CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

"Bersyukur Kepada Allah Kerana Bagi Keputusan Yang Benar" - Bapa Zulfarhan Sujud Syukur

31-7-2019 12:39 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 25191| Komen: 253

Description: “Saya bersyukur kepada ALLAH SWT kerana bagi keputusan yang benar. Terima kasih atas doa rakyat Malaysia."Itulah yang diungkapkan oleh bapa kepada Zulfarhan Osman, iaitu Zulkarnain Idrus, 55.Media ...
“Saya bersyukur kepada ALLAH SWT kerana bagi keputusan yang benar. Terima kasih atas doa rakyat Malaysia."

Itulah yang diungkapkan oleh bapa kepada Zulfarhan Osman, iaitu Zulkarnain Idrus, 55. 


Media melaporkan hari ini mahkamah memutuskan 18 penuntut Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) untuk membela diri bagi kes kematian Zulfarhan. 

Kredit foto: Sinar Harian

Memetik laporan Sinar Harian, bapa mangsa, Zulkarnain yang ditemui dilihat menangis hiba dan juga sujud syukur dengan keputusan mahkamah. 

Di samping itu, ibu mangsa turut tidak dapat menahan sebak dan berharap tertuduh mendapat hukuman setimpal. 


“Syukur atas Ilahi. Doa kami dimakbulkan Allah supaya pesalah mendapat pembalasan.

“Pemergian Zulfarhan masih terasa, setiap malam saya akan mendengar suaranya. Bila raya lagi rasa dia tak ada. Saya tak akan lupakan arwah,” katanya. - CARI 

4

Bagus

Marah
1

Terkejut
3

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (9 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote suduseno 31-7-2019 01:03 PM
Keputusan dah keluar ke tapi mana keputusan dia. Semua kena kk ke?
Quote matbad 31-7-2019 01:05 PM
Alhamdulillah
Quote mel18 31-7-2019 01:06 PM
Dh kua ke keputusan nya?
Quote hatikudus 31-7-2019 01:14 PM
Sebak sungguh aku tgk video si bapak ni sujud syukur. Allahuakbar....mengalir airmata. Berat mata memandang berat lagi bahu org yg kehilangan anak akibat kebinatangan org lain
Quote Maideen. 31-7-2019 01:14 PM
mel18 replied at 31-7-2019 01:06 PM
Dh kua ke keputusan nya?

Bukan ke dah tulis kat posting pembukaan tu. Keputusan samada pendakwa berjaya membuktikan kes prima facie sudah keluar. Ada kes prima facie kecuali untuk seorang OKT.
Quote jazaa100 31-7-2019 01:15 PM
Di panggil mbela diri....bermakna di dapati bersalah lah tu.....
Quote sarah82 31-7-2019 01:35 PM
Bila aku baca kat ig.. Biadap sungguh keluarga tertuduh.. Tgk la anak angpa mereput dlm penjara.. Aku doakan biar 6 org kepala tu ke tali gantung.. Setiap hari adalah hari penyesalan bagi keluarga 6 hamjad ni.

Masa tu baru sedar langit tinggi rendah
Quote makneng 31-7-2019 01:37 PM
sarah82 replied at 31-7-2019 01:35 PM
Bila aku baca kat ig.. Biadap sungguh keluarga tertuduh.. Tgk la anak angpa mereput dlm penjara.. Ak ...

Ig apa uolls.. Kasi mak ig name..
Quote makneng 31-7-2019 01:38 PM
Makpak tertuduh standby je duhet yach!!!!
Quote clara_nur 31-7-2019 01:40 PM
sarah82 replied at 31-7-2019 01:35 PM
Bila aku baca kat ig.. Biadap sungguh keluarga tertuduh.. Tgk la anak angpa mereput dlm penjara.. Ak ...



family OKT komen apa?
Quote sarah82 31-7-2019 01:41 PM
makneng replied at 31-7-2019 01:37 PM
Ig apa uolls.. Kasi mak ig name..

