CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Menjawab Tok Ti, Santesh Bagi Alasan Tak Cukup Masa? Hanbyul Rilek Je Gelek Lagu Dangdut!

17-9-2019 11:51 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 11532| Komen: 46|Original author: Oleh: LilRose

Description: "Dah mula menyampah dengan perangai Santesh!"
Kredit foto: IG



"Dah mula menyampah dengan perangai Santesh!"

Dah, kenapa pula nama Santesh teruk dihentam di media sosial sejak Minggu kelima program realiti Big Stage 2019, baru-baru ini?

Rupanya, ramai yang tidak senang dengan sikap Santesh yang menjawab ketika dikritik juri.

Pada minggu kelima program itu, Santesh membawakan lagu dari Korea 'Gangnam Style'.



Bagaimanapun, persembahannya dikatakan biasa saja. Salah seorang juri tetap Big Stage 2019, Datuk Seri Siti Nurhaliza akui persembahan Santesh pada malam itu menghiburkan.

Namun, Siti ingin penyanyi itu membawa lagu berkenaan dalam versinya sendiri, sesuai dengan tema lagu minggu kelima, ‘Cannot Brain’.



Santesh bagaimanapun disifatkan biadab apabila menjawab komen Siti dengan mendakwa tidak mempunyai masa yang cukup.

Menurut Hangat.com, Santesh mendakwa sudah mempunyai perancangan untuk membawakan lagu tersebut dengan versinya tersendiri namun terpaksa melupakan hasrat tersebut kerana kekangan masa.

Dek kerana sikapnya itu, ramai warganet meluahkan rasa menyampah terhadapnya kerana dilihat semakin besar kepala dan telalu 'over' dalam persembahannya.


Kredit foto: Twitter/IG

Pun begitu, ramai juga membela penyanyi berkenaan. Malah, Santesh dilihat tetap dengan pendiriannya untuk 'menggunakan hak bersuara'.

Berikutan kedegilannya itu, segelintir pihak membandingkan dirinya dengan peserta dari Korea, Hanbyul yang bergelek menyanyikan lagu dangdut 'Yang Sedang Sedang Saja'.


Kredit foto: Twitter/IG

Patut atau tidak Santesh menerima kecaman berjemaah warganet? - CARI
11

Bagus
11

Marah
11

Terkejut
10

Sedih
11

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (65 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sokmogitu 17-9-2019 12:01 PM
Aku sebenarnya suka je ada sesi soal jawab dua hala bila sesi komentar juri tu. Baru dpt dengar reasoning from both sides. Tapi kena jawab soalan dgn cara yg bijak la, dan takde soalan bodoh juri "awak tak sihat ke hari ni?".
Quote BicaraHatiku 17-9-2019 12:07 PM
Edited by BicaraHatiku at 17-9-2019 12:21 PM

Apa kaitan komen Tok Tie dengan alasan tak cukup masa itew?

Tok Tie tak berkenan ikut sejibik original singer tu je kot. Yang si kicap alagapas ni defensive sangat dah kenapa? Memang tak pergi jauh la dalam industri kalau camni. Awal2 dah nampak ada sejenis unsur kepoyoan disitu.
Quote LadyCarefree 17-9-2019 12:13 PM
BicaraHatiku replied at 17-9-2019 11:07 AM
Apa kaitan komen Tok Tie dengan alasan tak cukup masa itew?

Tok Tie tak berkenan ikut sejibik or ...

Setujoooooo. Klau dia nk menjawab pun kena bijak bsradab dn relevan. Tp dia jawab mcam nak salahkn orng lain dn juga sbb alasan xmunasabah
Quote RatuDunia94 17-9-2019 12:22 PM
Kan ada sesi PC. Soal jawab kat situ je lah... hila juri bg ktitikan. Dengar dan hadam. X payah nk justifikasi sangat...
Quote MadameOnion 17-9-2019 12:22 PM
tak silap i ada dengar 'santes' kata dia ada try buat arrangement lain tapi mcm tak buleh lawan arrangement asal..pastu baru dia cakap nak buat lain tak cukup masa 5 hari tu
#bukan teamsantes
#alhamdulillahcadarterkeluar
Quote jijilaaa 17-9-2019 12:23 PM
nak ubah persembahan pun ko kata x cukup masa... si hanbyul tu elok je hapal bahasa plus ada taranum lagi...adoiii ada ke dia tiru sebijik2 mcm vc iwan dulu santesh oiii

