CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Punya Nak Cantik, Tapi Pakai Fake Veneer. Itu Semua Produk Sampah!

26-3-2019 10:56 AM| Diterbitkan: m.manis| Dilihat: 7004| Komen: 24|Original author: Oleh: M. Manis

Description: Berlambak dalam pasaran sekarang menjual venir pergigian (dental veneers) palsu. Gara-gara terpedaya mahukan gigi cantik, tetapi tidak mahu memakai pendakap gigi yang boleh mencecah kos sehingga RM10, ...
Berlambak dalam pasaran sekarang menjual venir pergigian (dental veneers) palsu. Gara-gara terpedaya mahukan gigi cantik, tetapi tidak mahu memakai pendakap gigi yang boleh mencecah kos sehingga RM10,000, para pengguna tanpa berfikir panjang terus bersetuju 'ditipu' penjual tidak bertanggungjawab.

Veener berfungsi sebagai lapisan yang menjadikan gigi putih, lebih teratur dan cantik dengan meletakkan satu lapisan porselin di atas permukaan gigi. Memanglah boleh cantik dengan veener ini, tetapi hanya sekiranya ia dilakukan doktor bertauliah yang diiktiraf Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)!

Sempena World Oral Health Day atau #WOHD19, seorang doktor gigi berusaha mengajar anak bangsanya mengenai kesihatan gigi dan bahayanya veener palsu ini pada kesihatan mulut.


Punya Nak Cantik, Tapi Pakai Fake Veneer. Itu Semua Produk Sampah!


Punya Nak Cantik, Tapi Pakai Fake Veneer. Itu Semua Produk Sampah!

Punya Nak Cantik, Tapi Pakai Fake Veneer. Itu Semua Produk Sampah!

Punya Nak Cantik, Tapi Pakai Fake Veneer. Itu Semua Produk Sampah!

Doktor dah beri nasihat percuma, takkan nak dengar cakap doktor tidak bersijil juga? Jadi pengguna dan pembeli yang bijak. Jangan sebab obses dengan kecantikan, kesihatan diabaikan. - CARI
3

Bagus
3

Marah
3

Terkejut
2

Sedih
5

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (19 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • zakeynt_o

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 26-3-2019 11:10 AM
Haqiem Rusli pon baru buat gigi kan.. veneer. Harap2 yg bertauliah lah..
Quote Sang_Pencinta 26-3-2019 11:18 AM
Sama kes dengan yang inilah ye

https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1152174&extra=

Dua2 berangan dengan doktor gigi palsu
Quote Artemesiaa 26-3-2019 11:39 AM
Kalau betul2 nak guna kena dapatkan khidmat pakar gigi kalau dari yang palsu dapat komplikasi sendiri jugak yang susah nanti
Quote Elle_mujigae 26-3-2019 12:00 PM
Ada benda boleh nak kedekut ...ada benda tak boleh...salah satunya gigi!... you pay peanuts you get monkeys..
Quote shernazz 26-3-2019 12:06 PM
@dodolgemok ada x pngalaman bertemu patient veneer pelesu sebegini?
Tlg makikan utk iols
Quote nanny_1 26-3-2019 12:19 PM

si ungkasha pakai veneer la kan?
seram iols gigi putih sekata besor2.
nampak fake gila.
Quote ikanmasin 26-3-2019 03:03 PM
nak yg murah mendapat lah kualiti yg so so ja..
padahal yg mahal tu dah kira pelbagai aspek
nak kene bersihkan dl n ada apa2 jd bole jumpa blk
dr tersebut..ni psg murah sekali dpt jangkitan jgn hrp
dpt jumpa blk yg dr fake tu..last2 kene jumpa dr sebenar jg kan..
dah rugi duit dgn masa.blm kira sakit lg
Quote dodolgemok 26-3-2019 03:31 PM
shernazz replied at 26-3-2019 12:06 PM
@dodolgemok ada x pngalaman bertemu patient veneer pelesu sebegini?
Tlg makikan utk iols

Belum jumpa lgi sis, kalau jmpa mmg kena maki jua lah. Mungkin di kl Selangor jah yg byk kes sebegini kot.
Quote lee_sakura 26-3-2019 04:38 PM
veneer pon dh ade yg fake ke, bahaya sungguh zaman skrg ni
Quote shernazz 26-3-2019 08:18 PM
dodolgemok replied at 26-3-2019 03:31 PM
Belum jumpa lgi sis, kalau jmpa mmg kena maki jua lah. Mungkin di kl Selangor jah yg byk kes sebeg ...

