CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

Berkisar Daripada Kisah Benar, Telemovie 'Insan Terpilih' Turut Sentuh Hati Penonton Bukan Muslim

14-9-2019 09:10 AM| Diterbitkan: Sarirsa| Dilihat: 7023| Komen: 39|Original author: Myeonir

Description: Kebanyakan drama dan filem sekarang asyik menekankan tentang isu cinta dan konflik keluarga sampai ramai rakyat Malaysia makin menyampah nak tonton produk Melayu.Tapi tidak bagi telemovie 'Insan Terpi ...
Kebanyakan drama dan filem sekarang asyik menekankan tentang isu cinta dan konflik keluarga sampai ramai rakyat Malaysia makin menyampah nak tonton produk Melayu. 

Tapi tidak bagi telemovie 'Insan Terpilih' yang ditayangkan melalui slot Cerekarama pada Sabtu lepas. Kisahnya yang padat dengan pengajaran dan tauladan telah meruntun hati penonton.

Telemovie ini yang turut dimuat naik dalam laman rasmi Youtube 'Drama Sangat' kini sudah hampir mencecah 1 juta tontonan! Kisah yang diadaptasikan daripada kisah benar ini bukan sahaja menyentuh hati penonton Muslim bahkan penonton bukan Muslim.


Maklum balas yang diterima daripada penonton selepas tayangan telemovie itu rata-ratanya positif dan memberangsangkan. Ramai juga penonton bukan Muslim yang memberikan komen yang memuji cerita ini. Penonton juga turut menangis apabila watak Firdaus mati di akhir cerita ini.

Kredit foto: Youtube
Kalau anda nak tahu, kisah ini sebenarnya berasalkan daripada sebuah kisah yang terjadi di Klang dan diceritakan oleh ahli surau di sana.


Sedih betul cerita ini.  -CARI

Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Sedih

    Anonymity

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote September14 14-9-2019 09:26 AM
Aku tgk cter ni gitu2 je xde la focus pun.. tp last2 tu airmata bderai sdri... mmg sedih lah
Quote hayrin86 14-9-2019 09:33 AM
Kalah-kalah filem Melayu zaman 60-an termasuk P. Ramlee..

Quote sarah82 14-9-2019 09:40 AM
Aku tgk clip saja.. Masa dia ckp dgn cicak tu.. Aku pun menangis.. Tu yg tak mo tgk citer sedih2..sat g aku pun join menangis berjemaah sama
Quote Msblackpepper 14-9-2019 09:49 AM
Belum tengok lagi. Japgi boleh layan citer ni. Jerebu gini aktiviti hadap tv yolaaahh
Quote Lelli 14-9-2019 10:47 AM
Syazwan Zulkifli for Pelakon Lelaki Terbaik Drama ASK 2019
Quote claudya 14-9-2019 10:50 AM
best sangat cite ni. i tengok dah hujung2, pastu tengok balik dari awal dekat youtube. memang mengalir air mata woiii
Quote fliphair8 14-9-2019 11:25 AM
Aku pun ngobok tgk cite ni....dah ler ujung2 nak habis tu channel tetiber no signal berkali2....hangin aku....tapi pastu aku repeat di youtube nak layan ngobok...sesekali seronok layan ngobok utk org keras hati cam aku...
Quote fadz84 14-9-2019 11:31 AM
X tertahan ayaq mata tgk scene last masa firdaus meninggal tu.. huhuhu
Quote bambimo 14-9-2019 11:32 AM
Patut la asyik trending aja..aku x tgk pun ..harus layan la pasni
Quote Cable 14-9-2019 11:55 AM
x tngok pn...x ske drama2 cerekarama skang....x mgnhiburkn
Quote nuril86 14-9-2019 05:09 PM
drama ni mmg menyentuh hati... starting dr awal smpi ke habis mmg meleleh je air mata ni... mase dia pesan kat kawan dia jgn tinggal solat tu... sedih.. mse dia pegang gambar kaabah tu...
Quote Gomea 14-9-2019 09:29 PM
Nanti2 jelah tengok
Quote RatuDunia94 14-9-2019 09:33 PM
Syazwan dh boleh sedia speech utk ASK kot..
Quote anastasia7 14-9-2019 10:08 PM
Tak tengok lagi tp confirm kena standby tisu
Quote minah_selekeh 14-9-2019 10:43 PM
Aku tengok cerita ni tapi kenapa aku tak tengok ending dia eh? Distracted buat keje lain kot.. Japgi nak ulang kat Youtube.. Tak tau pulak based on true story..
Quote Kenabertaubat 14-9-2019 11:01 PM
Cerita yang penuh pengajaran. Banyak benda yang kita boleh dapat dari cerita ni. Mengalir air mata tanpa sedar
Quote melinda_kerr 14-9-2019 11:22 PM
Dah tgk. Mmg menangis dibuat nya congrate to Syazwan!
Quote Perawankota 15-9-2019 12:07 AM
Jap lg tgk kt youtube
Quote Rhyno 15-9-2019 02:25 AM
Syazwan bagi lakonan cemerlang. bakal menang ASK.

Lihat semua komen(39)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 09:00 AM GMT+8 , Processed in 0.081818 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top