CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Lembu Nampak Besar Dan Berat, Rupanya Disuntik Air

22-7-2019 01:38 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 3113| Komen: 13

Description: Tak masuk dek akal, namun jika tamak mengatasi segala-galanya perkara pelik pun boleh terjadi.Tular sebuah video menunjukkan seorang individu menoreh badam lembu lalu mengeluarkan air, didapati meneru ...
Tak masuk dek akal, namun jika tamak mengatasi segala-galanya perkara pelik pun boleh terjadi. 

Tular sebuah video menunjukkan seorang individu menoreh badan lembu lalu mengeluarkan air, didapati menerusi aplikasi Whatsapp hari ini.


Memetik laporan Sinar Harian, dipercayai ia susulan Hari Raya Korban yang bakal tiba tidak lama lagi, ada penternak yang melakukan sedemikian demi meraih keuntungan. 

Kredit foto: Sinar Harian

Pun begitu, video berdurasi 33 saat itu dipercayai dirakam di luar negara. 

"Ini ada satu info tentang haiwan korban. Mohon waspada sebelum membeli haiwan korban lembu, kerbau atau kambing.

"Sekarang banyak terjadi penipuan. Haiwan yang hendak dijual akan disuntik air terlebih dahulu supaya haiwan ini nampak lebih besar, lebih berat dan kelihatan gemuk," tulis satu sumber menerusi Whatsapp itu. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Lawak

    Anonymity

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote orgsepang 22-7-2019 01:50 PM
Akak tengok video tu. Kasihan lembu nak dibuat korban pun jadi mangsa manusia tamak
Quote amerald 22-7-2019 01:59 PM
semua nak untung je
Quote Kurex 22-7-2019 02:12 PM
Manusia sungguh tamak. Tak kisah la kau bugis ke, kerala ke, mamak ke, melayu ke, cina ke..
Quote jijilaaa 22-7-2019 02:40 PM
kesian lembu tu weh..kejam manusia
Quote goss79 22-7-2019 02:55 PM
Jahat nya manusia.. kesian lembu tu terseksa..
Quote chinta89 22-7-2019 03:35 PM
kejamnya dunia
Quote nononcrux 22-7-2019 03:36 PM
bertambah dosa org yg tamak ni, dosa menyiksa dosa tamaknye.. moga dijauhkan sifat tamak
Quote Mfzg89 22-7-2019 04:05 PM
Lembu disiksa, pembeli lak kena tipu... dosa berganda..
Quote buapakperut 22-7-2019 04:56 PM
korban tu kan ibadah. Dengan Allah pun nak nipu ke? penah juga nampak kat facebook orang post ayam beli kene inject cecair apa dalam daging supaya berat
Quote Chairman 22-7-2019 05:05 PM
aduhaii..mcm2 cara nak menipu dlm meniaga ni
Quote Cpkay 23-7-2019 05:08 PM
menipu untuk keuntungan yang sekejap sahaja. tapi rugi buat selamanya bila orang dah tak percaya
Quote Artemesiaa 23-7-2019 05:27 PM
Macam2 cara nak menipu zaman sekarangnya mesti seksa haiwan diperlakukan sebegitu
Quote kaklong32 23-7-2019 06:03 PM
menipu macam ni pon boleh eh  

Lihat semua komen(13)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 03:09 AM GMT+8 , Processed in 0.068697 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top