Ye la..sini mmg banyak promosi
Pastu bila orang tegur..sentap
Dok kata jatuh bisnes melayu
Jilaka..yang pi buat pon bodo jugak..
Last last luruh gigi
Quote makita 26-3-2019 08:41 PM
Veneer ni mcm crown ke?
Quote immaryjane 26-3-2019 10:28 PM
Habis lah lepas minah rempit bdk2 tik tok bigo beralih ke veener. Braces soooo yesteryear
Quote whitePoison 26-3-2019 11:32 PM
Veener pun ada fake? Ayooo macam macam sekarang ni nak buat duit..ada permintaan semua jalan
Quote bintangct 27-3-2019 01:08 AM
Veneer ni buat apa? Kalo gigi jarang2 bole ke? So xyah pakai braces
Quote PulutSambal 27-3-2019 10:53 AM
shernazz replied at 26-3-2019 08:18 PM
Ye la..sini mmg banyak promosi
Pastu bila orang tegur..sentap
Dok kata jatuh bisnes melayu

Alasan paling bodoh yg org Melayu suka guna...tak sokong bisnes melayu..dengki nak jatuhkan bisnes bangsa sendiri.. Bab tekak, poket sendiri mmg main sentimen bangsa, tapi bila ada complication buat tak tau je, terus ckp bkn salah saya. Agakla nak sokong bisnes tak tau halal haram, asal melayu bisnes je kena sokong, camtu aku bisnes jual org la jadi mak ayam, sapa tak sokong maknanya semua dengki dgn bisnes aku. Base bodow.
Quote shernazz 27-3-2019 02:50 PM
PulutSambal replied at 27-3-2019 10:53 AM
Alasan paling bodoh yg org Melayu suka guna...tak sokong bisnes melayu..dengki nak jatuhkan bisnes ...

Kan..
Iols penah kena kecan sebegitu  
Geram je..
Main sentimen pwrkauman..
Jilaka betoi..
Buat bisnes elok sket bleh tak? Kan? Eee...
Jadi mak ayam..jual bebudak yang buat fake braces bagai neh pls
Quote pai.kacang 27-3-2019 04:45 PM
Elle_mujigae replied at 26-3-2019 12:00 PM
Ada benda boleh nak kedekut ...ada benda tak boleh...salah satunya gigi!... you pay peanuts you get  ...

satu lagi mata.. jangan laa oiii sape2 yang pakai contact lense pasar malam tu. hadoiii
Quote PulutSambal 28-3-2019 09:23 AM
shernazz replied at 27-3-2019 02:50 PM
Kan..
Iols penah kena kecan sebegitu  
Geram je..

Kan. Paling menyampah manusia yg jadi penunggang agama and main sentimen bangsa Melayu. Meniaga bukan-bukan pastu jual jus ajaib kat org tua, ckp tak payah mkn ubat hospital tak bagus, minum air ni elok, hujung2 lagi teruk pastu tetap salahkan hospital dan doktor.

Ha ah iols nak jual org, pastu main sentimen bangsa dan agama. Tgkla kompom laku punya.
Quote fifie_olin 28-3-2019 12:32 PM
nanny_1 replied at 26-3-2019 12:19 PM
si ungkasha pakai veneer la kan?
seram iols gigi putih sekata besor2.
nampak fake gila.

owhhh
ptt la iols tgk pelik semacam
mcm gigi pelesu nenek kebayan

Lihat semua komen(24)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 08:14 PM GMT+8 , Processed in 1.924317 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top