mendakwa, babak tersebut tidak menggunakan alatan perubatan yang betul untuk pesakit koma.


Kredit foto: IG

Tak mahu terus dikritik, pengarahnya, Shahrulezad Mohameddin menjelaskan yang pihaknya sudah mendapatkan nasihat pakar sebelum memulakan penggambaran tersebut.

"Spesis penonton Melayu memang suka cari kelemahan drama tempatan. Cara teguran pula menyakitkan hati seolah-olah kami di set itu bodoh belaka," tulisnya di Instagram.



Kredit foto: IG

Bukan itu sahaja, babak Mira Filzah menyanyi sambil main gitar juga dikritik.



Kredit foto: Twitter

Namun, Shahrulezad sekali lagi tampil memberi penjelasan di Instagram.



Biasalah, mulut dan jari netizen siapa yang boleh kawal.

Mungkin kritikan ini boleh dijadikan sebagai semangat untuk menghasilkan drama Melayu yang lebih baik dan berkualiti, kan? - CARI
1

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (11 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • cikkittydiva

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Perk77 15-1-2020 05:51 PM
Mmg pun..selain Dr ko baca yassin tiap Kali jumpa org koma..boleh je berckp rapat2 kat telinga ..nyanyi ke .sebab org koma dia dengar Dan bg respon kat mesin dia org Tu..
Quote munchkin 15-1-2020 05:53 PM
Yg menegur good info dia bagi.
Quote EvieWanKenobi 15-1-2020 06:03 PM
lain kali tutup jelah komen..
Quote fadz84 15-1-2020 06:07 PM
Gigih director justify.. haha... buat x nmpk je komen netizen tu xleh ke??
Quote RumiMenari 15-1-2020 06:14 PM
Budak ijat still koyak dgn kekalahan kepada Kampung People HAHAHAHA... KP tu bnyk je kelemahan mcm skrip x tally, adegan kreta abu & minah pun clash tapi netizen punya puji melangit tak jejak tanah.. tapi AS ni asek laaaaaa kene kecam je..


Quote claudya 15-1-2020 06:17 PM
RumiMenari replied at 15-1-2020 06:14 PM
Budak ijat still koyak dgn kekalahan kepada Kampung People HAHAHAHA... KP tu bnyk je kelemahan mcm s ...

hahahaha ofcoz lah. walaupun cite KP tu banyak kesilapan teknikal, tapi orang tutup mata sebab jalan ceritanya best. hahah sebab tu dia bengang kot cite dia banyak nau orang komplen
Quote jijioaynna 15-1-2020 06:21 PM
Stupid je drama kul 7 ni...xrugi pn xtgk..byk lg benda pekdah leh wat time2 tu.nyways,mmg KP way much better in terms of idea n pnerimaan peminat.1 lg ..dak ijat ni xyah meroyan sgt bila kena kecam.so low class!!n lg 1..aku ckup geli jantan2 yg suke bahasakn diri dia 'abam'....eeewwwww
Quote ina_na 15-1-2020 06:30 PM
RumiMenari replied at 15-1-2020 06:14 PM
Budak ijat still koyak dgn kekalahan kepada Kampung People HAHAHAHA... KP tu bnyk je kelemahan mcm s ...

Kp tu ko tgk ko gelak.. Laki aku yg ml2 menyampah tgk si mona Alih2 dia yg tiru gaya si mona.. As ni kira OK la akhir nye lain skt dr yg lain.. Walaupun baju dia org akhir tu mcm langsir anak aku ckp.. Hahaha ha..
Quote KIM.K 15-1-2020 06:36 PM
Yoo..apa yang garang sangat dakpijat sekarang ne.. Tu la..lama sangat hidup sendirian
Quote epuepy 15-1-2020 06:42 PM
Hooi. Enjoy the drama sudah la. X perlu nk mention wayar tu salah, wayar ni salah. Chill bole?

Kang kalo director nk study suma sudut, masak oii. Asalkan wayar tu x letak kt kaki sudah la. Yang tu mmg nmpk bebal sepekat2 nye.

Rengsa dgn puak2 ni yg sibuk nk betulkan certain scene dlm Spital. Mana ada manusia yg perfect oii.
Quote haifawehbe 15-1-2020 06:43 PM
budak ijat ni aku tgok masa cite nur tgh meletop bukan main lg dia mcm riak pun ada. bila AS ni kene kritik terus koyak.
Quote cmf_premierleag 15-1-2020 07:00 PM
aku tgk drama ni smlm kat kedai tomyam..tgh dinner
tersedak2 aku telan tomyam tgk pijo omar kata dia gilakan MF
pokoknya dlm drama meleis,sume jantan mmg kene tergila gilakan MF katek muka penyek ke?????
Quote cmf_premierleag 15-1-2020 07:02 PM
RumiMenari replied at 15-1-2020 06:14 PM
Budak ijat still koyak dgn kekalahan kepada Kampung People HAHAHAHA... KP tu bnyk je kelemahan mcm s ...

mmg koyak pun
sbb ramai bash AS and puji KP
and AS tu x lojik lgsg...tau la MF betudung..jadahnya lakibini tido sekatil pun masih pakai tudung
cari je la aktress freehair..baru la nmpk realistik
bodohnya pengarah
Quote Kancilkering 15-1-2020 07:27 PM
x best lah drama ni......x dpt gambar ketagihan  sebenar ...hero x serupa hero....heroin alahai
sib baik ada fazlina ahmad daud n bella dally....ilmu nak mengajar somi yg hauk....
Quote famri7 15-1-2020 07:30 PM
Biasalah director pprt pelalon pprt kualitas pprt..mentaliti zaman saracen.
Quote sleepandream 15-1-2020 07:37 PM
selalu je iols layan series omputih dorang nyanyi2 depan patient yg koma...
Quote abadi84 15-1-2020 07:48 PM
RumiMenari replied at 15-1-2020 06:14 PM
Budak ijat still koyak dgn kekalahan kepada Kampung People HAHAHAHA... KP tu bnyk je kelemahan mcm s ...

Tue lah beza jln cite yg dpt mnambat hati penonton ada yg tidak.
Netizen actually dah lemau sgt dgn kisah kahwin paksa ni...aku rasa dak ijat ni bitter sbb citer kampung people tu kan bodoh2 tp dpt limelight gitu
Quote giyomi 15-1-2020 07:48 PM
yg direktor ni pon sentap dah kenapa, sepatutnya ckp tq, dia akan lbh peka in future. ni tak, komen sikit terus sentap, so low class. ko hrp setiap yg ko buat org puji ek
Quote outcast 15-1-2020 07:56 PM
AS ni ezad yg buat?? Ala frustnyer before this banyak coter heols mmg meletup tp cite ni.. Layu selayunyer tambah lg MF. Lakonan dia boring sgt2.. Harapkan UI je. Dah2 laa terima je la AS ni mmg citer boring

Lihat semua komen(206)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 05:14 AM GMT+8 , Processed in 0.090785 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top