alasan ko tak leh diterima sbb ada contestant lain y mampu perform well without copy penyanyi asal
Quote sukacactus 17-9-2019 12:24 PM
Ye la
Masa dia bagi alasan xcukup masa, ada 5 hari je, eh! Bleh plak camtu
Abis peserta2 lain tu ada 5 bulan ke nak prepare utk konsert?
Quote kodoksilver 17-9-2019 12:26 PM
acah bagus santesh ni, cepat la terkeluar, nyampah dah tengok
Quote minime88 17-9-2019 12:29 PM
Edited by minime88 at 24-12-2021 12:12 PM


delete........
Quote rose_weedy 17-9-2019 12:48 PM
minime88 replied at 17-9-2019 12:29 PM
to be fair, kenapa tok ti tak ckp peserta lain yg pun never change arrangent utk lagu dorang perse ...

i think i have to agree on this. I bukan peminat Santesh and I pun tak tahu kenapa I tgk BS dari season 1&2. tp pilih kasih have to seriously stop. kalau x sampai bila la agaknya. jury put so much hope kat certain peserta sampai pressure. tp yang lain drg diamkan. macam han byul pun drg kasi pressure sebenarnya. tp tgk yang sesendu macam irfan macam chaleeda tu... nyanyi mendatar pun markah kemain tinggi. rasanya markah juri jemputan setiap minggu lagi telus.
Quote LadyCarefree 17-9-2019 01:04 PM
minime88 replied at 17-9-2019 11:29 AM
to be fair, kenapa tok ti tak ckp peserta lain yg pun never change arrangent utk lagu dorang perse ...

Hehehe isunya dh lari. Ni psl santesh menjawab dgn alasan merepek

Tp iols tetap rasa semua juri bagus tetap atau undangan.
Quote sleepandream 17-9-2019 01:21 PM
santesh tu memang jadi diri dia sendiri... cakap lepas main bedal je..
iols dah agak dah akan ramai yang annoying nanti..
iols okey je heols jawab balik.. bukannya heols jawab kasar ke apa..

kalau dalam kelas kuliah ke apa mesti heols ni yg jenis banyak tanya soalan kat lecturer while yang lain bisu jah... pastu nanti adalah yg annoying... typical
Quote rhea85 17-9-2019 02:17 PM
santesh chuols kena tone down sikit, sbb dah ramai nitizen2 yg meluat yahhh. nampak over confident di situ
Quote wordlife 17-9-2019 02:42 PM
rose_weedy replied at 17-9-2019 12:48 PM
i think i have to agree on this. I bukan peminat Santesh and I pun tak tahu kenapa I tgk BS dari s ...

dek Ipang tu mmg vokal haus tp dr segi persembahan dan kreativiti dia mmg tip top. Tiap2 minggu konsep dia lain2.. menari la, rap la. Kalau cik Edah tu ye sama dari week 1 sampai la terkeluar duk tahap tu je
Quote Kambeng_Gurun 17-9-2019 02:54 PM
alasan tak cukup masa tu mmg tak perlu mention pun..
nama pun pertandingan..
take it as a challenge la santesss
Quote dewi_rina 17-9-2019 02:54 PM
Alamak dia ni, annoying lah
Banyak je alasan dia
Acah2 jawapan dia bagus
Benci laaa
Quote dewi_rina 17-9-2019 02:55 PM
wordlife replied at 17-9-2019 02:42 PM
dek Ipang tu mmg vokal haus tp dr segi persembahan dan kreativiti dia mmg tip top. Tiap2 minggu ko ...

Cik Edah tu i nak tunggu persembahan dia habis punya lah lama Ya ampun
Boring gilaaa

Quote MadameOnion 17-9-2019 03:03 PM
minime88 replied at 17-9-2019 12:29 PM
to be fair, kenapa tok ti tak ckp peserta lain yg pun never change arrangent utk lagu dorang perse ...

itulah sis..tokti pun demand lelebih pulak kat 'santes'
nak kelainan la..itu la..ini la..masa adzrin ke laut tu elok je dipujinya

Quote awexgaban7 17-9-2019 03:34 PM
Try hard sgt santeh ni.... cepat sikit keluaq

Lihat semua komen(46)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 05:26 PM GMT+8 , Processed in 0.079483 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top