Ig asal justice for farhan kena report.. Mmg byk komen dari saudara mara tertuduh ni hina arwah...mana hastag #justiceforfarhan mmg ahli keluarga tertuduh meroyan.
Screenshot_20190731_134035_com.instagram.android.jpg
Quote sarah82 31-7-2019 01:43 PM
clara_nur replied at 31-7-2019 01:40 PM
family OKT komen apa?

Depa kata farhan mencuri.. Menghina arwah.. Tapi bila aku refresh dah x ada.. Even ig justiceforfarhan pun x ada.
Mmg depa ni ada pengaruh
Quote clara_nur 31-7-2019 01:48 PM
sarah82 replied at 31-7-2019 01:43 PM
Depa kata farhan mencuri.. Menghina arwah.. Tapi bila aku refresh dah x ada.. Even ig justiceforfa ...



anak diorg tu lagi hinaaaa...
lebih setan dr setan
ada hati nak hina arwah??

Quote Ms.Mangga 31-7-2019 01:51 PM
sarah82 replied at 31-7-2019 01:43 PM
Depa kata farhan mencuri.. Menghina arwah.. Tapi bila aku refresh dah x ada.. Even ig justiceforfa ...

Ig justice4farhan tu dh lama xde kan? Dulu sis ada gak follow... btw, keluarga okt tu nk kata arwah pencuri, abis yg ahli keluarga dia tu pembunuh nk kira mcm mana pulak??? Eeee geram betul sis dgn bdk2 acah acah kebal ni. Sis cannot la...

Lg 1, nk tanya la. Okt2 ni semua ddk penjara ke sepanjang kes berjalan? Knp drg pakai kot bagai? Knp x pakai baju color oren ke purple tu eh?

Quote sarah82 31-7-2019 01:51 PM
clara_nur replied at 31-7-2019 01:48 PM
anak diorg tu lagi hinaaaa...
lebih setan dr setan
ada hati nak hina arwah??
...

Kejam apa yg anak2 depa buat kat arwah... Aku mmg doakan depa meratap kira hari utk anak depa digantung.. Masa tu kesedihan depa lagi dasyat dari apa yg mak bapa farhan lalui.
Quote sarah82 31-7-2019 01:53 PM
Ms.Mangga replied at 31-7-2019 01:51 PM
Ig justice4farhan tu dh lama xde kan? Dulu sis ada gak follow... btw, keluarga okt tu nk kata arwa ...

Yg tu x pasti.. Kat thread arwah farhan ada.. Sy x boleh nak baca rasa sedih dgn perbuatan depa.. Depa bukan ada bukti arwah mencuri.. Just percaya kat bomoh.
Quote akusukaq 31-7-2019 01:53 PM
Edited by akusukaq at 31-7-2019 01:55 PM

semoga okt dipenjara sampai tua, biar gelap masa depan mereke. tak kene hukum bunuh pun dh kira cukup bertuah mak bapak korang.
Quote Ms.Mangga 31-7-2019 02:03 PM
sarah82 replied at 31-7-2019 01:53 PM
Yg tu x pasti.. Kat thread arwah farhan ada.. Sy x boleh nak baca rasa sedih dgn perbuatan depa..  ...

And bomoh tu adalah bapa kpd salah sorang okt tu kan? Now bomoh boleh la baca apa yg patut.... eee geram betul!
Quote sarah82 31-7-2019 02:08 PM
Ms.Mangga replied at 31-7-2019 02:03 PM
And bomoh tu adalah bapa kpd salah sorang okt tu kan? Now bomoh boleh la baca apa yg patut.... eee ...

Tak pasti la.. Rasanya x ada.. Aku dpt bomoh tu.. Aku ketuk bagi berakal.. Kurang ajar betul.

Lihat semua komen(253)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 03:24 PM GMT+8 , Processed in 1.299478 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top