CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lelaki Maut Terkena Renjatan Elektrik

3-10-2013 05:15 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 13186| Komen: 31

Description: Sandakan: Seorang Lelaki Maut Selepas Terkena Renjatan Elektrik Dipercayai Cuba Melakukan Penyambungan Haram Di Kampung Mangkalinau Di Sini, Jam 9.30 Pagi Tadi.

Gambar hiasan


SANDAKAN: Seorang lelaki maut selepas terkena renjatan elektrik dipercayai cuba melakukan penyambungan haram di Kampung Mangkalinau di sini, jam 9.30 pagi tadi.

Mangsa berusia dalam lingkungan 30-an ditemui dalam keadaan tangannya masih memegang wayar elektrik berkenaan.
Sepasukan anggota bomba yang dimaklumkan kejadian itu bergegas ke lokasi kejadian dan memotong wayar elektrik yang masih berada di tangan mangsa.

Artikel ini disiarkan pada : 2013/10/03


Bagus
6

Marah
2

Terkejut

Sedih
2

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (14 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote haryatie 3-10-2013 12:10 PM
kesiannyer..
klau x pndai knpa buat2 pndai...
Quote rospinki 3-10-2013 12:23 PM
dia tak tau ke wayar bumi tu warna ijau..eh coklat kot..
Quote miawpink 3-10-2013 01:20 PM
Man electrocuted by illegal power connection

SANDAKAN: A man who was scavenging for scrap iron was electrocuted after he accidentally touched a live wire at a construction site near Kampung Mangkalinau near here at about 9.30am.
The man, in his 30s, still had his grip on the wire when he was found by a team from the Fire and Rescue Services department.


Police said investigations are continuing into the case and the possibility that the the live wire was an illegal power connection.


Read more: Man electrocuted by illegal power connection - Latest - New Straits Times http://www.nst.com.my/latest/man ... 67544#ixzz2gdKdQRlY

Quote shernazz 3-10-2013 01:22 PM
kesian
arwah baik orangnya..
Quote tempedu 3-10-2013 01:23 PM
mesti dia x belajar sains kan..sedih
Quote jengkoil 3-10-2013 01:25 PM
rospinki posted on 3-10-2013 12:23 PM
dia tak tau ke wayar bumi tu warna ijau..eh coklat kot..

wayar bumi warna ijau kuning macam team bola kedah..time kelas kemahiran idup dulu ponteng ke?
Quote rospinki 3-10-2013 01:35 PM
jengkoil posted on 3-10-2013 01:25 PM
wayar bumi warna ijau kuning macam team bola kedah..time kelas kemahiran idup dulu ponteng ke?

aah ponteng..tp kalau wayaring kt umah tu aku buat snediri je..tk penah lagi kena karan..hahaha tpi mula2 kena hafal wayar bumi kt mana thru uncle gugel
Quote ogata 3-10-2013 01:36 PM
rospinki posted on 3-10-2013 12:23 PM
dia tak tau ke wayar bumi tu warna ijau..eh coklat kot..

ko pun tak sure..so jangan cuba...!
Quote rospinki 3-10-2013 01:38 PM
ogata posted on 3-10-2013 01:36 PM
ko pun tak sure..so jangan cuba...!

aduii kt umah tu soket smua problem..nak tk nak sendirila buat. so far ok je..janji wayar kena betul la..kalu tak mati kejong aku dh
Quote nurfariezza 3-10-2013 01:38 PM
ogata posted on 3-10-2013 01:36 PM
ko pun tak sure..so jangan cuba...!

kan...kang xpsl2 ade brite psl rospinki plak...
Quote ogata 3-10-2013 01:58 PM
rospinki posted on 3-10-2013 01:38 PM
aduii kt umah tu soket smua problem..nak tk nak sendirila buat. so far ok je..janji wayar kena bet ...

hihi..naya  je kau ni..google dulu cara camne nak repair benda berkaitan electrik...

sebenarnya iols pernah la try sesaja repair soket.. end up terpaksa sesco (kalau kat semenanjung TNB) datang repair the whole box..
Quote ogata 3-10-2013 01:59 PM
nurfariezza posted on 3-10-2013 01:38 PM
kan...kang xpsl2 ade brite psl rospinki plak...

kan..tak pasal pasal kita semua cari mana ros menghilang
Quote PostBanhammer 3-10-2013 01:59 PM
jengkoil posted on 3-10-2013 01:25 PM
wayar bumi warna ijau kuning macam team bola kedah..time kelas kemahiran idup dulu ponteng ke?

Untung la kau tak pernah ponteng kelas. Pernah ponteng sembahyang?

Quote encikWawad 3-10-2013 02:07 PM
kesian - sambungan haram - mati kejung gitu - ish2
Quote rospinki 3-10-2013 02:34 PM
ogata posted on 3-10-2013 01:58 PM
hihi..naya  je kau ni..google dulu cara camne nak repair benda berkaitan electrik...

sebenarnya ...

hahah..uncle gugel sedia membantu bila2 masa dimana jua

so far tk pernah lagi panggil org TNB dtg, takat tukat soket/suiz..starter mentol lagi plug2 yg problem takde masalah, bukannya repair DB dia..hbis satu Blok tu begelap kang.

Jgnla hrp rospinki kena karan..naiya ooo


Quote jengkoil 3-10-2013 03:29 PM
PostBanhammer posted on 3-10-2013 01:59 PM
Untung la kau tak pernah ponteng kelas. Pernah ponteng sembahyang?

errr...ponteng pose tak pernah ...
Quote jengkoil 3-10-2013 03:34 PM
rospinki posted on 3-10-2013 01:35 PM
aah ponteng..tp kalau wayaring kt umah tu aku buat snediri je..tk penah lagi kena karan..hahaha tp ...

sblom buat wiring tu cekgu aku cakap basuh dulu tangan tu..kan ada debu kat tangan bleh create elektrostatik discharge .... ..

disclaimer : kalo jadi apa2 jgn salahkan aku..

Quote ChinaDolly 3-10-2013 03:38 PM
Siapa suruh buat kerja haram....... Padan muka...
Quote niceghost2005 3-10-2013 03:40 PM
haryatie posted on 3-10-2013 12:10 PM
kesiannyer..
klau x pndai knpa buat2 pndai...

Selalu buat..................o.k.
Ini kali jer yg ...............k.o.


Dalam SAFETY...............ini jer yg di jumpai selepas membuat siasatan.
Baik yg secara HALAL or yg secara HARAM.

2 x 5

Lihat semua komen(31)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

9-12-2023 12:06 AM GMT+8 , Processed in 0.071570 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top