CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

"Hampir Mati, Saya Tak Akan Makan Popcorn Lagi!"

9-1-2020 10:52 AM| Diterbitkan: Archaiv| Dilihat: 9568| Komen: 44|Original author: Oleh: Archaiv

Description: Lelaki dari Cornwall, England hampir mati gara-gara bertih jagung. Kejadian bermula apabila Adam Martin cuba mengeluarkan bertih jagung yang terselit di giginya.

Sumber foto : Metro.uk  Adam in hospital (Picture: SWNS)

Lelaki dari Cornwall, England hampir mati gara-gara bertih jagung. Kejadian bermula apabila Adam Martin cuba mengeluarkan bertih jagung yang terselit di giginya.

Memetik Metro.co.uk, lelaki berusia 41 tahun itu dikatakan mengalami jangkitan yang hampir mengancam nyawa selepas menggunakan pelbagai alatan seperti penutup pen, pencungkil gigi, wayar dan juga paku besi untuk mencungkil bertih jagung berkenaan. 

Gara-gara perbuatannya itu, jangkitan telah berlaku pada gusinya sehingga merebak melalui saluran darah ke jantung hingga menyebabkannya mengalami jangkitan kuman endocarditis. Oleh itu, dia terpaksa menjalani pembedahan jantung terbuka.


Tanda-tanda endocarditis



Sumber Foto : semanticscholar

Bertih jagung itu dikatakan tersangkut pada giginya pada September tahun lalu sebelum dia mula mengalami tanda-tanda jangkitan seperti berpeluh-peluh ketika malam, keletihan dan sakit kepala selepas seminggu. 

Menjelang Oktober, dia pergi ke hospital selepas gejalanya masih tidak baik, di mana doktor mendapati jantungnya rosak akibat jangkitan.

"Saya rasa ada sesuatu yang tidak kena, saya banyak tidur dan tubuh berasa sangat tidak selesa.

"Saya juga mengalami kesakitan pada kaki. Selepas diperiksa, saya dimasukkan ke hospital pada hari sama untuk menjalani ujian," katanya.

Mujurlah, doktor dapat menyelamatkan Adam Martin. Dia terpaksa menjalani pembedahan untuk membuang darah beku dalam saluran darah kakinya serta menggantikan injap jantung.


Gambar hiasan 
Sumber Foto : uberhumor
Gambar hiasan 
Sumber foto : 9gag

Sementara itu, dalam laporan media lain seperti ndtv dan dailymail, Martin meluahkan rasa syukur kerana masih hidup dan pengalamannya itu membuatkan dia serik untuk makan bertih jagung lagi. - CARI
1

Bagus
2

Marah
6

Terkejut
1

Sedih
4

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (17 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shernazz 9-1-2020 10:58 AM
Choi
Iols ingat makhluk asing mana la
Rupanya popcorn
Quote Archaiv 9-1-2020 11:01 AM
shernazz replied at 9-1-2020 10:58 AM
Choi
Iols ingat makhluk asing mana la
Rupanya popcorn

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote zuuu 9-1-2020 11:23 AM
Bmula dari popcorn yg stuck kt gigi sampai kena wat operation sebab jangkitan kuman...gila x fobia,kalo aq pon mmg haram la nk makan popcorn lagi...
Quote fliphair8 9-1-2020 11:29 AM
makan kepok lekor yer poromers sekalian...#bmf gituh, bantulah usahanita ganu sebab laki demo bewak...
Quote yeepi_33 9-1-2020 11:30 AM
seram lagi tgk pic popcorn.

emm.
yelah. nak jadi sebab je.
Quote Archaiv 9-1-2020 11:38 AM
yeepi_33 replied at 9-1-2020 11:30 AM
seram lagi tgk pic popcorn.

emm.

terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 9-1-2020 11:38 AM
zuuu replied at 9-1-2020 11:23 AM
Bmula dari popcorn yg stuck kt gigi sampai kena wat operation sebab jangkitan kuman...gila x fobia,k ...

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 9-1-2020 11:39 AM
fliphair8 replied at 9-1-2020 11:29 AM
makan kepok lekor yer poromers sekalian...#bmf gituh, bantulah usahanita ganu sebab laki demo bewak. ...

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Melur1 9-1-2020 12:09 PM
jangkitan sebab popcorn ke sebab gunakan benda aneh2 utk buang popcorn tu
Quote umbut 9-1-2020 12:11 PM
Seram... kadang terselit... x jaga leh wat jangkitan.. ada org kena kanser permulaan dengan gusi sakit bagai.. jagalah gigi gusi mulut
Quote noor2 9-1-2020 12:20 PM
Bertih jagung juga yg salah. ...
Quote Archaiv 9-1-2020 12:20 PM
Melur1 replied at 9-1-2020 12:09 PM
jangkitan sebab popcorn ke sebab gunakan benda aneh2 utk buang popcorn tu

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 9-1-2020 12:21 PM
umbut replied at 9-1-2020 12:11 PM
Seram... kadang terselit... x jaga leh wat jangkitan.. ada org kena kanser permulaan dengan gusi sak ...

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote Archaiv 9-1-2020 12:21 PM
noor2 replied at 9-1-2020 12:20 PM
Bertih jagung juga yg salah. ...

Terima kasih sebab sudi baca.
Quote noor2 9-1-2020 12:24 PM
Archaiv replied at 9-1-2020 12:21 PM
Terima kasih sebab sudi baca.

Tt forumer paling sopan pernah akak temui dlm forum ni...hehe...

Sama2 TT....tentulah semua baca. ...
Quote Biabetik 9-1-2020 12:37 PM
Peringatan tuk poromer2 yg gemar mkn popcorn kalau ada berita panas
Quote Kurex 9-1-2020 12:42 PM
terimakasih kerana sudi baca
Quote Artemesiaa 9-1-2020 12:45 PM
Dah tahu terselit bertih jagung lepas tu guna barang2 yang tak tahu tahap kebersihannya mana tak mengundang jangkitan.  
Quote Archaiv 9-1-2020 01:11 PM
Biabetik replied at 9-1-2020 12:37 PM
Peringatan tuk poromer2 yg gemar mkn popcorn kalau ada berita panas

terima kasih sebab sudi baca.

Lihat semua komen(44)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 03:18 AM GMT+8 , Processed in 0.073591 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top