CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Peminat Siti Nurhaliza Mengamuk Bila Pondan Tiru Gaya Dan Suaranya, "Saja Kaut Untung!"

7-1-2020 02:52 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 16355| Komen: 67

Description: Sejak zaman 90an lagi kemasyhuran penyanyi nombor 1 tanah air, Siti Nurhaliza menjadi tanda aras kepada penyanyi lain. Tidak hairanlah muncul klon-klon yang menyanyi persis Siti dan sebagainya. Itu t ...


Sejak zaman 90an lagi kemasyhuran penyanyi nombor 1 tanah air, Siti Nurhaliza menjadi tanda aras kepada penyanyi lain. Tidak hairanlah muncul klon-klon yang menyanyi persis Siti dan sebagainya. Itu tidak mengapa kerana lama kelamaan golongan ini akhirnya mempunyai identiti sendiri. 

Ig

Namun, bagaimana pula bila dikatakan ada lelaki yang meniru Siti Nurhaliza. Bukan sahaja suaranya sama tetapi lebih dasyat menggayakan tudung serta aksi ibu Aafiya ini. 

Inilah yang disuarakan oleh peminat Siti yang sangat menyampah kerana munculnya golongan yang seakan mengambil kesempatan mengumpul pengikut di laman media sosial seterusnya mengadakan persembahan! 


Twitter

Orang yang dimaksudkan ialah Muhammad Nur Adam Zikrey atau menggelarkan dirinya Siti Shower. 



Setelah muncul dalam program 'Motif Viral', dia makin kerap mengemaskini akaunnya dengan gelagat meniru Tok Ti. 

Ig

Mungkin ada yang menyatakan segelintir peminat artis yang 'over`, namun ada pula yang mengatakan ianya sekadar hiburan, jadi apa salahnya?

Apa pula pendapat anda mengenai fenomena peminat meniru gaya artis ini? Okey ke menyampah? - CARI 
3

Bagus
3

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
5

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (16 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote AinHazwan 7-1-2020 02:58 PM
Budak siti shower ni ada sejenis penyakit kat tekak.. tu yg suara dia mcm mak iti.. kalau tak silap la..
Quote Noraniza_Iblis 7-1-2020 03:18 PM
masalah Nye ..
dh buat paid review la ape la..
still x berduit lg ke pun..
nk renovate muke..
ni kekal kepam busuk..
Quote clarizsa 7-1-2020 03:22 PM
Jijik nya ayat peminat tu
Mcm ada bau2 hanyir gaya forumers je
Quote umbut 7-1-2020 03:30 PM
Biarlah... ada masuk motif viral dulu.. dia ni org asli.. dah suara camtu, nak wat camner
Quote dekmieDandy 7-1-2020 03:35 PM
amboi marahnye

aku kekadang kalau bosan bukak jugak ig si rudy tu, since bole gak bayang tokti cover lagu artis lain

tapi suara rudy tu sekarang dah jadi besar, tak macam memula dia viral dulu

so dah lain bunyi dia
Quote CiliPadiSedap 7-1-2020 03:35 PM
AinHazwan replied at 7-1-2020 02:58 PM
Budak siti shower ni ada sejenis penyakit kat tekak.. tu yg suara dia mcm mak iti.. kalau tak silap  ...

mungkin tercekik bubble tea, kena makan strepsils ni
Quote MadameOnion 7-1-2020 03:41 PM
apa yang marah sangat ni?
Quote amyza 7-1-2020 03:44 PM
Lagu baru tokt mula2 dengar tak cam, part chorus baru dengar lenggok tokt. Suara jadi besar, patut lah laki boleh tiru.
Quote noor2 7-1-2020 04:00 PM
Ni yg dikatakan peminat fanatik.....gasak lah korang
Quote ashilalat 7-1-2020 04:09 PM
Yang kelakau nya masa rancangan kat astro, motif viral ke apa ntah, mamat pondan ni jawab kat pengacara die x kenal pon siti. Tp kat bilik air nyanyi lagu siti. Mesti siti rasa terhina mamat ni x kenal dia. Penat siti buat 2-3 keje satu masa. Last2 marhaen x kenal dia.
Quote fliphair8 7-1-2020 04:10 PM
halaaa hai michael jackson pun ade impersonator....gegeh laaa karats takleh dibaiki ni...
Quote xAthenax 7-1-2020 04:12 PM
all in all, maksud peminat ni, orang lain tak leh nyanyi lagu ct lah?
OVERNYA  lah
nobody put a gun to your head and force you to listen to his annoying singing hokey
get a life
Quote AshkieLa 7-1-2020 04:22 PM
dulu ingat kan peminat Jena Jen yg fanatik...
sampai sesiapa nyanyi lagu Jena Jen utk mana2 pertandingan je confirm tak sedap...
karats Tok T lagi teruk rupanya...
ape laa yg bitter sangat selagi tuan punya badan tak bersuara...
Quote kentel 7-1-2020 04:44 PM
bagi lagi orang bodoh popular....padan la muka.....2020 stupidity is a disease yer.....and dia boleh merebak...
Quote Kurex 7-1-2020 04:49 PM
mungkin dia ni miskin tak productive kot... tu yg kena kecam - ashilalat
Quote sleepandream 7-1-2020 06:35 PM
semua pondan2 yg nyanyi tiru suara tokti iols boleh detect yach...
celah mana yang sama? kau pekak ke apa?
kecik2 suara nk bg nyaring geli nak muntahhhhh
feeling pondan
Quote LadyCarefree 7-1-2020 06:40 PM
ashilalat replied at 7-1-2020 03:09 PM
Yang kelakau nya masa rancangan kat astro, motif viral ke apa ntah, mamat pondan ni jawab kat pengac ...

Hah? Siapa je la melayu malaysia xkenal tokti
Quote LadyCarefree 7-1-2020 06:41 PM
Diorng marah sbb cubaan jd clone siti kot smpai semua benda dia tiru. Tu dh mcam scary pun ye jugak
Quote Madel 7-1-2020 06:44 PM
Rajin nya la netizen2 dok folo2 instafamous attention seeker ni eh.
Aku apa2 je yg lalu lalang ka ig/fb aku yg tak berfaedah, iklan etc..semua aku block

Lihat semua komen(67)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 04:47 PM GMT+8 , Processed in 0.094491 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top